Gaming-skjermene blir stadig større!
MSI MPG 491CQP QD-OLED er MSIs første 49-tommers skjerm med QD-OLED-panel og 32:9-format. Oppløsningen er dobbel QHD (5.120 x 1.440 piksler), og skjermen har en krumming på 1800R – som er så buet man får det.
Skjermen kombinerer et OLED-panel med Quantum Dot-teknologi, som lover levende farger. Oppdateringsfrekvensen er på 144 Hz. Skjermen, som vi fikk se på MSIs stand på CES-messen i Las Vegas, ble hedret under CES Awards i kategoriene Gaming & eSports og Computer Peripherals & Accessories.
MSI satser stort på QD-OLED-teknologien for gaming. Alle modellene leveres i både buede og flate utgaver. Skjermens subpiksler er arrangert på en måte som skal gi skarpere bilder og tydeligere tekst. Og med MSI OLED Care 2.0 vil reduseres risikoen for «burn-in»-skader på OLED-panelet ved langvarig bruk.
Titan og Raider i 18-tommers-utgave
MSI Titan har vi testet i flere modeller opp gjennom årene, og alle har vært helt ekstreme. Den nye Titan 18 HX er intet unntak. Med plass til opptil 192 GB RAM fordelt på fire minneplasser! Pluss tre SSD-lagringsmoduler.
Som navnet tilsier, har maskinen en 18-tommers skjerm. Og ifølge MSIs Jonathan Wu, som viste oss rundt på standen, er dette nå den nye store skjermstørrelsen hos MSI. Dette gjelder også Raider 18, som er litt mindre ekstrem. Begge fås imidlertid med en i9-prosessor fra øverste hylle og 120 Hz 4K-skjerm.
AI til gaming
På CES-messen har MSI avduket tre AI-gaming-maskiner: MPG Trident AS 14th, MAG Infinite S3 14th og MAG Codex 6 14th. Alle er drevet av 14. generasjons Intel Core-prosessorer og Nvidia GeForce RTX 4070-grafikkort, og kombinerer AI med rå kraft på en sømløs måte. Den enestående maskinvaren forsterkes av Frozr AI Cooling-funksjonen, et teknologisk vidunder som gjør bruk av avanserte algoritmer. Dynamisk temperaturovervåking sørger for at maskinen reagerer raskt på endringer, og tilpasser seg for å garantere optimal ytelse.
På standen fikk vi også se MSI Artist-programmet, et program for AI-generering av bilder fra tekst. Altså litt som for eksempel Midjourney, men uten abonnement og en enorm serverpark i skyen.