I tillegg til å strømme musikk fra datamaskinen har Bluesound PowerNode innebygd strømmetjenesten Wimp, og er kompatibel med deres hi-fi-abonnement i CD-kvalitet. Internettradio er også på plass, samt USB-inngang som kan spille lydfiler direkte fra minnepinne eller harddisk. Spotify skal komme når tilbyderen har blitt ferdig med å utvikle sin nye innbyggingstjeneste for tredjeparts produktutviklere. PowerNode har verken analoge eller digitale innganger, dermed heller ingen mulighet for tilkobling av eksterne lydkilder. Derimot finnes det utgang til subwoofer, og delefilter kan settes til høyttalerne i oppsettmenyen.
Brukervennlighet
Fjernkontrollapp finnes for både Apple og Android, med en egen versjon for iPad som utnytter nettbrettets større flate. Brukergrensesnittet er meget likt det til Sonos, ingen tvil om hvor inspirasjonen kommer fra. Men der hvor Sonos har en kontrollapp for PC og Mac som dessuten automatisk finner musikken som ligger på den, må du knote mye for å finne musikken manuelt med Bluesound, skulle den ikke finne den delte musikken automatisk. Hvilket vårt eksemplar ikke gjorde. Bortsett fra dette er brukervennligheten god.
Lydkvalitet
Bluesound-forsterkeren har et fokusert og ryddig lydbilde, med god dynamikk. Bluesound får ikke frem like mange og komplekse klangfarger i lydbildet som en reindyrka hi-fi-forsterker, og den når nødvendigvis ikke opp til Naim og Pro-Ject i denne disiplinen. Heller ikke når det kommer til kraft og oppløsning. Men blant de rimeligere alternativene er dette et meget vellydende alternativ, som får frem sangstemmer og instrumenter på en klar og tydelig måte. Litt tilbakelent i overtoneområdet, men til gjengjeld låter det aldri skarpt.
Bluesound PowerNode låter klart bedre enn Sonos Connect:Amp, og kan i motsetning til denne spille av høyoppløste 24-bit lydfiler. Bluesound har mer kontroll på lyden og bedre oppløsning oppover, hvor Sonos låter litt mer uryddig og noe mer grovkornet i overtoneområdet.
Sammenlignet med Simple Audio Roomplayer 1 låter ikke cymbaler og de lyse strengene på en stålstrengegitar fullt så attakkert med Bluesound. Simple Audio har også en litt fyldigere dypbass. Til gjengjeld mangler Simple Audio strømmetjeneste og er ikke fullt så brukervennlig.
Også i denne testen:
5 nettverksforsterkere med strømming
Oppsummering
Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.
Naim UnitiQute 2
Suveren lydkvalitet
Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.
Pro-Ject Stream Box DSA
God lyd, vrien å bruke
Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.
Simple Audio Roomplayer 1
Høyoppløst utfordrer
Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.
Sonos Connect:Amp
Multirom-kongen
Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser