Jabra Elite 4 legger seg imellom Elite 3 og Elite 5, og er i bunn og grunn en Elite 3 som har fått aktiv støydemping, hvor lillebror bare har omgivelseslyd. Multipunktstilkobling får du også her, som lillebroren mangler.
I appen finnes en GPS-funksjonen som lar brukeren finne igjen mistede ørepropper. Her er også en 5-bånds grafisk EQ, men jeg synes det er merkelig at frekvensene ikke er nevnt. Jeg er ikke glad i å gjette.
Jabra har gitt samtaler høy prioritet med Elite 4, blant annet ved at man kan bruke medhør (sidetone), så man bedre hører sin egen stemme utenfra når man prater med folk.
En ting som er litt merkelig, er at Jabra har implementert aptX-kodeken, som gir bedre lyd med Android. Men AAC er derimot fraværende, slik at iPhone-brukere kun må belage seg på SBC-kodeken. Resultatet er at du får bedre lyd fra Android.
Lyden av Jabra Elite 4
Jabra Elite 4 har en godt balansert bass, og en klar mellomtone som gjør sangstemmer og instrumenter tydelige. Det er kanskje litt overdrevent i midten et sted, rundt 1 kHz. Ved å marginalt dra ned den midterste virtuelle spaken i appens EQ, blir dette bedre. Jeg aner ikke nøyaktig hvilken frekvens dette er. Bassen kan derimot med fordel dras noe opp helt i bunnen.
Spilt fra iPhone låter det greit nok, men diskanten er ikke akkurat silkemyk eller glatt. Det blir bedre fra Android, med aptX-kodeken. Det blir likevel ikke like finmasket som de beste. Man får ikke den største romfølelsen her, og rytmene kunne også hatt enda mer snert.
Lydmessig Elite 4 bra nok, men Elite 3 er et klart bedre kjøp. Ikke minst fordi den aktive støykanselleringen er ganske tam og dermed egentlig ikke verdt de ekstra pengene.
Talekvaliteten er ok, motparten vil forstå deg, men det er en litt metallisk gjengivelse av konsonanter og overtoner. Pluss i boka for at øreproppene automatisk går i medhør-modus i samtaler. Dermed hører man sin egen stemme utenfra klart og tydelig.
Også i denne testen:
Jays t-Five Plus
Fin lyd, flott passform
Jays t-Five Plus i hardplast har åpen passform, men kan tettes noe. Og bare da låter de bra.
Belkin Soundform Play
Enkel og grei
Belkin SoundForm Play er et par helt greie ørepropper, som endelig har blitt oppdatert med hurtiglading via USB-C.
Skullcandy Grind True Wireless
Skiller seg ut
Skullcandy Grind True Wireless er laget for folk som ønsker å skille seg ut. Spesielt om du velger 420 Haze-edition – en ekte marihuana-hyllest …
JBL Tune Flex
To propper i én
JBL Tune Flex har åpen passform, men kan også ha silikonputer. Og da blir lyden tøffest i klassen.
EarFun Air Pro 3
Multikunstneren
Earfun har gitt oss en av de øreproppene på markedet som kan flest triks. Men gaper de for høyt?
Huawei FreeBuds 5i
Kjemper i teten
Huawei FreeBuds 5i er blant de mest vellydende øreproppene rett ut av esken. Og bedre blir det med appen.
Sony WF-C700N
Den beste totalpakka
Med WF-C700N har Sony tatt sin eminente budsjettmodell WF-C500 og gitt den støykansellering. Resultatet er fabelaktig.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser