Sony WF-C700N har en ganske rå batteritid på 10 timer i selve øreproppene. Etuiet tar den totale spilletiden opp til 20 timer. Aktiv støykansellering finnes i tillegg, og aktiveres denne, blir spilletiden i stedet 7,5 timer i proppene og ditto i etuiet.
Sony Headphones Connect er appen som gir tilgang til ulike lydinnstillinger og en 5-bånds grafisk EQ, som gir mulighet for å stille etter personlige preferanser. Du kan også skreddersy knappefunksjonene på proppene, for eksempel satte jeg knappen på venstre propp til å veksle mellom støykansellering og omgivelseslyd.
Sony har ikke inkludert den overlegne LDAC-kodeken, men med en algoritme de kaller DSEE forsøker øreproppene å gjenvinne tapt informasjon fra komprimert lyd.
Lyden av Sony WF-C700N
Rett ut av esken er lyden ganske god. Sangstemmer og instrumenter er klare, det låter bedre enn de fleste andre i klassen. Vil du ikke stille noe på lyden, pass på at EQ-en står i Off. Da får du høyere maksimalt lydnivå, siden DSP-en ellers senker lydnivået med et par dB for å gi handlingsrom til å bruke EQ-en uten at det overstyrer.
Selv i Custom og Manual, uten å bevege spakene i det hele tatt, låter det litt lavere og faktisk mindre dynamisk, enn i Off.
Selv liker jeg mer bass, men den må ikke ødelegge for mellomtonen. Derfor drar jeg ned litt ved 400 Hz, i stedet drar jeg opp Clear Bass, som Sony har døpt dypbassregisteret. I samme slengen trekker jeg noe ned ved 2,5 kHz og ørlite ved 6 kHz, for å gjøre musikken en anelse rundere.
Nå er stemmene veldig klare, uten at det noensinne blir skarpt. Jentegruppa med det ironiske navnet Boygenius står frem med klare stemmer, her hører man tydelig når det er Phoebe Bridgers eller de andre som har hovedvokalen.
Victoria Monét sin RnB-perle Smoke har deilige bassrytmer, samtidig som stemmene til henne og gjestevokalist Lucky Daye er klare og fine. Den klassiske gitaren i begynnelsen av rapper Ash Olsen sin Low klinger også flott ut. Jeg vil påstå dette truer ørepropper til dobbel pris.
Det du får for mer penger er først og fremst en bedre støykansellering, for selv om denne er klart godkjent, er det et godt stykke opp til storebror WF-1000XM4. Kvaliteten på omgivelseslyden er også et stykke unna Sony LinkBuds S, men sammenlignet med de andre i denne testen stiller Sony sterkt.
Dette er den beste totalpakken i dette feltet.
Også i denne testen:
Jays t-Five Plus
Fin lyd, flott passform
Jays t-Five Plus i hardplast har åpen passform, men kan tettes noe. Og bare da låter de bra.
Belkin Soundform Play
Enkel og grei
Belkin SoundForm Play er et par helt greie ørepropper, som endelig har blitt oppdatert med hurtiglading via USB-C.
Skullcandy Grind True Wireless
Skiller seg ut
Skullcandy Grind True Wireless er laget for folk som ønsker å skille seg ut. Spesielt om du velger 420 Haze-edition – en ekte marihuana-hyllest …
JBL Tune Flex
To propper i én
JBL Tune Flex har åpen passform, men kan også ha silikonputer. Og da blir lyden tøffest i klassen.
EarFun Air Pro 3
Multikunstneren
Earfun har gitt oss en av de øreproppene på markedet som kan flest triks. Men gaper de for høyt?
Huawei FreeBuds 5i
Kjemper i teten
Huawei FreeBuds 5i er blant de mest vellydende øreproppene rett ut av esken. Og bedre blir det med appen.
Jabra Elite 4
Midt på treet
Det er mye å like med Jabra Elite 4, men også noe å undre seg over.