Bose er kjent for å lage hodetelefoner i absolutt toppklasse, men når det kommer til ørepropper har de ikke alltid truffet blink. Men i det siste har det skjedd ting.
Designmessig ligner disse sin forgjenger QuietComfort Earbuds II på en prikk. Sorte, ovale hus med mikrofonene plassert ytterst på hver sin korte utstikker. Komforten er også god, de sitter meget behagelig og godt i ørene mine.
Bose har puttet inn noe de kaller «Immersive Audio», som skal gi følelsen av et par høyttalere plassert foran deg. Dolby Atmos støttes ikke, og jeg må si jeg ikke er helt overbevist av hele opplegget. Det låter best i vanlig stereo.
Batteritiden er grei, rundt 6 timer i proppene og 18 timer i etuiet. Men hvis du planlegger en lang flytur med «Immersive Audio», så kan du få problemer. Da stuper den nemlig ned til 4 timer i proppene.
Støydempingen er helt i toppsjiktet. Sett disse i ørene, og verden rundt nærmest forsvinner. T-bane, kontorlandskap, mammas eller konas mas – alt blir borte. Nesten, i hvert fall. Og hvis du faktisk vil høre omgivelsene dine, så fungerer også den omvendte omgivelsesmodusen utmerket. Perfekt for når du vil høre om noen roper navnet ditt over calling-anlegget flyplassen. Det har hendt meg selv noen ganger …
Lyden av Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Lydmessig støtter øreproppene aptX Adaptive og til og med aptX Lossless, om du har en kompatibel Android-telefon. Lyden er uansett ikke helt min kopp te, selv om den har noe bra ved seg. Rett ut av boksen låter øreproppene for tamme i mellomtonen. Det er begrenset hvor mye du kan gjøre med tre enkle skyveknapper for bass, mellomtone og diskant, men ved å dra opp mellomtonen tre trinn, kom jeg nærmere mitt eget ideal.
Mikrofonene fungerer bra nok på samtaler. Litt flatt, men ingen klagde når jeg ringte mens jeg sto midt i rushtrafikken, så det er jo et pluss.
Konklusjon
Alt i alt er Bose QuietComfort Ultra Earbuds et solid par ørepropper, spesielt hvis komfort og støydemping er prioritet nummer én for deg. Batteritiden er også solid, om du ikke bruker Immersive-funksjonen for mye.
Men for min del mangler Bose litt av den «wow-faktoren» jeg hadde håpet på, men de gjør alt i alt et godt stykke arbeid.
Også i denne testen:
Technics EAH-AZ60M2
Superbe ørepropper
Hvis du er allergisk mot å finjustere lyden selv, har Technics EAH-AZ602 klassens beste lyd rett ut av esken.
Philips Fidelio T2
Gode funksjoner, men lyden skuffer
Philips Fidelio T2 lover mye med sitt premium design og rike funksjonsutvalg. I lydavdelingen er det derimot en del å hente.
Sony WF-1000XM5
Glimrende støydemping
Sony WF-1000XM5 har fortsatt blant den beste støykanselleringen på markedet. Men konkurransen har hardnet.
Jabra Elite 10 Gen 2
De mest behagelige
Jabras nyeste flaggskip låter klarere enn de fleste.
Creative Aurvana Ace 2
Innovativ lyd i lommeformat
Creative tar lydkvalitet på alvor med sine nye Aurvana Ace 2 ørepropper. Med en teknologi som er helt ny i denne prisklassen.
Denon PerL Pro
På sitt beste låter de fantastisk
Med Denon PerL Pro kan lyden tilpasses ditt helt eget hørselssystem. Dermed har du et par "briller for ørene".
Huawei FreeBuds Pro 3
Stilsikkert fra Huawei
Huawei FreeBuds Pro 3 tilbyr en stilren design, flott lyd og en haug med funksjoner.
Sennheiser Momentum True Wireless 4
Klassens beste ørepropper
Når det kommer til den komplette totalpakken, er det Sennheiser Momentum True Wireless 4 som stikker av med seieren.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser