Den har ingen form for oppskalering fra vanlig 2K HD-oppløsning, til 4K-oppløsning, men så lenge lerretet ikke er for stort i forhold til betraktningsavstand, er det ikke noe å utsette på skarpheten og detaljoppløsningen. JVC-projektoren er faktisk litt skarpere, på stillestående scener, men så snart det blir mye bevegelser, viser det seg at Sony-projektorens bevegelsesprosessering fungerer bedre enn JVCs. Bildet beholder skarpheten, selv i hektiske actionscener.
Sony VW95ES kan også oppskalere 2D til 3D, og gjør det ganske bra, men det er ekte 3D som er tingen. For på det området er VW95ES blant de beste vi har testet. Nesten like bra faktisk, som – de rimeligere – Epson TW9000. Det er riktignok crosstalk også her – dobbeltkontorer – men de er mindre synlige enn på X70R. Sortnivået og kontrastgraderinger er fremragende, men VW95ES har ikke helt den samme dybden i sort som X70R, selv om det i praksis ikke skiller mye i kontrastgraderinger. Fargegjengivelsen er rett og slett i toppklasse. Etter kalibrering sitter hudtoner og komplementærfarger som de skal, tilsynelatende ser bildet tidvis litt blast ut, men det skyldes kildematerialet, og ikke en kalibrert VW95ES.
Konklusjon
Sony VPL VW95ES kan synes som det beste valget av de to high-end projektorene. Og er det hvis man verdsetter 3D nesten like mye som film i 2D. Det er likevel mer som forener enn skiller de to projektorenes bildekvalitet. Sony VW95ES har et lite overtak i 3D, fargegjengivelsen er subjektivt bedre, og det er færre problemer med bevegelsesuskarphet.
Også i denne testen:
JVC DLA X70R
JVC DLA X70R
Sony VPL-VW95ES
Sony VPL-VW95ES
JVC DLA X70R
Enda bedre grunnskarphet og detaljoppløsning.
Med motorisert zoom og linseforskyvning er X70R enkel å sette opp. Den har også konvergensjustering, som er nødvendig for å få de tre bildepanelene til å sitte på eksakt samme akse.
Oppsummering
To forskjellige veier mot målet
Dagens duellanter har valgt to vidt forskjellige fremgangsmåter for oppbygging av kalibrerings-mykvare.