TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Pent og smidig aktivitetsarmbånd med en skjerm som får smilet til å vokse. Men hvordan er det å bruke?

Av / 12.05.23 - 09:04
Xiaomi Smart Band 7

Home mener

  • Batteritiden. Fargesterkt display som fyller hele skjermen.
  • Litt vrient med hvilken app som er tenkt brukt. Vanskelig å finne GPS. Funksjonen med sending av automatmeldinger fungerer ikke.

Fra kinesiske Xiaomi har jeg Smart Band 7 som ser ut akkurat som forventet. Svart bånd med oval skjerm. Mykt og smidig å ha på og med en innovativ spenne. En løsning det deler med en annen deltaker i testen: Amazfit Brand 7.

Xiaomi Smart Band 7 1
Xiaomi Smart Band 7 har en virkelig herlig fargeskjerm som rommer mye informasjon om du vil. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Er svart som basic, men det finnes et antall andre farger å velge mellom.

Xiaomi Smart Band 7 2
Jeg personlig setter pris på denne løsningen med en liten pigg for å feste armbåndet og holde det på plass. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Å komme i gang

Det var ikke helt selvfølgelig hvilken app jeg skulle bruke når jeg koblet samme armbåndet med mobilen. Jeg prøvde med QR-koden, men fungerte ikke riktig, og til forskjell fra Amazfit, der det faktisk fremgår hvilken app jeg skal lete etter, så gir den lille instruksjonsboken fra Xiaomi meg ingen hjelp. Det står bare: Last ned appen. Det endte med at jeg lastet ned både Mi Fitness og Zepp Life, og da den førstnevnte ikke ville jobbe sammen med armbåndet, endte det hele med at det ble Zepp Life. Puh, hvem har sagt at det skal være enkelt …

Xiaomi Smart Band 7 3
Zepp & Zepp Life Kan det være et visst slektskap mellom disse appene? Zepp, som tilhører Amazfit til venstre, og Zepp Life som jeg bruker til Xiaomi Smart Band 7. (Skjermdump fra app)

Zepp Life og Zepp (som Amazfit benytter seg av) er nesten identiske. Nå får jeg anledningen til å jobbe med begge to samtidig, og selv om det er små forskjeller i opplegg og utførelse, er de veldig små. Er du ny på brukergrensesnittet, kan det føles litt urolig, men min personlige oppfatning er at det er slik for oss alle når vi skal lære oss noe nytt. Fremfor alt om vi er vant til noe annet som har satt seg litt i ryggmargen.

Avhengig av hva du vil skal vises på skjermen, finnes det seks ulike displayer å velge mellom. Og føler du at ingen av dem passer, finns det flere, mer eller mindre innovative, å kjøpe i appen.

Annonse

Å bruke

Jeg er riktignok ikke en direkte stillesittende person, men når jeg skriver, sitter jeg selvfølgelig stille, og når jeg er i flyten, er det lett å glemme tid og sted. Og å bevege meg. Derfor setter jeg pris på en ”opp og hoppe»-alarm som minner meg på at det er på tide å løfte rumpa fra skrivebordsstolen. Men det føles litt merkelig å få en stemmepåminnelse når jeg holder på og fikser frokosten om morgenen. Enten beveger jeg meg utrolig, utrolig sakte ,eller så henger ikke Xiaomi Smart Band helt med.

Med funksjonen Kvinners helse kan brukeren blant annet holde kontroll på sin egen, eller noen annens, fertile periode, eggløsning og menstruasjon.

Xiaomi Smart Band 7 4
Jeg er helt klar over at jeg, til tross for at jeg sover lenge, har litt for kort dypsøvn for at det skal være optimalt. Jeg vet også at jeg har vært våken i løpet av natten da jeg har to katter som pleier å forsøke å se om det kanskje er mulig å få litt nattmat mellom kl. 02.00 og 04.00 på natten … Det har imidlertid ikke Xiaomi Smart Band 7 lagt merke til. (Skjermdump fra app)

Den holder kontroll på oksygeninnhold i løpet av hele døgnet, og skulle det bli for lavt, får jeg en indikasjon på det. Her finnes selvfølgelig også søvnovervåking, puls- og stressmåling. Det er se og prøve før jeg får orden på innstillingene på armbåndet, og i noen tilfeller er det litt vanskelig å forstå om jeg har aktivert eller deaktivert en funksjon.

Her finnes 120 ulike sportsmoduser. Alt fra løping og parkour, og annet som virker livsfarlig, til litt mer rolig yoga og fiske. Jeg kan se hjerterytmen og brente kalorier om det er interessant. Man kan også velge profesjonelle treningsmodus hvor klokken vurderer VO2 maks, treningsbelastning, restitusjon og treningseffekt.

Xiaomi Smart Band 7 5
Det er veldig enkelt og oversiktlig å kunne se hvordan mine aktive minutter fordeles under en gåtur med svigerfars hund. Derimot begynner ikke innspillingen av runden før omtrent halvveis på turen, til tross for at jeg ventet i nærmere fem minutter på GPS-signal. (Skjermdump fra app)

Xiaomi Smart Band 7 har ingen egen GPS, men benytter seg av mobilens. Dette betyr at du må ha mobilen med deg når du gir deg ut på en treningsrunde om du vil kunne se hvor du har vært. Dette er ikke noe merkelig i seg selv, men Xiaomi har dessverre problemer med å finne GPS-signalene.

Xiaomi Smart Band 7 6
Skjermen er virkelig en kjekk fargeklatt, og innendørs er det ingen problemer med å se. Er du utendørs i solskinn derimot (bilde til venstre), må du øke lysstyrke til maks for at det skal fungere. Det vriene er bare at dette må du gjøre før du starter selve innspillingen av økten, noe jeg ikke fikk gjort her. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Bra og mindre bra

Funksjonen Finn mobilen er ikke noe jeg hever på øyenbrynene over; den har samtlige deltakere i testen, men funksjonen Finn mitt armbånd, derimot, den virker Xiaomi til å være alene om. Den gjemmer seg riktignok et stykke inn i appen, men ”den som leter skal finne”.

Fra armbåndet kan jeg, til en viss grad, styre mobilens musikkavspilling, og jeg kan også bruke armbåndet som ”utløser” til kameramobilen, en funksjon jeg ikke helt har benyttet meg så mye av ennå, men det kommer kanskje. En annen funksjon jeg ikke har hatt behov for å benytte meg av ennå, men som finnes, er lommelykten.

Jeg har derimot prøvd å sende de forinnstilte svarmeldingene som finnes når jeg har fått SMS. Det fungerer dessverre ikke i det hele tatt, og da har jeg prøvd både til/fra Android og iOS.

PAI – en måte å måle helse på

Xiaomi kjører med samme bokstavkombinasjonen som Amazfit, det vil si PAI (Personal Activity Intelligence). I appen forklares PAI slik: En personlig fysiologisk aktivitetsindikator. Basert på dine pulsdata, daglig aktivitet. En algoritme som hjelper deg å forstå din fysiske tilstand.

Xiaomi Smart Band 7 7
Takket være PAI-poengene kan jeg følge og holde kontroll på om jeg holder meg til WHOs anbefalinger, og dermed selv gjør hva jeg kan for å få et langt og friskt liv. (Skjermdump fra app)

For hver aktivitet du gjør, samler du poeng, og på slutten av hver syvdagersperiode skal du ha en sammenlagtverdi rundt 100, eller helst høyere, da personer som når denne verdien skal være mindre tilbøyelige til å risikere hjerte-/karsykdommer, og livslengden øker.

Konklusjon

Min opplevelse er at Xiaomi Smart Band 7 har noen barnesykdommer, men med litt mer jobbing og pleie kan det blir en virkelig høydare. Kanskje er det bare en oppdatering som trengs. Skjermen med sine herlige farger er fantastisk, og armbåndet er behagelig og smidig å bære.

Karakter
Xiaomi Smart Band 7
Basic

Også i denne testen:

Huawei Band 7

Vanskelig å slå

Et aktivitetsarmbånd med stor og tydelig skjerm, bra batteritid som dessuten ikke graver et altfor stort hull i lommeboken. Er det for godt til å være sant?

Prisen. Batteritiden og et herlig skarpt display som fyller hele skjermen.
At Huawei har et eget operativsystem, kan gjøre det litt unødvendig knotete.
Les hele testen

Amazfit Band 7

Fullspekket

Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Vanskelig å finne GPS-signalene. Litt skrøpelig skjerm.
Les hele testen

Garmin Vivosmart 5

Motbakke

Garmin er riktig nok alltid Garmin. Men alt som glimrer, er likevel ikke gull.

Appen er vanskelig å slå. Automatisk justering av lyset på skjermen.
Prisen. Liten skjerm. Svart/hvit skjerm.
Les hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil ha mer ut av brukerne sine

Dette er testens nest dyreste aktivitetsarmbånd, og merket har vært i bransjen siden 2007. Fitbit er ingen rookie med andre ord. Spørsmålet er om mange års erfaring holder i denne sammenhengen.

Smidig og nett.
Liten skjerm. Trenger abonnement for å få tilgang til alla data. Mangler mulighet for å styre musikkspilling.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker