TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Buds Pro 2: Enda bedre propper fra OnePlus

Forgjengeren ble "Best i test" hos oss. Hvor mye bedre blir den nye Buds Pro 2?

Av / 08.02.23 - 12:00
Buds Pro 2: Enda bedre propper fra OnePlus

OnePlus Buds Pro 2 erstatter de første Buds Pro, som vi syntes var klassens beste ørepropper i sin prisklasse. For selv om de er OnePlus’ flaggskip, koster de bare halvparten av Apples berømte AirPods Pro. Som de kopierer ganske skamløst, bare med sort og krom i stedet for hvit farge.

I tillegg til lydkvaliteten likte vi spesielt godt kvaliteten på støykanselleringen og omgivelseslyden, mens ulike sove- og avslappingslyder fremsto mer som en gimmick. EQ-funksjon var et lite savn, selv om lyden var veldig bra uansett.

OnePlus Buds Pro 2 Green
OnePlus Buds Pro 2 har lyd i samarbeid med Dynaudio. Foto: OnePlus

Lyd fra Dynaudio

Med Buds Pro 2, som er både vann- og støvtette med IP55-godkjenning, har OnePlus satset enda hardere på lydkvalitet, når de har fått med seg akustikere fra velkjente Dynaudio på laget. De lager studiomonitorer og dessuten noen av de mest velklingende høyttalerne på markedet, og vi har derfor store forventninger til lydkvaliteten i de nye Buds Pro 2, som vi har på vei inn til test.

OnePlus Buds Pro 2 drivers-scaled
Doble drivere – for dynamikkens skyld. Foto: OnePlus

To drivere

Det sitter to drivere i hver ørepropp: en 11 mm bass og en 6 mm diskant. Dette for å oppnå bedre dynamiske egenskaper, med mer kontroll på lyden – og ikke minst bassen. Målet er å «oppleve musikken som den var innspilt i studio», ifølge OnePlus.

I motsetning til forgjengerne har øreproppene fått fire forhåndsinnstilte EQ-filtre, som er stilt inn i samarbeid med Dynaudio. Hvorvidt brukeren kan stille inn noe selv, kommer ikke frem av pressemeldingen.

Annonse
Les også Glimrende AirPods-kopi Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Lang batteritid

OnePlus lover «krystallklare samtaler» fra de innebygde mikrofonene, og har dessuten en batteritid på totalt 39 timer, når man legger sammen batteriene i selve proppene, og det i ladeetuiet. Med hurtiglading får du inntil 10 timers spilletid fra bare 10 minutter med lading! Trådløs lading støttes også.

Du kan koble propene til to Bluetooth-enheter samtidig, takket være støtte for multipoint. De støttes raskt til mobile med Google Fast Pair, og lydforsinkelsen med Bluetooth 5.3 er på bare 54 ms, som gjør lyden bedre synkronisert når du spiller spill.

Smart støykansellering

Øreproppene har såkalt Smart Adaptive Noise Cancellation (ANC), som fjerner omgivelsesstøy med opptil 48 dB, over et bredt frekvensområde (opp til 4 kHz, hvorpå proppene akustisk demper resten). Det betyr at også menneskestemmer rundt deg bedre kan filtreres ut.

Men det betyr også omgivelseslydmodusen kan gi mer naturlig og høyfrekvent lyd, enn man er vant til. Kjekt når du skal høre trafikken rundt deg, eller du vil delta i en samtale med andre uten å måtte ta ut proppene.

Buds Pro 2: Enda bedre propper fra OnePlus 1
Foto: OnePlus

Bluetooth med bedre lyd

For å få best mulig lyd over Bluetooth benytter OnePlus kodeken LHDC 4.0. Dette er en kodek utviklet av Huawei, og konkurrerer med Sonys LDAC. Målet er å oppnå CD-kvalitet, med inntil 960 kbps båndbredde. Høyere oppløsninger støttes også, men frekvensregisteret over 20 kHz blir ikke tapsfritt gjengitt.

Som forgjengeren har Buds Pro 2 innebygd hørselstest som stiller seg inn etter brukerens hørsel. Nytt er at øreproppene nå også gjør en skanning av ørekanalen.

Omsluttende lyd

OnePlus Buds Pro 2 støtter Googles 3D-lyd som er innbakt i Android 13. Romlig lyd er optimalisert spesielt til Buds Pro 2, og skal simulere den omsluttende surroundlyden du får i kinosalen. Du får også utbytte av multikanals lydspor på strømmetjenestene YouTube og Disney+.

Når øreproppene pares med mobiltelefonen OnePlus 11 drar de nytte av Dolby Atmos, og dessuten Dolby Head Tracking, som gjør at lydbildet holder seg på ett sted, selv om du beveger på hodet. Også stereo lydkilder «oppmikses» til 3D-lyd. Hvis du vil.

Buds Pro 2: Enda bedre propper fra OnePlus 2
Foto: OnePlus

Tofarget

OnePlus Buds Pro 2 er tofarget, med matt og metallisk material, og vi loves «overlegen taktil opplevelse». Altså at berøringsfunksjonen på mikrofonstilkene skal fungere virkelig godt.

Du kan velge mellom fargene Arbor Green, som matcher grønnfargen på OnePlus Pad og OnePlus 11, og Obsidian Black, som da selvsagt er svart.

Buds Pro 2: Enda bedre propper fra OnePlus 3
Foto: OnePlus

Om pris og tilgjengelighet

OnePlus Buds Pro 2 koster 1990 kroner og er tilgjengelig nå.

Mer info: oneplus.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kraftpakke rett i lomma

Beyerdynamic: Proffe hodetelefoner med ny teknologi

Nytt flaggskip fra Grado: Signature HP100 SE

Fjærlette high-end hodetelefoner fra Audio-Technica

Planmagnetiske ørepropper til røverpris fra FiiO

Black Friday 2024: Får vi ærlige tilbud i "Black November"?

Shanling: Ambisiøse kinesiske hodetelefoner

Focal Lensys Pro: Presisjonsverktøy for lydkunstnere

Klipses fast på øret

Trygge JBL-hodetelefoner for barn

Sonys flaggskip-hodetelefoner i ny utgave

Her er Audezes villeste elektrostater