JBL, som i studioverdenen er kjent for sine legendariske høyttalere, vil selvfølgelig også gjerne ha en del av streamingkaken. Selskapets første mikrofon heter logisk nok JBL Quantum Stream, da den inngår i Quantum-familien av gaming-enheter.
JBL Quantum Stream er den billigste mikrofonen i testen. Det kan ses, selv uten å se på prislappen. Den er veldig lett, og mikrofonhuset er i tynn ABS-plast, som gir en hul lyd når man rører ved det. Og foten er av metall, som ringer som en klokke. Det betyr at mikrofonen er ekstra følsom overfor støt og vibrasjoner fra omgivelsene. Da mikrofonen har standard-skrugjenger i bunnen, kan man komme utenom en del av følsomheten ved å montere den på et stativ.
Men vi gjetter på at de færreste som kjøper en så billig mikrofon, vil bruke nesten like mange penger på et godt bordstativ. Og porten til USB-kabelen i bunnen sitter dessuten så tett på gjengene at det er vanskelig å få plass til kabelen når mikrofonen er montert på stativ.
Selv om JBL-mikrofonen er billig, er det blitt råd til innebygd RGB-lys i bunnen. Lyseffektene kan innstilles i JBL Quantum-styreprogramvaren. Lyset kan også blinke i takt til lyden, noe som kan virke forstyrrende, men det gir på den andre siden en god føling med om lydstyrken er passende.
Middelmådig programvare
Programvaren inneholder de nødvendige funksjonene, og det er en brukbar fembånds-EQ samt mulighet for å velge mellom kardioid- og omni-karakteristikk. De fleste av de fem forvalgte EQ-innstillingene har en kraftig fremheving av mellomtone og diskant, som kanskje fungerer til voice chat i spill, men ikke til streaming av tale. Brukergrensesnittet er dessverre mer smart enn funksjonelt.
En enkelt skruknapp på fronten justerer både mikrofonstyrke og lydstyrke på hodetelefonutgangen i bunnen. Man skifter mellom de to funksjonene ved å trykke på samme knapp. Det virker litt forvirrende, og to separate knapper hadde vært å foretrekke.
Lydkvaliteten er basalt i orden, og så lenge man ikke hever stemmen, unngår man hørbar forvrengning. Men lyden er ikke så naturlig som hos de fleste konkurrentene.
Konklusjon
JBL Quantum Stream er en billig mikrofon, og man kan ikke stille samme krav som til dyrere mikrofoner. Til spillbruk vil den selvfølgelig være en forbedring i forhold til headsettets innebygde. Men til tross for navnet er den ikke god nok til streaming. Til det er lyden for farget, og følsomheten for vibrasjoner og støt kan lett ødelegge opptaket.
Også i denne testen:
Razer Seiren V2 Pro
Så varm som i gamle dager
Razer spiller på retrostrengene med Seiren V2 Pro, som er et behagelig og varmt selskap.
HyperX ProCast
Semiprofesjonell studiomikrofon
HyperX ProCast er ikke en mikrofon du bare setter på bordet og putter i USB-porten. Men den ekstra jobben oppveies av ekstra kvalitet.
Logitech Blue Sona
Til profesjonelle podcastere
Logitech Blue Sona er et seriøst verktøy man kan snakke i. Den slags koster.
Blue Yeti X
God mikrofon – med artig programvare
Blue Yeti X er en fin all-round-mikrofon med en programvarepakke som tilfører både nyttige og unyttige funksjoner.
HyperX QuadCast S RGB
Feature-bombe
HyperX QuadCast S RGB kan mye mer enn sin dobbelt så dyre storebror. Og den låter riktig bra.
Sennheiser Profile
Den passer for de fleste
Sennheisers USB-mikrofon vil gi deg god lyd på møter og være fin til podcast-nybegynneren.
Elgato Wave DX
Et funn til prisen
Elgato Wave DX er nesten like god som en analog kondensatormikrofon. Og den krever samme ekstrautstyr.
EPOS B20
Knivskarp design
EPOS B20 tar designprisen for flotteste formgivning. Den vil passe like godt på kontoret som i streamingstudioet.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser