Det siste Sennheiser-sportshodesettet jeg prøvde var Sennheiser Sport True Wireless, og jeg husker fortsatt hvor vondt jeg hadde i ørene. Så tenk på min lykke da jeg pakket ut Sennheiser Momentum Sport og ser at de er myke og runde i formen.
Etuiet har også fått litt mer kjærlighet og er nå mindre og mer forseggjort. De er veldig rause med tilbehøret og gjør virkelig sitt ytterste for at hodetelefonene skal passe de fleste.
Passform og bruk
Det kan være litt vanskelig å finne riktig passform. Det finnes forskjellige størrelser på ørepropper og også forskjellige lengder på “vingene”. Men når jeg først har funnet den rette, trenger jeg sannsynligvis ikke å bytte flere ganger.
Når jeg først har funnet det som passer for ørene mine, sitter proppene som støpt. Jeg kan løpe, danse og gjøre yoga uten at de beveger seg ut av plass. Og jeg takker nok en gang mine heldige stjerner for at Sennheiser valgte å endre formen på hodetelefonene sine. Til å være in-ear-hodetelefoner er de overraskende behagelige å ha på seg over lengre tid.
Selv om kabinettet har blitt betydelig forbedret og gjort mer stilig, har de sine mangler. “Hengslet” som holder topp og bunn sammen er laget av et gummimateriale som gjør det litt ustabilt. Resultatet er at det er lett for at etuiet ikke lukkes helt, men åpnes, for eksempel hvis det ligger i en veske sammen med andre ting. Eller hvis jeg er litt uforsiktig når jeg setter hodetelefonene på plass igjen.
Den medfølgende appen er enkel og grei å bruke, og tilbyr utrolig mange innstillinger for å tilpasse hodetelefonene dine.
En sportshodetelefon som er navnet verdig, bør kunne skylles av, og takket være IP55-klassifiseringen takler Sennheiser Momentum Sport dette øyeblikket. Bra for deg!
Lyden
Jeg er egentlig ikke overrasket over lyden. Sennheiser er generelt fantastiske på god lyd, og dette er absolutt ikke noe unntak. Klar, skarp og engasjerende. Bassgjengivelsen kan man ikke klage det minste på, og takket være alle de forskjellige parameterne på equalizeren er det alltid mulig å finne en “perfekt” modus uansett hva jeg velger å utfordre med. Imponerende!
Støyreduksjonen er fullt godkjent, men Anti Wind lever ikke helt opp til mine forventninger. Av erfaring vet jeg at det er en vanskelig nøtt å knekke, og her lykkes ikke Sennheiser hele veien. Jeg kan anbefale utviklerne å besøke Karlskrona før neste lansering av hodetelefoner som skal takle vind. Det blåser her – på ordentlig.
På telefonsamtaler får jeg ingen klager i det hele tatt. Jeg kan høres høyt og tydelig uten å høres innestengt ut. Visst kan personen i den andre enden høre trafikken hvis jeg befinner meg på en trafikkert vei, men det er ikke noe unikt.
Finesser og mye av alt
Jeg får følelsen av at utvikleren av Sennheiser Momentum Sport har en veldig kreativ strek. Noen ganger er ikke dette helt vellykket og ender i forferdelse, men i dette tilfellet er det bare å ta av seg hatten og gratulere.
Hvis jeg for eksempel har en favorittrute som slynger seg gjennom både stille og støyende omgivelser, kan jeg programmere hodetelefonene til å endre lydinnstillingene avhengig av hvor jeg er. På den måten slipper jeg å bruke energi på å endre den selv under treningsøkten. Smart!
Ikke bare har proppen et trykk på selve hodetelefonen, jeg kan også styre den ved å “trykke” på kinnet rett foran øret. Jeg merker at dette er noe jeg foretrekker, og tenker også at dette er smart om vinteren når man kanskje bruker hansker når man trener utendørs, noe som ofte gjør det litt mer utfordrende med bare touch.
Sennheiser har også valgt å legge inn temperatur- og pulsmåling i proppen, noe som betyr at jeg bare trenger å åpne appen for å se hvordan jeg ligger an. Nødvendig? Nei, ikke i det hele tatt. Morsomt? Vel, ja, det er det.
Det de imidlertid har spart på, er batterilevetiden. En hodetelefon med så mange funksjoner, en så heftig prislapp og bare 5,5 timers batterilevetid. Ouch!
Konklusjon
Sennheiser Momentum Sport er en flott sportshodetelefon med utrolig mange justeringsmuligheter både når det gjelder passform og lydbilde. Joda, det er fortsatt noen småting som jeg henger meg opp i, men hvis du kan leve med litt kort batterilevetid og har penger til overs, kan jeg bare si: Kjøp og nyt!
Også i denne testen:
JBL Soundgear Sense
En ekte tungvekter
JBL deltar med en åpen hodetelefon og kan skryte av at proppen deres er den tyngste i testen. Hvis det er noe å skryte av.
JLab Go Air Sport True Wireless
Budsjettørepropp som ikke trenger å skamme seg
Det er ikke alle som har midler, eller lyst for den saks skyld, til å kjøpe hodetelefoner til flere tusen kroner. Spesielt ikke hvis tanken er å svette i dem.
Huawei FreeClip
Som et vellydende smykke
Da spiller det ingen rolle om et produkt er stilig og/eller har et utseende som skiller seg ut fra mengden. Med mindre det gjør det vanskeligere å bruke eller gjør formålet uklart.
Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds
Imponerende selvtillit og total mangel på selvinnsikt.
Push Active True Wireless Earbuds fra Skullcandy er testens nest billigste deltaker, men har noen morsomme funksjoner, i hvert fall på papiret.