TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Julekalender 2024 Delta her!

GRUPPETEST: 4 trådløse hodesett til hybridkontoret

Balansen mellom komfort, kvalitet og mobilitet

I en hverdag der fleksible arbeidsforhold og hybridkontor blir stadig vanligere, er valget av riktig hodesett viktigere enn noensinne.

Av / 27.05.24 - 08:49
4 trådløse hodesett til hybridkontoret

Etter pandemien har arbeidshverdagen endret seg drastisk for mange. Hjemmekontor og fleksible arbeidsforhold har blitt den nye normalen, og behovet for gode hodesett for hybridkontoret har økt betraktelig.

Et hybridkontor-hodesett er et viktig verktøy for å opprettholde produktivitet og kommunikasjon, enten du jobber hjemmefra, på kontoret eller på farten. Det gir deg friheten til å jobbe fra hvor som helst, samtidig som du kan håndtere møter og samtaler med høy lydkvalitet.

Viktigheten av talelyd

I en tid der videomøter og telefon-konferanser har erstattet mange fysiske møter, er det avgjørende å ha et hodesett som gir klar og tydelig lyd både for deg og de du snakker med. Støydemping og god mikrofonkvalitet er spesielt viktig for å redusere forstyrrelser og sikre at du blir hørt klart og tydelig.

Et godt hodesett skal også være komfortabelt å ha på over lengre tid, enkelt å ta med seg og ha god batterilevetid. Det må kunne håndtere skiftende omgivelser og støynivåer, enten du sitter på et stille hjemmekontor eller i et travelt kontorlandskap.

Les også Vi gidder ikke å dra på jobb Flertallet av norske virksomheter ønsker til en viss grad å fortsette med hjemmekontor etter pandemien.

Hva med trådløse hodetelefoner for musikkbruk?

Det er naturlig å spørre seg hva man skal med et eget hodesett for kontorbruk, når man har et par støykansellerende musikk-hodetelefoner med innebygde mikrofoner. Og for mange er det også helt greit. Men du vil ikke få samtalekvaliteten til de beste hodesettene, og heller ikke funksjonaliteten med for eksempel Microsoft Teams. Et hodesett med USB-dongel forenkler også tilkoblingen til PC og Mac.

Annonse

Derfor kan det hende mange i stedet bør snu på det, og heller bruke et hodesett også til musikk. Og det er målet med testens kandidater, slik at lydkvaliteten på musikk blir ekstra viktig – og noe vi har vektlagt i denne testen.

Office headsets SPREAD hodesett

Hodesett: Testprosedyre

I denne testen ser vi nærmere på fire kandidater: Jabra Evolve2 65 Flex, Epos Adapt 560 II, Epos Adapt 660 AMC og Poly Voyager Surround 80 UC. Hodetelefonene er testet med Bluetooth-tilkobling til mobil (iPhone 15 Pro Max), både til samtaler og musikk avspilt via Tidal. I tillegg er de testet sammen med en nyere MacBook Pro (16-tommer M3 Max), sammen med medfølgende USB-dongel.

Talekvalitet er testet i et skjermet cellekontor. For å teste støydempingen har de blitt utsatt for simulert støy fra kafé, spilt av med 70 dB støynivå gjennom et stereoanlegg med store JBL-høyttalere. Det tas forbehold om at ingen av hodesettene er testet i utendørs omgivelser med vindstøy.

Hodesettene blir vurdert ut ifra lydkvalitet, komfort, talekvalitet, batterilevetid og generell brukervennlighet for å avgjøre hvilket hodesett som er best egnet for hybridkontorets utfordringer.

Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og pålitelig lettvekter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.

Talekvaliteten imponerer spesielt i støyende omgivelser. Superlett og komfortabelt hodesett, og fyldig lyd på musikk.
Musikk mangler oppløsning, spesielt i diskanten. Ingen støtte for aptX eller AAC. Dongel kan oppføre seg ustabilt, hvor musikken pauser. Løsningen er å plugge ut og inn igjen.
Les hele testen

Epos Adapt 560 II

Liten konge til kontoret

Epos Adapt 560 II er blant de beste kjøpene til hybridkontoret.

Glimrende lyd på tale i både stille og støyende omgivelser, og god nok lyd på musikk. Aktiv støydemping fungerer bra, og passformen er god (om enn litt vinglete). Lang batteritid!
Bruker du briller, kan du vurdere større over-ear-klokker, da disse kan klemme over tid. USB-dongelen fungerer ikke alltid like bra.
Les hele testen

Epos Adapt 660

Praktfullt ... og plagsomt

Epos Adapt 660 har utmerket passform, og bedre lyd på både musikk og tale enn de aller fleste. Men det har noen lyter.

Glimrende talekvalitet, som bare blir litt dårligere i støyende omgivelser. Utmerket passform, og fabelaktig lyd på musikk.
Ustabil dongel, bruk de heller uten. Bare mikro-USB og ingen hurtiglading.
Les hele testen

Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funksjonsspekket hodesett for profesjonell kontorbruk, men størrelsen gjør det mindre egnet på farten.

God støykansellering, klar lyd på musikk, mange funksjoner, høy komfort.
Innestengt talelyd, og kan ikke legges helt sammen. Men mest av alt er de dyre.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

En liten dyr sak

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Fin datamaskin – sløv skjerm

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Lyd & Bilde