Alt for mange Android-mobiler kommer med en kjedelig design. Selv flaggskipmodeller som Samsung Galaxy S4 og LG G2 er ikke noe å skrive hjem om i det henseende, så derfor er det forfriskende at et firma som kinesiske Huawei, som på våre breddegrader mest er kjent for sine meget billige smartmobiler, gjør seg gjeldende på markedet med en desidert design-statement som Ascend P6. Den ligner vel mest av alt en iPhone med sin front av glass, bakside av mørk børstet aluminium og en lys aluminiumkant. Og så likevel ikke. Designen er så spesiell at Huawei Ascend P6 er helt sin egen, og det skader ikke at mobilen er virkelig lett, og at den med bare 6,18 mm visstnok i skrivende stund er verdens tynneste smartmobil. Både design og den kvalitet som Ascend P6 utstråler på grunn av det eksklusive materialvalget, gjør at man bare kan bli positivt overrasket når man ser på prislappen, med et beløp på den riktige siden av 3.000 kr.
Under panseret
At det likevel er snakk om en mellomklasse mobil blir litt mer klart når man ser på innmaten. Kun 8 GB lagerkapasitet, og en quad-core prosessor på 1,5 GHz som Huawei selv har produsert. Vi blir heller ikke spesielt imponert når vi Benchmark-tester Ascend P6. En score på 385 single-core og 1297 multi-core er hva den oppnår i Geekbench 3, noe som er et godt stykke fra nye toppmodeller som Sony Xperia Z1 og LG G2, men faktisk ikke så langt fra Samsung Galaxy S4 at det spiller så stor rolle. I Geekbench 2 målingen presterer Ascend P6 med en score på 1545 bedre enn en annen aktuell mellomklasse smartmobil, nemlig HTC One mini (som må nøye seg med 1368), og ser vi på Browsermark 2.0-testen, som måler ytelsen på nettleseren, klarer Ascend P6 seg, med en score på 1988, også en del bedre enn HTC One mini, som her kun presterte 1483.
De syntetiske målingene stemmer godt overens med vår brukeropplevelse, som i et nøtteskall er at Ascend P6 på den ene siden ikke er verdens hurtigste mobil, men at den på den andre siden yter absolutt tilfredsstillende. Apper åpner hurtig, navigeringen rundt i operativsystemet glir fin, og vi opplever ikke at mobilen fryser eller etter hvert bli langsommere.
Også Huawei har tweaket Android
Huawei Ascend P6 kommer med et spesielt tilpasset grensesnitt, som kineserne kaller Emotion UI. Den skiller seg temmelig radialt fra den vanlige Android-designen på et par punkter, primært ved å trekke alle apper frem på åpningsmenyene. Det må man venne seg litt til når man er vant til å hente de mest relevante apper og widgets fra programoversikten på åpningsmenyen, men vi synes likevel at det er en forbedring. Det gjør i hver fall grensesnittet mer brukervennlig, og vær klar over at det kun gjelder apper. Man kan fortsatt selv velge hvilke widgets som skal vises på åpningsmenyen.
Ut over dette har Huawei lagt til artige detaljer som blant annet muligheten for å skifte utseende på overgangen mellom åpningsmenyene. Alt i alt virker Android med Emotion UI litt mer oversiktlig, noe som spesielt kan være bra for de litt mindre erfarne brukere.
Lyd & Bilde
Vi ble virkelig skuffet over lyden, som simpelthen er så middelmådig at det ikke kan sies på en annen måte enn at den er til å leve med.
Skjermens bildekvalitet er litt mer overbevisende med et skarpt bilde og gode farger (selv om oppløsningen kun er HD og ikke Full HD som på de fleste av markedets toppmodeller), og man har en følelse av at ikoner og innhold er helt tett innpå fingrene, noe som ikke er helt uten grunn. Huawei bruker nemlig samme in-cell teknologi som sitter i Apples nyere iPhone-modeller. Det vil si at det ikke er et separat touch-lag i skjermens oppbygning. I stedet er touch-funksjonaliteten bygget inn i selve LCD-laget. Intet rart at Ascend P6 kan holde den slanke linjen.
Når vi likevel ikke kan dele ut de høyeste karakterene på bildesiden til Huawei Ascend P6 skyldes det at kameraet er både godt og dårlig.
Det er en fet detalj at frontkameraet er på hele 5 Mp. Med Ascend P6 kommer dine ”selfies” opp i en helt annen liga – spesielt fordi kameraets programvare byr på et såkalt forskjønnelsesfilter som kan ta livet av de verste rynker og dårlig hud. Til gjengjeld er hovedkameraet ikke tilsvarende godt. Helt vanlige bilder tatt i dagslys avslører for mange uskarpheter når man zoomer helt inn, og helt galt går det for Huawei Ascend P6 når vi prøvde å ta bilder av mørke omgivelser hvor mørket brytes av lyskilder. Dette er spesielt pinlig da Huawei selv skryter av at Ascend P6 kommer med en såkalt IMAGESmart Engine som nettopp skal forbedre bilder tatt i mørke omgivelser. Problemer er at teknologien slett ikke er smart. Det eneste som skjer er at bildene blir overeksponert.
Konklusjon
Huawei Ascend P6 er en klassisk mellomklasse mobil, men den ser ut som en luksusmodell. Den har en fornuftig ytelse – spesielt med tanke på prisen – og brukeropplevelsen er upåklagelig. Huaweis egen Emotion UI grensesnitt gjør Android lettere tilgjengelig, og skjermen reagerer hurtig og byr på en glimrende bildekvalitet. Til selvportretter er Ascend P6 med et frontkamera på 5 Mp og nyttig programvare nærmest uovertruffen, men til gjengjeld er det primære kameraet langt fra det beste vi har sett. Alminnelige bilder i dagslys kan bli litt uskarpe, og kameraet har store problemer i mørke omgivelser.
Lyden er knapt nok middelmådig, så dette er ikke smartmobilen man velger hvis det er viktig å kunne bruke den som musikkspiller.
Alt i alt er Huawei Ascend P6 imidlertid en positiv overraskelse. Spesielt hvis man gjerne vil ha en Android smartmobil i lekre materialer og med en smart design.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser