Husene i Sennheiser IE 600 er laget med en spesiell 3D-printprosess, med en metallstruktur kalt ZR01 amorft zirkonium. Tilsvarende metallstruktur er allerede brukt av NASA, i drillhodet til Mars-fartøyet Perseverance. Holdbare saker, altså. Og det føles også slik, når man tar og føler på dem.
Sennheiser lover at metallet i tillegg har “banebrytende akustisk ytelse”.
Lav forvrengning
Et spesielt bakstykke skal minimere refleksjon inni huset, og et ekstra akustisk kammer skal fjerne resonanser og redusere trykkforskjeller, for en renere og mer detaljert diskant. Slik at lytteren kommer enda nærmere musikken.
Skreddersydd passform
IE 600 har gullbelagte MMCX-kontakter som muliggjør tredjeparts kabler, med en diameter opptil 4,8 mm. Både ubalansert kabel med 3,5 mm kontakt, og balanserte med 4,4 mm kontakt følger med, og begge er forsterket med slitesterk para-aramid (Kevlar). Øreputer i både silikon og minneskum følger med, hver i tre størrelser. I motsetning til IE 800S har øreproppene ørebøyler for best mulig passform.
Lyden av Sennheiser IE 600
Vi hadde en følelse av at Sennheiser IE 600 skulle være veldig bra. Vi ble likevel overrasket over hvor bra de faktisk er. Det blir for enkelt å si at man får lyden av forgjengeren IE 800S, bare med en mer uttalt bass. For det får du, men samtidig er det bedre dynamikk og mer liv over hele frekvensbåndet, samtidig som øreproppene føles mer «musikalske». IE 600 fremstår derfor som et mye bedre kjøp.
Sammenlignet med de rimeligere IE 300-proppene er 600-modellen litt mindre energisk i mellombassen, og med litt mindre av den heftige aggresjonen. De tar det igjen på oppløsning og et detaljnivå som IE 300 ikke matcher, spesielt i diskantområdet.
Vi kommer ikke på noen andre ørepropper vi heller ville hatt til under ti tusen kroner. Rett og slett fabelaktig!