Fra HP har vi fått Omen 16 inn til test. En 16-tommers gaming-laptop i klassisk, slankt design.
Med bare 2,4 cm i høyden og en vekt på 2,4 kg er den stort sett i ultrabook-klassen. At det er mulig å lage en så lett gamingmaskin, er imponerende.
(Foto: HP)En del av forklaringen er plast. Alle PC-ene i testen har plastkabinett, og det er greit til denne prisen. Men Omen 16 har det mest bøyelige av alle. Man kan uten å bruke krefter vri kabinettet flere centimeter – mens det knirker og knaker, og lyset i tastaturet forsvinner.
Skjermen har QHD-oppløsning (2560 x 1440 piksler). Og selv om prisen er lav, er oppdateringshastigheten 240 Hz. Man får virkelig mye maskinvare for pengene.
Det eneste stedet man har spart på innmaten, er på lagerplassen, hvor Omen 16 som den eneste maskinen i testen bare har 512 GB SSD. Det betyr at du bare kan ha tre-fire store spill installert av gangen.
Det er ikke noe numerisk tastatur, selv om kabinettet er bredt nok til det. I stedet har HP gitt ekstra god plass til piltastene. Det er likevel ikke så dumt, da de separate talltastene likevel brukes mest til kontorarbeid, og mange spillere foretrekker ”tenkeyless”-tastaturer – uten nettopp separate numeriske taster.
Tastaturet har RGB-bakbelysning, men bare i tre soner. Og da tastene har sorte kanter, er lysshowet vanskelig å få øye på, med mindre det er helt mørkt i lokalet. Tastene er av temmelig dårlig kvalitet, og de vipper lystig hvis man ikke trykker akkurat på midten. Men de utfører oppgaven.
Benchmark
HP Omen 16 har en Intel Core i7-13700HX prosessor. Selv om den er en saftig toppmodell i i7-serien med 16 kjerner og 24 tråder, undrer vi oss likevel hvordan HP har fått så mye regnekraft ut av den. PCMark 10-kontortesten ender med en score på 8116, noe som er langt over de andre deltakerne – hvor flere har i9-prosessorer.
Men da spill handler mer om 3D-grafikk enn om rå regnekraft, blir resultatet til slutt nesten uavgjort.
Batteriet har langt fra superkrefter. To timer og atten minutter tok det å tømme det for strøm med vår batteristresstest, som simulerer kontorprogrammer med fullt bluss på skjermen. Men det er imidlertid ikke mye dårligere enn konkurrentene, som også lander på omkring to og en halv time.
Konklusjon
HP Omen 16 er den billigste PC-en i testen. Men den tekniske ytelsen er akkurat like god som på de andre. Faktisk springer maskinen fra konkurrentene på flere områder. Byggekvaliteten er ikke imponerende, og kaster du den i ryggsekken hver dag, som om den var en ultrabook, får den sannsynligvis en kort karriere. Dette gjelder i større eller mindre grad alle PC-er. Men byggekvaliteten i Omen 16 er litt dårligere enn de andres. Lagerplassen er også i minste laget. Men det ødelegger imidlertid ikke inntrykket av en PC som gir god valuta for pengene.
Også i denne testen:
Acer Nitro 17 AN17-41
Litt mer PC for pengene
Acer Nitro 17 er ikke bare stor, men også god.
Erazer Deputy P50 MD62519
Sort visesheriff
Erazer Deputy P50 er på papiret den svakeste i testen, men det kan man ikke se på resultatet.
MSI Katana 15 B13VGK
Fargestrålende
MSI Katana 15 er slank som et samuraisverd med innebygd lysshow.
Lenovo Legion 5 Pro 16 IRX8 (82WK00ELMX)
Sterkeste prosessor
Lenovo Legion 5 er en sterk maskin i en slank kropp.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser