Man behøver ikke mer enn å kikke på OE8 eller forsøke å løfte på dem for å innse at Speakercraft tar det hele på alvor. Det kjennes umiddelbart at vi her har et firma som ikke bygger en plastkasse og deretter ser hva man kan klemme inn av høyttalerelementer i den. Dette er seriøse høyttalere der man dessuten har lagt vekt på å gjøre dem robuste overfor vær og vind. Synes man denne modellen er for stor eller dyr, så finnes det en hel serie der sifrene 5–8 etter OE forteller hvor mange tommer det største elementet er, og der tillegget angir materialet.
For det ytre har man dessverre falt for presset fra utendørshøyttalermafiaen og benyttet samme form og farge som alle andre. Men i en annen skala. Det her er temmelig store rakkere, og de veier virkelig bly. Men skal man få dempete og vellydende kabinetter i denne størrelsesklassen, kan det ikke være dårlige vegger og masse luft. Kikker man inn bak høyttalergitteret, ser man en annen ting som skiller disse fra de andre deltakerne i testen. Dette er faktisk treveggshøyttaler. På baksiden er det desto mer tradisjonelt. Terminalene har ikke noen spesiell beskyttelse, og monteringsbuen tillater bare justering i ett ledd. Imidlertid har man akkurat som Preference et vinklingsbart diskantelement.
Lydkvaliteten
Det er egentlig ikke så mye å diskutere. Dette er de høyttalerne i testen som låter best. Og noe annet var vel heller ikke å forvente med tanke på spesifikasjoner, konstruksjon og ikke minst prislapp. Den akustiske musikken fikk oss til å lene oss fornøyd tilbake og markere takten med foten. Triphopens fulle dynamikk slo imot oss, og selv den minste hvisking kom frem nøyaktig like bra som blåseseksjonens utfall fikk nakkehårene til å reise seg. Selv den aggressive rockemusikken låt akkurat så farlig og tung ut som meningen er. Det var nære på at vi hoppet opp og danset løs på bordet da vi satte på den drivende musikken, så glatt og musikalsk spilte OE8. Pop er ikke noen utfordring å snakke om, det er en barnelek for Speakerkraft. Hadde det ikke vært for prislappen, hadde dette vært testvinneren.
Også i denne testen:
Veres 55BIT
Utendørslyd til spottpris
Plastbokser for en tusenlapp kan vel ikke være noe særlig? Jo da – de duger utmerket for sommerens popmusikk, og de er uslåelig prisgunstige.
Soundterrain RS-69G
Gjem lyden i en stein...
Diskré høyttalere som ikke skjemmer uteplassen er et stort pluss. Men når det går utover lydkvaliteten i den grad det gjør her, er det neppe verdt det.
Canton Plus XL Outdoor
Uinspirert uteløsning
Hvor fint merket på utsiden enn er, så blir resultatet av å bygge en lavprishøyttaler at det låter nettopp lavpris. En skuffelse fra Canton.
Preference IO-605
Prisgunstige med bluferdig ytre
Med en uanselig utside og en beskjeden prislapp, er dette en virkelig underdog som sjarmerte oss i senk umiddelbart.
Mirage Oasis Omni 5
Spre musikken i hagen
Sitter gjestene spredt utover, kan Mirages rundstrålende lyd være en løsning. For mer konsentrert lytting finnes det imidlertid bedre valg.
Sonance Mariner 61
Fleksible med finesse
Utmerket feste for alle tenkelige underlag, er en bra begynnelse. Når de i tillegg har en såpass kontrollert lyd, er det bare å gi tommelen opp.
Bowers & Wilkins WM6
Blytunge partyhøyttalere
Utmerket konstruksjonskvalitet og fin gjengivelse av mange musikkstiler gir høye poengsummer, men det er med tyngre musikk at de virkelig imponerer.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser