TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

GRUPPETEST: 3 smarte dørklokker

Inngangsdørens vokter

Pakkepost, uventede gjester eller potensielle innbruddstyver. Den smarte dørklokken ser dem alle.

Av / 24.05.23 - 11:45
3 smarte dørklokker

Det er to vinkler på smarte dørklokker

Den positive

Gjestene dine behøver aldri mer å ringe forgjeves på døren, for du kan svare selv om du ikke er hjemme. Og du kan fortelle postmannen hvor han kan sette pakken til du kommer hjem.

Den mistenksomme

Uansett om du er hjemme eller ikke, vet du akkurat hva som foregår foran inngangsdøren din. Du får beskjed uansett om det er en innbruddstyv som lusker rundt, en postmann som er for lat til å gå helt opp til døren, eller en gjest du ikke er sikker på om du skal slippe inn.

Annonse

Poenget er at dørklokkene med sensor registrerer alt som beveger seg foran inngangsdøren, og hvis de er utstyrt med en form for minne, kan de oppbevare opptakene, og du kan sjekke dem etterpå – eller se dem med det samme. Du kan til enhver tid logge inn og se akkurat hva som foregår ved inngangsdøren i sanntid.

Når noen ringer på, kan du besvare det fra mobilen og snakke med gjesten din. Det er smart.

Utfordringene

Men de digitale trærne vokser ikke helt inn i himmelen, for i denne testen ble dørklokkene plassert ved inngangsdøren i et hus som vender ut mot en trafikkert vei, noe som resulterte i utallige meldinger om ‘bevegelse’.

Oftest var det en person som gikk forbi på fortauet uten så mye som å se i retning av huset, og den type meldinger blir man raskt veldig sliten av.

Selv med atskillige forsøk på å innstille dørklokkene til ikke å gi beskjed om alt, lyktes det i de fleste tilfeller ikke helt å finne den gylne middelvei, hvor dørklokken bare gir beskjed om det som rent faktisk er relevant. Så kloke er de tross alt ikke.

Men man slår dem jo heller ikke av, for tenk hvis man da går glipp av den tidligere nevnte innbruddstyven når han/hun lusker omkring.

Den opplagte løsningen er å montere dørklokken i en vinkel som gjør at den filmer fra siden av døren. Det gode rådet herfra er: Lag en midlertidig installasjon, og vurder om det virkelig er det rette stedet for din nye dørklokke før du begynner å bore huller i dørkarm eller mur.

3 smarte dørklokker 1
Alle ringeklokkene i testen har night vision. Her et bilde fra Nest-ringeklokken. (Foto: Pernille Redder)

Sky eller SD

Dørklokkene har kort fortalt to måter å lagre de opptatte videoene på. Om det er av gjester som bare aktiverer sensoren, eller konkrete gjester som ringer på.

Du må nemlig selv avgjøre om du ønsker å lagre videoene i en abonnementsbasert sky eller på et SD-kort som du setter inn i ringeklokken.

I denne testen gir to av dørklokkene mulighet til å tegne et abonnement på en sky-basert løsning, hvor den ene er født med tre timers innebygd minne (hendelsesbasert). De to øvrige har mulighet til å sette inn et SD-kort. Ja, man må holde tungen rett i munnen her.

Slik testet vi

Alle de tre ringeklokkene ble montert samtidig ved den samme inngangsdøren.

Vi har testet dem på kvaliteten av video, følsomhet overfor bevegelse og design.

Dessuten er de testet på hvor lette eller kompliserte de er å installere, og til slutt er ringeklokkenes tilhørende apper testet på brukervennlighet og funksjonalitet.

Hombli Smart Doorbell 2

Mye for pengene

Testens billigste dørklokke imponerer

Skarpe bilder og velfungerende app.
Bevegelsessensoren registrerer altfor mye.
Les hele testen

Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igjen

Ringeklokken fra Nest er faktisk morsom å bruke.

Flest funksjoner og fremragende bilde.
Filmer i stående format, som kun er et minus hvis du gjerne vil overvåke et større område. Dessuten er abonnementet på Google Nests sky-løsningen temmelig kostbart.
Les hele testen

Philips WelcomeEye Link

Basal dørklokke

Philips’ alternativ til en smart dørklokke er ikke så veldig smart.

Klassisk design og innebygd SD-kort.
Dårlig app og vanskelig å montere.
Les hele testen
Pernille Redder
(f.1977): Journalist på L&B Home. Pernille har jobbet som journalist og redaktør i TV-bransjen siden 2003. Blant annet på DR, TV 2 Øst, TV 2 Fyn og som redaktør på Copenhagen TV Festival. Pernille skriver ærlig og kortfattet om alt det som gjør livet som blant annet huseier og foreldre artigere og lettere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette kan ingen andre nattbordlamper

4 espressomaskiner: Henger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel, og tanken er god

Overvåkning med øye på økonomien

Plass til alt

Robotstøvsuger med kunstig idioti

Nå rykker KI også inn i vaskerommet

Passer godt i et Yale smarthjem

Terrassedøra di fortjener denne

Smidig støvsuger går helt til kanten

Juletrelenke til hele året

Skarp og praktisk videoringeklokke