TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.

Skrevet av / 07.06.24 - 15:00
Sony ULT Field 7

Lyd & Bilde mener

  • Spiller høyt med en fet bass som garanterer partystemning. Kan kobles sammen med flere høyttalere. Lang batteritid.
  • Kan ikke koble til Wi-Fi. Ingen støtte for Dolby Atmos. Farget mellomtone.

Lasse Svendsen

Sony-høyttaleren overbeviste oss stort i den første testen, og klarer seg utmerket når den utfordres av både billigere og dyrere høyttalere.

I testen av Sony ULT Field 7 fant vi ut at den ikke akkurat var laget for kresne ører, men snarere for å holde festen i gang så lenge som mulig. Med en batteritid på nesten 30 timer, er forutsetningene for en lang og kanskje slitsom fest, definitivt tilstede hvis man bruker Sony-høyttaleren som lydkilde.

Er relativt stor til bærbar å være, men veier ikke all verden og de integrerte håndtakene på sidene, gjør den lette å håndtere. Selv om den ikke akkurat går ned i ryggsekken.

Sony ULT Field 7_3 Sony ULT Field 7_4 Sony ULT Field 7_5
<
>
Høyttaleren kan fungere som gitarforsterker, og har lydinngang og lading av mobilen. Foto: Lasse Svendsen

Høyttalerne har passive basselementer på sidene, med blinkende LED-lys som pulserer i takt med musikken. På fronten har høyttaleren to diskanter og to bass/mellomtoneelementer, skjult under et sprutsikret, sort trekk. Den leveres forøvrig bare i sort. Sony oppir batteritiden til 30 timer, hvis lysene er slått av og volum ikke er høyere enn trinn 16. Skulle batteriet skrike etter mer strøm, tar det bare 10 minutter med lading for tre nye timer med musikk.

Høyttaleren i Sonys Ultimate-serie, har en ULT-knapp på toppen som aktiverer to ulike EQ-er i bassen. ULT 1 gir dypere bass, mens ULT 2 demper dypbassen til fordel for mer trøkk i bassen.

Annonse

Partyfaktor 

Den kan kobles sammen med opptil 100 høyttalere, noe vi av naturlige årsaker ikke har testet, men det er mange grunner til å tro at høyttaleren klarer seg lenge på egen hånd. For du verden for et lydtrykk den leverer.

Høyttaleren kan settes på høykant hvis det er mer praktisk, men uansett hvordan man setter den opp, leverer den et makeløst trykk i bassen som vi ikke har hørt fra en høyttaler i denne størrelsen. Spesielt hvis høyttaleren er stilt på to, da kan det nesten bli for mye av det gode.

Skyvet i bassen er enormt, og matcher fint både Club 120 og Stage 320, men Sony-høyttaleren har ikke helt det samme raffinerte fokuset. Særlig i mellomtonen, hvor lydbildet kan høres litt mørkere, nesten grovkornet ut, sammenlignet med de noe bedre balanserte JBL høyttalerne i testen. 

Partyfaktoren fra Sony-høyttaleren, er ikke noe å utsette på. Lydbildet er stort, dynamikken spesielt i bassen, er enestående, og høyttalerne er helt perfekt for de som ser etter en kompakt høyttaler med høy partyfaktor som prioritet nummer en. Sony ULT Field 7, leverer   et steintøft og engasjerende lydbilde, med en bassdynamikk vi ikke har hørt maken til fra en høyttaler i denne størrelsen.

Karakter
Sony ULT Field 7
Premium

Også i denne testen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kulerund høyttaler i reiseformat

Disse høyttalerne er lydens Rolls-Royce

For dyrt kjøp for de fleste

Feier lydplankene av banen – men det koster!

Fyrverkeri i hjemmekinoen

Velbalansert filmlyd

Fin lydplanke til The Frame

Samme kvaliteter som de større modellene

Utendørs stereo i sommervarmen

Familiefeide i B&W

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Scroll to Top