Ingen av oss hadde hørt om Enkl Sound Copenhagen, før en pressemelding nylig dumpet ned i innboksen. Fulgt av et testeksemplar som ikke ligner noe annet vi har sett.
Det viste seg at den grå høyttaleren i støpt resirkulerbar plast, er et resultat av et ønske om en høyttaler som kan spille høyt og klart. Lenge. Opptil 80 timer ifølge dem selv, eller ned mot 20 timer på fullt volum. Som er øredøvende 125 desibel.
Med to 10-tommers basselementer og et stort diskantelement, er det duket for ganske mye bass fra den 12 kilo lette høyttaleren, som tross størrelsen, er bærbar hvert fall over korte distanser. Den bruker tre 80 W klasse D-forsterkere, og bassen hjelpes fysisk av en bassrefleksport, elektronisk av en 10-bånds equalizer i Enkl-appen.
Høyttaleren vil få fastvareoppdateringer i løpet av 2023. Som blant annet muliggjør sammenkobling av flere høyttalere, også i stereo. Alle knapper er på baksiden av høyttaleren, også Bluetooth-tilkobling, strømbryter og volumjustering. Der er også bærehåndtaket og en USB-C-inngang for den medfølgende strømforsyningen.
Partyfaktor
Etter å ha pakket opp høyttaleren fra Enkl Sound Copenhagen, må jeg si jeg ble skuffet over utførelsen. Grå plast som lett får riper, og en billig finish som Sonys ingeniører ville ristet på hodet av, virket ikke særlig overbevisende. Den mindre JBL Boombox 3 (wifi) ga meg et mer solid kvalitetsinntrykk, så det var til å begynne med vanskelig å forstå hvorfor høyttaleren fra Enkl Sound skulle koste så mye.
Men, the proof is in the pudding, som de sier i England.
Da Every Beginning Ends med Noah Cyrus og Benjamin Gibbards strømmet ut av det grå skallet, skjønte jeg at det lå noe mer bak ES1-høyttaleren, enn bare et ønske om å lage en høyttaler som kan spille høyt og klart. De må ha hatt et mål om å nå audiofile som også liker en fest, helt åpenbart. Ingen andre høyttalere i denne testen, presenterer vokalene på Every Beginning Ends med den samme fokuserte separasjonen mellom dem, eller med den samme gjennomsiktigheten.
PNAU og Khalids The Hard Way lyder tøffere og mer PA-anlegg fra den store Sony SRS XV900, men Sony-høyttaleren mangler ES1s balanse og raffinement, om man kan si det om en Bluetooth-høyttaler for utendørs bruk. Det nyoppstartede danske selskapets første høyttaler er meget overbevisende. Selv om bassen fra den ikke kjennes like godt i magen som bassen fra SRS-XV900, er det deiligere for audiofile ører å lytte til musikken fra ES1.
Også i denne testen:
Marshall Middleton
Partyfaktor 7/11
Marshall-høyttaleren forsvarer prisen med overbevisende bass og tilstrekkelig lydtrykk.
JBL Charge 5 Wi-Fi
Partyfaktor 6/11
Med JBL Charge 5 Wi-Fi får man god lyd både hjemme og ute, men partyfaktoren begrenses naturligvis av størrelsen.
Sony SRS-XV800
Partyfaktor 9/11
Høy partyfaktor og treffer på lydtrykk, men bommer på lydkvalitet.
Sony SRS-XV900
Partyfaktor 11/11
Sonys største partyhøyttaler er dyr, men overbeviser på nesten alt, og med denne blir det virkelig feststemning.
Marshall Willen
Partyfaktor 4/11
Den knøttlille Marshall-høyttaleren er perfekt for de intime festene.
JBL Boombox 3 Wi-Fi
Partyfaktor 9/11
JBL Boombox 3 Wi-Fi er markedets beste bærbare høyttaler akkurat nå.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser