Den eneste grunnen til at Asus Zenbook UX32VD ikke vinner denne testen, er at en annen ultrabook som er med i testen har en ytelse nesten på høyde med Asus, men med en design og en brukeropplevelse som stort sett overgår alt hva vi har sett. Men la det være sagt: Asus Zenbook UX32VD er med en Geekbench score på 7350 testens vinner når det gjelder rå og brutal ytelse. Det er også den eneste maskinen i testen med en Intel Core i7-prosessor. Zenbook-en er også testvinner når det gjelder skjermoppløsning. Hele 1920 x 1080 piksel er det blitt plass til på den 13,3” store skjermen, som er så lyssterk og fargene så dynamiske at det nesten er for mye. Man får en stor arbeidsplass stilt til rådighet, men det gjelder å ikke være svaksynt, så små blir ikoner og tekst på skjermen.
De innebygde høyttalerne er av typen B & O ICEpower SonicMaster, noe som faktisk resulterer i at man kan få en helt hederlig lyd, i motsetning til stort sett alle de andre ultrabooks vi har prøvd.
Designen er også absolutt godkjent. Det er benyttet aluminium i skallet – mørkt utvendig og lyst innvendig – og tastaturet er bakbelyst. Dessverre er det for øvrig spart litt på tastaturet, noe som er synd når man benytter det så mye.
Med en pris på under 9.000 kroner for en ytelse på dette nivået er Asus Zenbook U32VD nesten et røverkjøp, og vi nøler ikke et øyeblikk med å gi denne PC-en Beste kjøp-stempelet!
Også i denne testen:
Toshiba Portege Z830-10Q
Dyr, men dårlig
Testens dyreste ultrabook er langt fra den beste. Nesten tvert imot.
Samsung Series 9
Slik ser ”ultra” ut
Den tynneste og letteste ultrabook i testen er også den beste. Ingen over og ingen ved siden av Samsung Series 9.
HP Envy 14 Spectre
Hele pakken
Med denne ultrabooken får man hele pakka. Design, ytelse, skjerm og lyd spiller sammen og det hele går opp i en høyere enhet.
Dell XPS 13
Ikke dårlig
Dell er mer kjent som en effektiv forsyningskjede enn for bra datamaskiner, men den nye XPS 13 ultrabook kan Dell være bekjent av.
Apple MacBook Air 13”
Referansemodellen
Det er ikke tilfeldig at Apples ”ultrabook” heter Air til etternavn. For fra innerst til ytterst er den designet med skyen i tankene.
Acer Aspire Timeline Ultra M3
En merkelig skapning
Hvordan Acer våger å kalle denne slepbare PC-en for en ultrabook er nesten ikke til å forstå.