TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung Galaxy Watch 6

For Samsung-brukere

Vi ønsker oss nok litt mer av Samsung Galaxy Watch 6, men den er en finfin kombinasjon av smart, brukervennlighet og stilren.

Av / 27.09.23 - 09:23
Samsung Galaxy Watch 6

Home mener

  • Smidig, pen og brukervennlig. Tydelig skjerm som også briljerer i solskinn.
  • Batteritiden. Gestfunksjonen henger ikke alltid med.

Det har rent en del vann under broen siden jeg testet en Samsung Watch, og jeg blir ekstra glad når jeg ser at man har valgt å bytte ut lærarmbåndet med et mer treningstilpasset i silikon. Det gjør at det ikke bare er selve klokken som er IP68-sertifisert, men at den faktisk passer for litt svette aktiviteter.

Samsung Galaxy Watch 6 er veldig stilren, pen og faktisk litt luksuriøs. Faktum er at den ikke merkes når man har den på. Litt som Shokz-hodetelefonene, men de har jeg jo i ørene, ikke på håndleddet … Men du forstår sikker hva jeg mener …

Da jeg har en Samsung-mobil, gikk det veldig smertefritt å komme i gang med klokken. Etter en oppdatering av programvaren (naturligvis) er det bare tut og kjør.

Les også Din beste treningskamerat! Vi ba noen produsenter av treningsklokker om å plukke frem sine bestselgere i akkurat dette segmentet for å gjøre en liten sammenligning. Spennende, synes vi!

Man må ikke koble sammen klokken med mobilen, men for å få mest mulig ut av pengene synes jeg likevel at det er en god idé. For å endre og personifisere klokken benytter jeg appen Samsung Wearable. Når jeg leser av mine verdier og resultater fra trening/aktivitet og søvn, gjøres det i appen Samsung Health, som er veldig oversiktlig og brukervennlig.

Samsung Galaxy Watch 6 Samsung Galaxy Watch 6_2 Samsung Galaxy Watch 6_3
<
>
Mitt testeksemplar er den mindre modellen på 40 mm (den større er 44). Det er ingen bitteliten klokke, men for meg er den akkurat passe. Til tross for sitt stilige og gedigne utseende veier den bare 28,7 gram, og er den letteste trenings- og helseklokken jeg har testet på flere år. Og da har jeg testet ganske mange. På den ene siden er det to fysiske knapper som styrer visse funksjoner. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvordan du vil bruke klokken, er høyst personlig, men jeg anbefaler at du setter deg ned i fred og ro og sjekker ut mulighetene. Fremfor alt om Samsung Watch er et helt nytt bekjentskap. Det finnes mange ulike urskiver å velge mellom så det er bare å prøve seg frem. Foruten det åpenbare som å vise tid, dato, antall skritt/aktive minutter, med mer, kan jeg også ta bilder med Watch 6. Og takket være pay-løsningen kan jeg la lommeboken være igjen hjemme.

Annonse
Samsung Galaxy Watch 6 1
Jeg liker smarte løsninger som er godt gjennomarbeidet. Ekstra glad blir jeg naturligvis når løsningen er bra og tilfører noe positivt. Som i dette tilfellet når man trer inn den delen av armbåndet som ‘’blir til overs’’ under armbåndet i stedet for over. Fordelen er at armbåndet da ikke er i veien og fester seg til for eksempel klær. Briljant! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Akkurat mitt eksemplar er ikke LTE (med LTE er du koblet til mobilnettet via klokken uten å ha mobilen i nærheten, takket være innebygd eSIM), men den varianten finnes. Med Bluetooth holder det at jeg har mobilen innen rekkevidde for å kunne svare og snakke via klokken uten å ta frem mobilen fra håndvesken. Det ser jo ganske dumt ut – men man venner seg til det.

Always On Display (AOD) er en funksjon som er blitt mer populær den siste tiden, og som jeg også finner her. Funksjonen innebærer helt enkelt at displayet viser informasjon som for eksempel hvor mye klokken er, selv når enheten er i hvilemodus. På mobilen kan jeg se fordelen av at man ikke trenger å ”vekke” telefonen for å se tiden eller meldinger, men på en klokke? Dersom bare gestfunksjonen fungerer som den skal, anser jeg at AOD er fullstendig unødvendig … Dessverre er det imidlertid slik at gestfunksjonen ikke henger helt med på Samsung Watch 6, så det blir en del flaksing med armen i forsøk på å vekke klokken, og noen ganger ender det med at jeg helt enkelt må berøre skjermen. Litt forstyrrende.

Samsung Galaxy Watch 6 2
Skjermen er klar, skarp og tydelig. Selv i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Batteritiden

Som du forstår, jubler jeg ikke over AOD, og har ingen bekymringer over å slå den av til fordel for bedre batteritid, til tross for at jeg ikke er helt fornøyd med gestfunksjonen. Vær klar over at jeg skriver ‘’bedre’’ batteritid – for jeg synes virkelig ikke at 40 timer er bra batteritid! Apple Watch 8 er fortsatt den dårligste i klassen med sine 18 timer. På toppen finner vi blant annet Garmin Epix med 16 dager og Huawei Watch GT 3 SE, som med sin betydelig mer humane prislapp viser at du kan få 14 dagers batteritid for under 2000 kroner.

Les også Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere Vi blir bare eldre og eldre. Men hva er meningen med å bli eldre om man ikke holder seg frisk? Og hvordan vet jeg om jeg får tilstrekkelig med aktivitet i forhold til søvn og restitusjon?

Jeg kan forstå at et multisports friluftsmenneske som setter pris på å tilbringe dager og netter ute i skogen, eventuelt ikke kjøper en Samsung-klokke. Men det er jo beviselig mulig å få bedre batteritid, så hvorfor ikke bare løse det? Uansett om du er en betong-person som sjelden befinner deg mer enn 50 meter fra nærmeste vegguttak er det likevel kjedelig å måtte lade i tide og utide.

Søvn

Søvn er et hett tema for mange, mens andre ikke bekymrer seg i det hele tatt. Naturligvis sover du ikke bedre bare fordi du har Samsung Watch 6 på håndleddet, men om du vil, kan den via søvn-coaching hjelpe deg med å få bedre kontroll på både søvn og søvnmønster, og til og med gi tips og råd til hva du kan gjøre om du (eller klokken) opplever at det finnes forbedringspotensial.

Samsung Galaxy Watch 6 3
Når jeg har valgt søvn-coaching forteller klokken meg i god tid at det begynner å nærme seg leggetid, og at det er på høy tid å roe seg ned. Har klokken dårlig med batteri, ber den meg om å lade slik at den klarer seg natten over. (Foto: Åsa Warme Hallén)nar den mig att ladda så att den klarar natten. (Foto: Åsa Warme Hallén)

For å benytte seg av denne søvn-coachingen som pågår i tre til fire uker, trenger du å bruke klokken i minst sju netter for at den skal kunne analysere søvnmønsteret ditt. Før du kommer i gang må du også gjennomføre en kort undersøkelse.

Blant annet må du oppgi hvilke dager i uken du har fri. Akkurat denne detaljen kan jo bli litt vanskelig om du jobber skift eller har uregelmessige arbeidstider. Men kanskje man ikke har det når man jobber hos Samsung?!

Sömn 2 Sömn 3
<
>
Etter å ha brukt klokken natt og dag i syv døgn får jeg vite hvilket søvndyr jeg tilhører. Tydelig er jeg en pingvin (!?!). Pingvinsovere får tilstrekkelig med søvn, men for å beskytte sine egg holder dyret seg på vakt og beredt – selv når det sover. Med andre ord, klokken påstår at jeg sover bra, men at jeg eventuelt våkner litt for ofte. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Sömn 4 Sömn 5
<
>
Den aktuelle natten måler klokken at jeg har vært våken i sammenlagt 16 minutter, og jeg må si at det føles riktig. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Trening og helse

Trening med Samsung Galaxy Watch 6 er veldig ukomplisert. Jeg har omkring 90 ulike treningsformer å velge mellom, og jeg kan også lage en egen økt om jeg ønsker det. Hukommelsen er bra, men kort, og jeg er takknemlig for at klokken selv føler det, og starter en treningsøkt når jeg selv har glemt det.

Samsung Galaxy Watch 6 4
Etter avsluttet aktivitet kan jeg se resultatet med en gang. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Personlig setter jeg pris på at skjermen på en klokke jeg benytter til trening er såpass stor og tydelig at jeg ikke trenger å stoppe opp midt i treningsøkten og fokusere på å se hva det faktisk står. Watch 6 fungerer absolutt for både meg og mine øyne som ikke er 25 år lenger.

Aktivitet-2 Aktivitet 3
<
>
Skroller jeg videre på skjermen får jeg blant annet se informasjon over pulsen min … (Foto: Åsa Warme Hallén)

Som jeg har nevnt tidligere er klokken IP68-sertifisert, noe som innebærer at jeg kan skylle den under rennende vann etter en svett økt, og så bruke den igjen på kveldens after work slik at det føles rent.

Samsung Galaxy Watch 6 5
Har jeg gått, syklet, sprunget eller gjort noe annet som har tatt meg fra punkt A til B, kan jeg se hastigheten. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Samsung Galaxy Watch 6 6
Og jeg kan også få opp kart som viser hvordan jeg har beveget meg. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Pulszoner-1 Pulszoner 2
<
>
Det jeg setter pris på, er at man ikke bare velger å vise tall eller grafer. Man forklarer også mer inngående hva det faktisk betyr. (Skjermdump fra app)

 

Naturligvis kan ikke en klokke erstatte et besøk hos legen, men den kan hjelpe meg til å forstå hvordan akkurat min kropp fungerer, og dermed forstå når noe ikke føles riktig. Klokken kan måle blodtrykket mitt, men for å gjøre det trenger jeg først å kalibrere den med en ‘’skikkelig’’ blodtrykksmåler med mansjett. Noe jeg ikke har. Derimot måler den EKG og puls, og i løpet av natten også hudtemperaturen min.

Samsung Galaxy Watch 6 7
Ved å holde en finger på den øvre knappen på høyresiden av urskiven måles EKG. Det er viktig å vite og forstå at dette ikke er et medisinsk produkt for å oppdage for eksempel hjerteinfarkt. Bruker du klokken over tid, kan det derimot være en indikasjon på at noe ikke er riktig om verdiene dine plutselig og uforklarlig endrer seg. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Samsung Galaxy Watch 6 8
I appen kan jeg få litt mer detaljert informasjon. (Skjermdump fra app)

 

Konklusjon

Samsung Galaxy Watch 6 er en pen og stilren klokke for deg som ikke nødvendigvis vil skilte med at du regner aktive minutter, skritt og gjerne logger treningsøktene dine. Prisen er i meste laget, men på den andre siden får du en klokke som utseendemessig matcher både hverdag og fest. Gestfunksjonen fungerer ikke alltid helt i hundre, men om du kan leve med det, eller med å forkorte den allerede usle batteritiden med ytterligere 10 timer ved å benytte deg av Always On Display, er dette en meget bra og brukervennlig helse- og treningsklokke.

Karakter
Samsung Galaxy Watch 6
Premium
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?