TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)

Fargesprakende underholdning

Philips The One gir en flott fargegjengivelse – både foran og bak skjermen – som gjør dette til en engasjerende TV-opplevelse.

Av / 12.06.24 - 12:00
Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)

Lyd & Bilde mener

  • Gode tilkoblingsmuligheter, flott design og et stemningsfullt Ambilight omgivelseslys gjør dette til en spennende TV.
  • Til tross for fine farger er kontrasten i bildet er middels, og gir ikke den helt store opplevelsen på film.

Philips har lang fartstid i TV-bransjen, og en av bestselgerne de seneste årene har vært modellen titulert som The One. Den er ment å være en fullspekket modell med «alt» det viktigste man kan ønske seg av finesser. Årets nykommer har fått en rekke oppdateringer, inkludert et helt nytt operativsystem – men beholder heldigvis det viktige Ambilight-lyset.

Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12) 1
Philips The One 65″ med svingbar fot (65PUS8909). (Foto: Philips)

Philips The One PUS8909

På designfronten stiller Philips The One med en fin mørk grå metallinnramming, og står på en svingbar fot som lar deg vende skjermen mot sitteposisjon. På baksiden av skjermen finner vi tresidig Ambilight, som lager et bakgrunnslys i samsvar med handlingen på skjermen.

En annen spennende nyhet er altså det nye brukergrensesnittet – Titan OS – som The One kommer lastet med. Dette er et skybasert system som ikke krever noen konto eller innlogging. Appene holder seg automatisk oppdatert, og kan sorteres i ønsket rekkefølge, inkludert anbefalt innhold fra de ulike tjenestene. Titan har også en casting-app som er kompatibel med Chromecast, slik at du kan dele innhold fra mobilen om ønskelig

Dette er vårt første møte med Titan OS, og det er gøy å se noen alternativer til Google.. Førsteinntrykket er at navigasjonen virker logisk, og betjeningen reagerer lynraskt. Utvalget av apper er bra, med de essensielle strømmetjenestene på plass fra start, og Philips forteller oss at flere er på vei inn i sommer, inkludert flere av de nordiske.

2024-modellen av Philips The One bruker et LCD-panel av typen VA med direkte LED-baklys – men så vidt vi kan bedømme, har ikke skjermen full lokal dimming (FALD).  Panelfrekvensen går opp til 144 Hz, og TV-en har gledelig nok full 48Gbps båndbredde på alle fire HDMI-inngangene. Gamerne kan også glede seg over VRR, Freesync og automatisk spillmodus. Philips-skjermen støtter HDR-formatene Dolby Vision og HDR10+, samt både Dolby Atmos og DTS:X surroundlyd. Bildebehandlingen håndteres av siste generasjons P5 videoprosessor.

Annonse
Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12) 2
I stedet for det vanlige Google TV, har Philips inngått et partnerskap med det europeiske selskapet Titan. (Foto: Philips)

Bildekvalitet

Philips-skjermen gir et godt førsteinntrykk. Skarpheten er glimrende og bevarer fokuset når det går hurtig for seg, ute på gresset eller andre arenaer. Bevegelsene er jevne og fargene krutt-sterke, uten at det bikker over og blir pretensiøst.

Dessverre for Philips er kontrasten ganske blass, og uten skikkelig lokal dimming blir det uunngåelig noe lysblødning og «blooming» i mørke scener. Så selv om skjermen gjør en god jobb på dagtid med sportsinnhold, skuffer den litt ved filmtitting på kveldstid med mørklagt belysning.

Heldigvis for Philips-skjermen har den også Ambilight som hjelper til med å dra opp stemningen. Dette er en bonus-finesse spesielt for Philips TV, der ekstra lysdioder kaster lys på veggen, i farger som matcher handlingen på skjermen. Det er både behagelig og underholdende, og setter litt ekstra krydder til bildeopplevelsen. Du selv stiller inn hvor sterkt og dynamisk lyset skal oppføre seg, eventuelt går det også an å skru helt av.

Et annet lyspunkt med Philips The One er at TV-skjermen ganske brukbar lyd i seg selv, med gode stereohøyttalere som kan spille høyt og klart. I tillegg kan man koble til ekstra surroundhøyttalere trådløst via DTS Play-fi standarden, som Philips også selger.

Alt i alt tilbyr Philips The One en fin totalpakke med det meste man kan ønske seg – selv om noen av konkurrentene i klassen kan skilte med råere kontrast.

PS! Om du vil ha en Philips-modell med det lille ekstra, kan det være verdt å sjekke ut toppmodellen The Xtra, som i tillegg har MiniLED-baklys og full lokal dimming.

 

Karakter
Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)
Premium

Også i denne testen:

Sony Bravia X90L (XR-65X90L)

Japansk bildemester

Sony kjører den populære X90L-modellen videre i 2024, og med en liten prisjustering er denne bildemesteren fortsatt et godt kjøp.

Sony-skjermen serverer et sylskarpt og lyssterkt bilde med glatte bevegelser og nydelige farger, som er velegnet til sport.
Designen er litt klumpete, og kun to av fire HDMI-innganger støtter 120 Hz. Litt «blooming» fra baklyset trekker ned.
Les hele testen

TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)

Feier konkurrentene av banen

Kinesiske TCL har levert flere gode og prisgunstige TV-er de siste årene, og MQLED80 er fortsatt blant de beste når det gjelder å prestere.

Knallsterk kontrast og god lysstyrke gjør TCl-skjermen glimrende til både sport og filmtitting.
Støyreduksjonen er ikke alltid like raffinert som Sony og Samsung, og innsynsvinkelen kunne vært bedre.
Les hele testen

LG QNED85/QNED86 (65QNED86T)

Bommer på kontrasten

Med tanke på LGs suksess med OLED-skjermene sine, hadde vi forventet mer av LCD-skjermen QNED86.

Slank design, smarte finesser og gode tilkoblingsmuligheter gjør at QNED86 virker moderne og brukervennlig. Pluss for egen sport-bildemodus.
Lysstyrke og kontrast er midt på treet, og resulterer i en nokså blass bildeopplevelse.
Les hele testen

Samsung Q77D (TQ65Q77D)

Smart, slank og sprek

Denne Samsung-skjermen har et lekkert utseende og har mange smarte finesser som gir en god brukeropplevelse. Men hvordan står det til med kontrasten?

Samsung Q70-serien byr på gode tilkoblingsmuligheter og et meget effektivt smart brukergrensesnitt.
Lysstyrke og kontrast er ikke helt på høyde med de beste i klassen.
Les hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Storeslem fra Sony

Hvilken Frame-TV er den beste?

Prisgunstig TV-underholdning

Philips’ råeste TV hittil?

Now That’s Entertainment!

Gjør den gamle TV-en smartere

Gigantisk Samsung-TV

Fortsatt blant de aller beste TV-ene

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys beste TV hittil?

Farge-tastisk!

Paris 2024 – De beste TV-ene til sommer-OL