Når det ikke kan bli høyt nok, skyldes det at du har for liten høyttaler. Prøv noe større enn en bordhøyttaler neste gang, og jeg garanterer at gjestene dine kommer til å fylle dansegulvet på sekunder.
Bare spør en DJ. Musikken er alt, men likevel ingenting hvis ikke høyttalerne får folk engasjert. Hvilket er grunnen til at det er lurt å gå opp en størrelse i høyttaler. Eller to størrelser, som i dette tilfellet med JBL Partybox 710.
Den er dobbelt så stor som Sony SRS-XP500, og dobbelt så dyr, men mye bedre.
Det er ikke høyttaleren du parkerer ved siden av TV-en eller nyter litt dempet bakgrunnsmusikk til. JBL-høyttaleren våkner ikke til live før du drar på skikkelig. Da både kjenner og hører du musikken, som like godt kan være klassisk som pop eller rock. OK, kanskje klassisk ikke er det beste eksemplet, men den holder mål i massevis så lenge man ikke lytter med gullørene.
Da hører man fort at det mangler noe her og der. Men sammenlignet med den like dyre og tilsvarende store Sony MHC-V73D, henger lyden bedre sammen i JBLs store partyboks.
Den minner på mange måter om en stor utgave av den bærbare JBL Boombox 2, men spiller med et lydtrykk den ikke er i nærheten av. To Ultimate Ears Hyperboom i stereo, kommer nært, og lyder litt bedre balansert, men selv med to stykker får man ikke den samme fysiske bassen som én PartyBox 710.
Som faktisk kan pares med en ekstra PartyBox 710, skulle man trenge enda mer lyd.
Ikke batteridrift
Med to drøyt 20 cm basser under metallgrillen, to diskantelementer og til sammen 800 W effekt, merker man både bassen og lydtrykket fra PartyBox 710 på kroppen.
Laster man ned appen finner man en slags begrenset DJ-funksjon som gir deg lydeffekter man ofte hører på strandparty eller after ski. Med mikrofoninnganger kan hvem som helst snakke eller synge til musikken, og den har til og med gitarinngang, for de som vil spille med musikken. Eller bare bruke PartyBox 710 som et enkelt sanganlegg.
Store og tydelige knapper og potmetere på toppen gjør betjeningen enkel, også i dunkel belysning, Og laster man ned JBL PartyBox-appen, kan man også styre lyseffektene – som også kan slås av helt.
Det eneste den egentlig ikke har, er batteri. Den må hele tiden være i nærheten av en stikkontakt, i motsetning til en Soundboks som spiller i opptil 40 timer på en lading.
Høy partyfaktor
Der hvor Sonys ellers utmerkede MHC-V73D kan lyde litt skarpt om man spiller høyt, lyder JBL-høyttaleren alltid behagelig. Selv når man fristes til å dra på litt ekstra. Bare være litt forsiktig med basskontrollen, som kan bli litt for mye av det gode. Den har to innstillinger, i tillegg til av og på. En for mer dybde, og en for mer slam. Utendørs kan det av og til være bedre med den ekstra bassen, men innendørs kan det bli veldig grøtete og påtrengende med så mye bass.
Ser man bort fra det, er PartyBox 710 et veldig trivelig bekjentskap. Bassen er alltid til stede, men den er for det meste godt kontrollert, og henger godt sammen med resten av musikken. De to diskantelementene lyder aldri skarpt, men som så ofte med høyttalere med store basser og ingen mellomtoneelementer, mangler det litt fylde og energi i akkurat det området.
Det vil neppe plage noen av de mange som trenger en sprutsikker utehøyttaler, som kan trilles til nærmeste fest – og som ikke trenger en bærbar høyttaler med batteridrift.
Konklusjon
JBL PartyBox 710 holder hva navnet lover. Det blir virkelig fyr i festen med en PartyBox 710, som både evner å spille engasjerende og balansert, med svært overbevisende bass, og uten å lyde ubehagelig. Den er mer trillbar enn bærbar, og uten batteri begrenses bruksmulighetene noe, men for en lyd man får ut av den. Sett på lysshowet og skru oppå lyden, og dansegulvet vil garantert fylles av festglade mennesker. Holder det ikke med en PartyBox 710, kan man alltids prøve med to. Hvis man tør.