Xiaomi er et merkenavn som mange forbinder med rimelige mobiler og robotstøvsugere, men den kinesiske produsenten har også en del TV-er i porteføljen. Deriblant den rimelige P1-serien med Android-TV-er. Foruten 43-tommeren vi har sett på, finnes de tilgjengelig fra 32” og opptil 55 tommer.
Xiaomi Mi TV P1
P1-modellen har en enkel design med to små ben i plast, som skrus inn fra undersiden. Dersom du skulle få lyst på en lydplanke, får denne lett plass mellom føttene.
Mi TV P1 bruker Android 10, men Xiaomi har også utviklet sitt eget brukergrensesnitt (Patchwall) som er laget for å kjøre ovenpå Android. Denne tjenesten er imidlertid ikke tilgjengelig i Norden enda. Derfor oppleves den stort som andre Android-TV-er, med et enkelt og oversiktlig menysystem. TV-en reagerer raskt på kommando, og laster appene raskt og effektivt. Fjernkontrollen anvender Bluetooth, slik at den ikke behøver pekes direkte. TV-en har ellers også innebygd mikrofon for Google Assistant stemmestyring.
Bildekvalitet
Bildekvaliteten fra Mi TV P1 gir for det meste et positivt inntrykk. Her får du en TV med god lysstyrke, som egner seg bra til TV-titting på dagtid. Vi merker oss imidlertid at skjermglasset er relativt blankt, og derfor kan speile omgivelsene (lamper, vinduer etc.) om man ikke demper for disse.
Xiaomi-skjermen har god støtte for ulike videoformater, og kan blant annet dra nytte av HDR-formatet Dolby Vision på innhold som bruker dette. Det finnes etter hvert veldig mange filmer og serier på bl.a. Netflix, Disney+ m.fl. som bruker dette formatet, og sikrer en god gjengivelse av HDR-effektene. Kontrasten fra Mi TV P1 er imidlertid midt på treet, og gjør at en del kontrastrike scener kan se litt grå og ”utvaskede” ut sammenlignet med de beste i testen. For eksempel har både Samsung Q60A, TCL C725 og Sony X89J et tydelig bedre svartnivå, som gir bedre dybde i de mørkeste scenene – men disse modellene koster også mer enn hva du må betale for Xiaomi.
Lydkvalitet
God klarhet i diskanten og øvre mellomtonen, men det er også det: nedover i bassen er Mi TV-en skuffende slank i målet. Stemmegjengivelsen er relativt klar, men også litt tynn, og savner fylde og autoritet. Det er omtrent null bass her. Lydeffektene blir litt tamme og spisse, og musikk låter litt tynt. En lydplanke er redningen her.
Konklusjon
Xiaomi leverer her en god TV med de riktige spesifikasjonene til en gunstig pris. Bildekvaliteten er på ingen måter grensesprengende, men har god nok lysstyrke og kontrast til generell TV-titting. Lyden er relativt slank. Den generelle brukeropplevelsen er imidlertid meget god, og står ikke mye tilbake fra de dyrere modellene i testen. Et bra kjøp!
Også i denne testen:
Sony X89J (KD-43X89J)
God til gaming!
Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.
Philips The One 43” (43PUS8506/12)
Setter farge på tilværelsen
Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.
TCL C725 (43C725)
Flink til det meste
Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Kinesisk utfordrer
Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.
LG NANO756 (43NANO756)
Mangler kontrast
LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Slank og lekker QLED-TV fra Samsung
Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser