TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: 5 hodesett til kontorbruk

Bedre lyd, mindre støy!

Mye av tiden på kontoret går til videokonferanser og andre digitale samtaler. Da trenger du å høre – og bli hørt! Vi forteller deg hvilket hodesett du skal ha.

Av / Oppdatert: 08.02.22 - 09:00 // Først publisert: 13.05.21
5 hodesett til kontorbruk

Endelig skal alle tilbake på kontoret! Noen av oss i åpent kontorlandskap. Da trenger vi et godt hodesett, med aktiv støykansellering, for å få bort støyen og frem stemmen.

Flere kjente nok savnet etter et godt hodesett til digitale møter i hjemmekontortiden. Men det blir ikke mindre aktuelt fremover, snarere tvert imot. Hvor hyggelig det enn blir å se igjen kollegaene sine, trenger man innimellom å stenge dem ute. Spesielt om du jobber i åpent kontorlandskap!

Det blir ikke mindre aktuelt, snarere tvert imot, nå som vi er tilbake til gode kollegaer og digitale møter definitivt har kommet for å bli.

Skal du være så produktiv som mulig på kontoret, trenger du et skikkelig hodesett med god mikrofon og klar samtalelyd begge veier. Hvis du i tillegg er som oss, og liker å høre på musikk gjennom kontortiden, så bør hodesettet også gjøre en god jobb med dette. Man gidder jo ikke å sitte der og bytte mellom forskjellige hodetelefoner!

Veldig lenge satt jeg på kontoret med mine favoritt-hodetelefoner med støydemping, nemlig Sony WH-1000XM3 og etterhvert erstatteren XM4. Men etter hvert har det gått opp for meg at slike bare er en nødløsning når man virkelig skal bli hørt i andre enden. Til det bør man nemlig ha et hodesett laget av noen som har spesialisert seg på samtalelyd. Aller helst et med mikrofonbom foran munnen.

Annonse
Les også Dette trenger du på hjemmekontoret ditt Jada, vi jobber hjemmefra vi også. Bli med hjem til Gråbein, og få tips til hvordan du gjør ditt hjemmekontor til et underholdningssenter.

Man kan selvsagt bruke et hodesett ment for gaming, da de også har mikrofonbom, men de er ofte både store og klumpete, og noen av dem har blinkende RGB-lys som ikke akkurat ser diskré ut på arbeidsplassen.

Du trenger et kontor-hodesett

Til hjemmekontor er det bedre å faktisk gå for et hodesett som er beregnet på nettopp kontorbruk. Siden min jobb består i å snakke med folk både fysisk og digitalt, men også høre på musikk mellom slagene, ønsker jeg et hodesett med god talelyd og passform, men også god lyd på musikk. Og dette er et behov jeg tenker bør passe til mange kontorrotter der ute.

Tar du noen ganger jobben med deg til kafébesøket, eller jobber i kontorlandskap, er det en stor fordel om hodesettet har aktiv støykansellering.

hodesett kontor hjemmekontor Creative Sound Blaster JAM V2 lifestyle(2)
Når du sitter på hjemmekontor, må du ha et skikkelig hodesett. Foto: Creative

Trådløst eller ikke?

Det finnes hodesett både med og uten kabel. Vi foretrekker helt klart trådløse hodesett, da kan man for eksempel gå og hente seg en kaffekopp midt i møtet, uten å måtte legge fra seg hodetelefonene og midlertidig melde seg ut av samtalen. Men vi har også tatt med et hodesett med kabel (Jabra Evolve2 30).

Til kontorbruk er det en fordel om hodesettet kommer med en USB-mottaker, da dette er forhåndskoblet til hodetsettet og bare er å plugge i din PC eller Mac, og du er i gang. Du kan selvsagt også koble til med Bluetooth på vanlig måte, men det kan være litt knotete spesielt med Windows, og du har selvsagt ikke lyst til å bruke dyrebar tid på morgenen til å få det koblet opp. Du risikerer å være den personen på morgenmøtet som ikke har lyd.

Gruppetest med fem

I denne gruppetesten har vi tatt for oss ulike hodesett til kontorbruk, som varierer i pris. Hvilket er best på tale, og hvordan fungerer de ulike på musikk? Noen av hodesettene har aktiv støydemping, andre ikke.

Aller nederst på billigstigen er Creative Sound Blaster JAM V2 til 400 kroner. Et rent Bluetooth-hodesett uten USB-mottaker eller støydemping, og dette er dessuten det eneste i testen uten mikrofonbom.

Jabra Evolve 30 er det eneste med kabel, og heller ikke dette har aktiv støydemping. Men mikrofonbom er på plass.

Derfra stiger det gradvis oppover, til Logitech Zone Wireless med trådløs tilkobling og USB-mottaker, og dessuten aktiv støydemping. Så har vi de dyrere, mer robuste EPOS Sennheiser ADAPT 560, som lover å ha jobbet ekstra mye med lydkvalitet på både tale og musikk. Det hele kulminerer i de dyreste Jabra Evolve2 85, et lukket hodesett med aktiv støydemping og mye annet snacks, til over 4000 kroner. For øvrig også testens eneste over-ear hodesett.

Sjekkliste for hodesett til kontoret

  • Sitter det godt?
  • Er talekvaliteten god?
  • Hvordan funker det på musikk?
  • Hvis trådløst, holder batteritiden minimum gjennom en arbeidsdag?
  • Hvor raskt lader det?
  • Enkelt i bruk? En samtale bør bare være et knappetrykk unna.
  • Trenger du aktiv støykansellering?

Talekvalitet

Under kan du høre hvordan mikrofonen låter på de fem hodesettene. Dette er tatt opp utendørs, med lyden fra et kafémiljø spilt ganske høyt i bakgrunnen gjennom en høyttaler.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr unna

Hvis sjefen din kjøper disse til deg, er vedkommende en sadist.

Billig og trådløs.
Dårlig lyd på både tale og musikk. Middelmådig passform, null støyisolasjon og lavt kvalitetsinntrykk.
Les hele testen

Jabra Evolve2 30

Flott hodesett for lite penger

Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg stereoversjonen!

Klar tale gjennom mikrofonen. Grei lyd på musikk, og behagelig passform.
Ikke trådløs. Hodetelefonene mangler ANC. Musikk mangler litt energi og oppløsning.
Les hele testen

Logitech Zone Wireless

Aktiv støykansellering for bråkete kontorer

Logitech Zone Wireless har mye bra å by på, som aktiv støydemping. Men lydkvaliteten kunne vært bedre.

Aktiv støykansellering funker glimrende i kontorlandskap. Komforten er ganske ok, og hodesettet kan lades trådløst.
Talekvalitet gjennom mikrofonen er ikke all verden. Lyden på musikk mangler luft.
Les hele testen

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Sånn skal det gjøres!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale, og god lyd på musikk. Aktiv støydemping. Behagelig passform, og kvalitetsinntrykk i toppklasse. Lang batteritid!
On-ear vil over tid klemme mer mot ørene enn over-ear.
Les hele testen

Jabra Evolve2 85

Et heftig beist

Jabra Evolve2 85 er de største kontorhodetelefonene vi har testet, og på noen måter de beste. Men ikke på alt.

Stor og flott lyd på musikk. Aktiv støydemping i toppklasse. Nydelig passform og brukervennlighet.
Talekvaliteten kunne vært bedre.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “5 hodesett til kontorbruk”

  1. Arnfinn Hystad

    Merkelig men vi tester flere for bruk til Microsoft teams møter og så langt ble Det av flere grunner Bose 700 med boselink ( spesial tilpasset Bluetooth usb adapter) som ble vinneren. Sony er god til musikk, men dårlig mikrofon og faller stadig ut på møter. Jabra stenger av støyreduksjon når du deaktiverer mikrofon i Teams, og de har dårligere støyreduksjon. Det er ellers slik at de med vanlig Bluetooth stadig kobler fra om du trykker på feil knapp. Bose justeres lyd uten bruk av knapper. Ps bose link adapter er nøkkelen for at Bose 700 blir favoritten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord