Den nye generasjonen TV-er fra Grundig har fått et ganske solid løft både når det gjelder finesser og design. Skjermen har en diskré utførelse i svartblank plast og vridbar fot. Ellers kjennetegnes denne TV-en av et matt skjermbelegg som har mindre problemer med speiling enn de blankere skjermene i testen. Grundig-skjermen har både side- og bakovervendte kontakter som krever litt ekstra avstand for å komme til ved eventuell veggplassering. Betjeningsknappene har også en litt bortgjemt plassering innfelt på baksiden, som er vanskelig å se eller nå mens TV-en står inntil veggen. Dermed er fjernkontrollen helt klart å foretrekke når man skal betjene TV-en.
Brukervennlighet og finesser
Grundigs nye fjernkontroll har store og tydelige knapper, og menysystemet fremstår moderne og oversiktlig. Vi liker spesielt bildeinnstillingsmenyene hvor man kan se før/etter bilder av endringene man gjør. Mengden av finesser er dessuten imponerende for en TV i denne prisklassen: Grundig-skjermen har MPEG4 TV-mottaker med kortplass som støttes av RiksTV og Canal Digital (samt Comhem i Sverge og Boxer/Stofa i Danmark). Den har også trådløs internett-tilkobling med tilgang til apps som Youtube og Facebook, internettradio, og DLNA mediespiller. I tillegg kan du laste ned en egen Grundig Remote App for å styre TV-en via Apple eller Android telefoner.
Bildekvalitet
Grundig-skjermen bruker et LED-panel fra Samsung kombinert med sin egen bildebehandling, og resultatet er ikke til å kimse av. Faktisk finner vi at bildekvaliteten er vel så bra, om ikke bedre enn Samsungs egen skjerm, spesielt når det gjelder bildestøy. Grundig utmerker seg med et svært skarpt og støyfritt bilde. Her ser man tydelig hvordan små detaljer som forsvinner i støy på de andre skjermene, kommer tydelig frem. Forskjellen er spesielt fremtredende på TV-sendinger med standard oppløsning (SD) og det skjer uten at bildet blir kunstig skarpt eller hardt i konturene. Grundig-skjermen har også en naturlig fargegjengivelse som aldri blir overdrevet slik vi ser hos Samsung. Her kan man altså ta TV-en i bruk uten å gjøre de store endringene i bildemenyen. Takket være det effektive bildepanelet er også lysstyrken og kontrasten meget sterk. Det eneste vi savner, er litt bedre lyskontroll i mørke scener. Hvis du ser en mørk film med dempet belysning i rommet, vil du kunne se at Grundig-skjermen blir litt lys/gråaktig, og at den slipper gjennom litt lys fra kantbelysningen. Dette er noe man må leve med på alle kantbelyste LED-skjermer, og kan kompenseres for ved å justere lysstyrken i menyen.
Lydkvalitet
Grundig-skjermen har den klart beste lyden blant de fire testdeltakerne. Her har man brukt fremoverrettede høyttalere montert i en ”mini lydplanke” under skjermen, som gir forbausende god lydkvalitet, relativt sett. En god og fyldig mellomtone gjør at stemmegjengivelsen klinger bedre ut og blir lettere å forstå. På en TV av denne størrelsen er dette et solid pluss, siden de færreste bruker et separat lydanlegg på soverommet eller hytta.
Konklusjon
Grundig 32 VLE7139 BR er en TV som scorer jevnt over høyt på alle områder. Med unntak av 3D får du her mer enn hva vi hadde forventet i denne prisklassen, spesielt når det gjelder bilde- og lydkvalitet.
Også i denne testen:
Panasonic TX-L32E5Y
Japansk comeback
Panasonics nye LED-skjerm frir til filmentusiastene med flott bildekvalitet.
TCL C32E210
I enkleste laget
Denne rimelige TV-en fra TCL fremstår som et rimelig alternativ til konkurrentene, men viser seg å ha flere mangler.
Samsung UE32D6507
Velutstyrt smarting
Samsung-modellen henvender seg til de som vil ha både flott design, flott bildekvalitet og brukervennlighet, og er villig til å betale for det.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser