TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: EchoWell EchoStream

Komplett stereoanlegg med rør

Anlegget til EchoWell fortjener oppmerksomhet fordi de tør å være annerledes.

Av / 20.06.21 - 10:00
EchoWell EchoStream

Lyd & Bilde mener

  • Pent utført trekabinett og godt utstyrt anlegg, med rør, CD, DAB, nettradio og streaming.
  • Begrenset lydtrykk og dynamikk, ullen bass og mørk klang.

At noen våger å tenke litt utenfor boksen, er befriende og spennende på samme tid. Dette alti-i-ett-anlegget går sine egne veier, med en fiffig løsning vi aldri har sett i et sånt anlegg.

Taiwanske EchoWell, er ikke like kjent som Pure Audio, Tivoli Audio eller Sony, ikke i det hele tatt. De har drevet med komponentproduksjon, men for noen år siden begynte de å utvikl lydprodukter. Et av dem er et anlegg vi ikke har sett maken til, og som vi syntes var så interessant, at vi takket ja til en test.

Sett forfra er anlegget, som heter EchoStream, temmelig likt et hvilket som helst bordanlegg. To 10 cm høyttalerelementer, i stereo, flankerer knapper, en volumkontroll, og en CD-skuff med en LCD-skjerm over. Det hele er pent pakket inn i et trekabinett av solid kvalitet, men snur man anlegget dukker overraskelsen opp:

Vakuumrør!

Under et plastgitter har man plassert to vakuumrør for hver kanal. Det minste er et 12AX7B og det største et EL34, som leverer rundt regnet tre watt nominelt, per kanal. Det er mildt sagt uvanlig, all den stund de fleste anlegg av denne typen, har en billig klasse D-krets på kanskje 10 w, som driver høyttalerelementene.

EchoWell EchoStream 1
Det er ikke ofte man ser vakuumrør i denne prisklassen.
Foto: Lasse Svendsen

Rørene kan byttes ut med tilsvarende fra ulike produsenter, skulle man føle trang til å eksperimentere med lyden fra rør. Hvilket jeg tviler på at noen gidder.

Annonse

Streaming

Da er det nok viktigere at anlegget kan spille alt fra CD-er, til radiosendinger (FM eller DAB+), strømming over Bluetooth med aptX HD, eller Wi-Fi og ethernet, og at det kan styres med fjernkontroll. Eller Undok-appen på mobilen.

Det er også mulig å koble til en ekstern analog lydkilde til minijackutgangen bak. Der sitter dessverre også hodetelefonutgangen, som selvsagt burde være på fronten. I stedet er den USB-inngang for minnepinner foran, hvor man også finner LCD-skjermen og knappene man betjener anlegget med.

EchoWell EchoStream 2
CD-spiller, men EchoWell lager også en versjon uten CD-spiller.
Foto: Lasse Svendsen

Som alle radioer med Frontier-prosessor, er det en lengre prosess å navigere i de antikvariske skjermmenyene, for å få herligheten på nett og finne radiostasjoner man kan lagre for senere bruk. Men det går, og når man omsider er ferdig, er det bare å nyte musikken.

EchoWell EchoStream 3
Pent utført trekabinett, som tar seg godt ut i stuen.
Foto: Lasse Svendsen

Varm og fyldig lyd

De to 10 cm høyttalerelementene, får ikke noe hjelp av diskanter eller en subwoofer, og må ta seg av hele frekvensområdet selv. Det går fint mesteparten av tiden, men det er ikke til å komme fra at lyden har mangler.

Lydbildet er relativt stort, lyden er fyldig og klangen varm og behagelig. Men hvis man ikke bruker enten equaliseren eller stiller bass og diskant selv, lyder anlegget ganske flatt og mørkt. Det spruter ikke akkurat av dynamikken her, men trim bass og diskant,og finn noen nettradiostasjoner med høyoppløst lyd, så merker man at anlegget faktisk ikke spiller så verst.

EchoWell EchoStream 4
De to høyttalerelementene gjør så godt de kan.
Foto: Lasse Svendsen

Aller best er det ikke uventet på CD, som får DAB-sendinger til å høres steindødt og grått ut, men det tar ikke helt av da heller.

Den varme klangen legger en klam hånd over nyansene i musikken, og selv om bassen er tydelig til stede, er den litt ullen, og instrumenter og vokaler klinger ikke skikkelig ut i rommet. Forskjellen er stor om man sammenligner med Technics SC-C70 MK2, eller bordradioen Revo Supersystem.

De kan spille mye høyere og fyller lett en normal stue med lyd. Hvis man prøver det samme med EchoStream, merker man fort at det er begrenset med krefter til stede. Lydbildet vokser med økt volum, og det er lett å like den behagelige klangen, men man merker også forvrengningen når man faller for fristelsen til å spille høyt.

Så noe partyanlegg er det ikke, men det er mye godt å si om måten anlegget får lyden ut i rommet på, og, den fyldige lyden er lett å like. Den er bare ikke så lett å la seg engasjere av.

Konklusjon

Det burde deles ut ekstrapoeng for å tørre å bruke rør i et anlegg som dette. EhcoWell EchoStream er kanskje ikke det anlegget i denne klassen som gir deg den aller beste lyden, men det spiller bra nok i massevis for de flestes formål, og det er meget godt utstyrt. Legg til det fine valnøttkabinettet og bonusen med CD-avspilling, så er anlegget verdt å vurdere, men det er altså ikke her man får den beste lyden for pengene.

Karakter
EchoWell EchoStream
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset