Med moderate 4 bilder/s, er 3N langt fra det kjappeste kameraet. Ikke har det pekeskjerm, blitssko eller wi-fi, men hvis bildekvalitet og pris er viktig, er dette kameraet for deg. Sony-kameraet har en vippbar skjerm, som kan vendes fremover for selvportretter. Det har også en kompakt 15-50mm zoom, hvor man kan zoome elektronisk. Enten på objektivet, eller progressivt fra en bryter på toppen av det lille kameraet. Med en 16 megapiksler bildebrikke i APS-C-format (større enn i Nikon 1 og Olympus PEN) – blir objektivets diameter relativt stor, og objektivet ditto stort. I forhold til det knøttlille kamerahuset.
Bildekvalitet
Som vanlig for zoomobjektiver av denne typen, er det noe tønneformet fortegning på 16mm vidvinkel, og vignettering på største lysåpning. Ikke noe som er plagsomt til stedet på bilder, men de tekniske plansjene viser at også skarpheten faller i hjørnene, på største blender og i zoomens ytterkant. Men bildedynamikken er fremragende, det samme er kontrollen over bildestøy. 1600 og 3200 ISO er nærmest støyfrie i praksis. Kornstøyen øker i omfang ved 6400 ISO, men er moderat nok til at man fint kan lage papirkopier opp til A2-format. Kontrasten er høy sammenlignet med Olympus PM2, fargegjengivelsen er ikke like nøytral. Hudtoner får et lite rosaskjær, og grønne blader blir ekstra mørke og mettede.
I bruk
Smådetaljer egentlig, for om vi ser bort fra at kameraet ikke er raskest i klassen, og at utstyrslisten ikke er av de lengste, er det mye å glede seg over i NEX-3N. Bildekvaliteten er allerede nevnt. Brukervennligheten er heller ikke borte vekk, men den menybaserte navigeringen uten programhjul eller innstillingsratt a la NEX-6, krever litt tilvenning. For målgruppen til kameraet, er det neppe et problem. Men pekeskjerm hadde utvilsomt gjort det morsommere å bruke kameraet. Pluss for god batteritid, vippeskjerm og raske responser, og at det er mulig å vippe den innebyggede blitsen oppover for bedre indirekte lysspredning og mykere skygger.
Sony NEX-3N er veldig mye kamera for pengene. Utvalget av objektiver til NEX-kameraene øker stadig, og med bildekvaliteten siste generasjon kameraer har, tyder mye på at Sony er et smart valg.
Også i denne testen:
FujiFilm X20
Klassisk kvalitet
Litt for stort til å kalles et lommekamera, men FujiFilm X20 besitter en rekke overbevisende kvaliteter, og leverer en knallsterk søknad om å få bli med ut.
Olympus PEN E-PM2
ULV i fåreklær
Olympus lille PM2, passer som hånd i hanske, for nybegynnere som kjøper sitt første systemkamera.
Canon EOS 100D
Verdens minste speilrefleks
Mindre enn dette blir det ikke. Hvert fall ikke om en tradisjonell speilrefleks står øverst på ønskelisten.
Nikon 1 J3
Lynrask og kompakt
Når størrelsen og brukervennlighet er viktig, kan Nikon 1 J3 være et spennende valg.
Olympus Stylus XZ-10
Lommevennlig og kjapp
Dette kameraet går ikke bare ned i bukselommen, det trives utmerket i det fri, og bildekvaliteten holder absolutt vann.
Sony Cyber-shot DSC-HX50V
Verdensmester i lengde
Sony-kameraet har alt som skal til for å friste ivrige nybegynnere. Det er vanskelig å finne noen mangler.