Si hva du vil om Mirage, men de tør i hvert fall å være annerledes. Der alle andre har et lite område med perfekte lytteforhold, kjører de i stedet på med sin Omnipolar-teknikk for å spre lyden 360 grader rundt høyttaleren. Poenget er at man skal få like bra lyd hvor man enn måtte befinne seg, og det høres ut som den perfekte teknikk for utendørshøyttalere. Der finnes det jo ingen sofa som gjør at man naturlig ender opp i en bra posisjon i forhold til høyttalerne. I stedet vandrer man kanskje rundt, slår seg ned på et mer eller mindre komfortabelt sted eller har gjester som står i grupper på forskjellige steder.
Oasis er dessuten de eneste høyttalerne som skiller seg ut når det gjelder formgivningen, om man ser bort fra steinhøyttalerne som er laget for ikke å synes overhodet. Den store domen på oversiden som sprer lyden, drar virkelig øynene til seg. Mer presist forklart er de faktisk på undersiden, for Oasis er laget for å henges opp ned. Ellers ville elementet fort blitt en skål full av vann og uting. Selv festet er litt annerledes, selv om resultatet blir det samme. Man skrur det i veggen, og deretter kan man vri høyttaleren i horisontalt ledd. Når det gjelder beskyttelsen mot været, får vi helt enkelt stole på Mirage når de hevder at de klarer regn og rusk, selv om de ser relativt åpne ut sammenliknet med de andre.
Lydkvaliteten
Når det gjelder Omnipolar-teknikken, så er nok denne et av de fenomenene man enten elsker eller hater. Eller muligens venner seg til. For vårt vedkommende er vi ikke overbevist. I stedet for at det høres bedre ut fra visse posisjoner og dårligere fra andre, blir lydbildet et eneste kaos. Det høres helt enkelt like dårlig ut overalt. Det er ikke dermed sagt at det rent teknisk er dårlig, for det ble rimelig bra partysving på poplåtene, og de kan spille drivende. Den akustiske musikken hadde bra attack i pianoet, men det er helt enkelt vanskelig å venne seg til at instrumentene flyter omkring litt hvor som helst i omgivelsene. Dessuten er ikke diskanten den beste, noe som gjorde at skarpe toner ofte sprakk og skar ubehagelig. Som høyttalere for bakgrunnsmusikk på hagefesten kan de uansett duge.
Også i denne testen:
Speakercraft OE8 three
Kongen ved bassenget
Gir man blanke i prislappen og bare vil ha best mulig lyd i hagen, er valget lett. Kjøp Speakercrafts høyttalere nå.
Veres 55BIT
Utendørslyd til spottpris
Plastbokser for en tusenlapp kan vel ikke være noe særlig? Jo da – de duger utmerket for sommerens popmusikk, og de er uslåelig prisgunstige.
Soundterrain RS-69G
Gjem lyden i en stein...
Diskré høyttalere som ikke skjemmer uteplassen er et stort pluss. Men når det går utover lydkvaliteten i den grad det gjør her, er det neppe verdt det.
Canton Plus XL Outdoor
Uinspirert uteløsning
Hvor fint merket på utsiden enn er, så blir resultatet av å bygge en lavprishøyttaler at det låter nettopp lavpris. En skuffelse fra Canton.
Preference IO-605
Prisgunstige med bluferdig ytre
Med en uanselig utside og en beskjeden prislapp, er dette en virkelig underdog som sjarmerte oss i senk umiddelbart.
Sonance Mariner 61
Fleksible med finesse
Utmerket feste for alle tenkelige underlag, er en bra begynnelse. Når de i tillegg har en såpass kontrollert lyd, er det bare å gi tommelen opp.
Bowers & Wilkins WM6
Blytunge partyhøyttalere
Utmerket konstruksjonskvalitet og fin gjengivelse av mange musikkstiler gir høye poengsummer, men det er med tyngre musikk at de virkelig imponerer.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser