Daliene kommer i alle fall godt rustet for jobben, med samme bestykning som Patos-høyttalerne i et litt mindre kabinett. I likhet med Patos er dette en treveis-høyttaler med dedikerte elementer for bass, mellomtone og diskant – noe som lover bra for en kraftfull og klar lyd. Dali har også lagt vekt på at dette skal være en lettdreven høyttaler, og med høy følsomhet (90dB) og relativt snill impedans på 6 ohm, bør de kunne gjøre en god jobb selv med rimelige forsterkere.
Lydkvalitet
Disse Dali-høyttalerne har evnen til å engasjere stort. I likhet med Patos har de rikelig med bass, men de slår ikke like hardt, og går ikke fullt så dypt som de norske høyttalerne. Til gjengjeld opplever vi at bassen fra Concept 8 er strammere og bedre definert, noe som gjør dem til bedre allround-høyttalere for de med variert musikksmak.
Her er det lekende lett å trampe takten, og vi opplever at Daliene skiller bedre mellom anslagene på bassinstrumenter. De er også bedre balansert over hele frekvensområdet, med en varm og fyldig mellomtone og en litt avrundet diskant. Dette gir dem en homogen klang som egner seg bra til krevende musikkstykker. Concept 8 tegner opp et stort og presist lydbilde, og det er aldri noe problem å skille ulike instrumenter fra hverandre.
Noen vil likevel finne at Daliene ikke er tøffe nok til virkelig dynamisk krevende musikk. De er litt forsiktige i diskant/øvre mellomtone, noe som legger en demper på de hardeste utblåsningene til storbandet Sharp Nine. Slagkraften kan heller ikke måle seg med de større Patosene på heftig popmusikk.
Også i denne testen:
Oppsummering
Her er det en høyttaler for enhver smak. Gledelig nok er det ingen dårlige høyttalere i denne testen, men alle er ikke like gode på alt.
JBL ES80
Er med på moroa
JBL har aldri laget kjedelige høyttalere. Med de populistiske ES80 satser de først og fremst på morofaktor.
Bowers & Wilkins DM683
Sjefen over alle sjefer
600-serien fra Bowers & Wilkins pleier å være standarden som andre budsjetthøyttalere måles mot. Og hvorfor er ikke vanskelig å skjønne når vi hører på de langstrakte 683-ene.
Canton Chrono 507 DC
Frisk spellemann
Høyttalerparet fra Canton er blant de friskere i testen, først og fremst på grunn av sin dynamiske mellomtone. Her blir det liv – rai, rai!
Energy RC30
Kompakt men energisk
Kanadiske Energy lager høyttalere med krutt i, det er de kortvokste RC30 et bevis på.
Audio Pro Avanti A.90
Flott allrounder
Er det noen som kan det å lage gode høyttalere for en rimelig penge, så er det Audio Pro. Derfor er vi kjempespent på denne ganske så voksne fulltonehøyttaleren.
Monitor audio bronze br6
Et skikkelig knallkjøp
Engelske høyttalere er blant mange kjent for å låte pinlig nøyaktig, men litt kjedelig. Dette paret fra Monitor Audio er definitivt ikke kjedelig!
QLN Artech 12
Hjemmediskotek
Testens største høyttalere får de andre til å se ut som dverger. Med to 12-tommere i hvert kabinett dundrer de løs med slagkraften til Mike Tyson.
Tannoy revolution DC4
Kjære... jeg krympet høyttalerne!
Disse Tannoy-høyttalerne er blant de minste gulvhøyttalerne vi noensinne har sett! Kan det bli god lyd av noe så smått?
Patos Basic 510mk2
Lett å like
Patos sin Basic-serie henvender seg til de som vil ha mye lyd for pengene, og er kjent for å gi en varm og fyldig lyd som egner seg bra til alle typer musikk.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser