Sony er sammen med Panasonic en av de eldste ringrevene i Blu-ray-bransjen, noe de liker å demonstrere med stadig bedre spillere. Budsjettmodellen BDP-S360 er nokså ribbet for utstyr – her får du f.eks. ikke de trådløse mulighetene til Samsung (dette finnes på storebror BDP-S560) eller ekstra nettfunksjoner som Panasonic og LG kan skilte med. Spilleren er imidlertid rask, veldig enkel å bruke og har en kompakt og brukervennlig fjernkontroll uten overflødige knapper.
Bildekvaliteten
Om utstyrsnivået kanskje er en smule minimalistisk, så er det ingenting å utsette på bildet. Sony-spilleren gir et veldig «smooth» inntrykk med sin glatte gjengivelse av Blu-ray-filmer. Ved første øyekast kan bildet virke litt dusere og mindre detaljert enn en del av konkurrentene, men når man ser nærmere etter viser bildet seg å ha en solid mengde detaljer. Likevel ville nok noen foretrekke å kunne fremheve detaljene litt, men Sony har ikke inkludert noen kontroll for å justere dette. Det er ikke noe stort savn, for bildet er generelt veldig bra. Det samme kan sies om ytelsen fra vanlige DVD-plater, men her er forskjellene mot lederen fra Panasonic litt større. Sony har litt mer bildestøy enn Panasonic på de lavoppløste DVD-filmene, men holder bra stand mot de øvrige spillerne i testen.
Lydkvalitet
Sony har ingen analoge multikanal-utganger, men kan likevel dekode Dolby TrueHD og DTS Master Audio internt. Hvis du har en litt eldre receiver som ikke kan motta HD-lyd via bitstream, kan Sony gjøre selve dekodingen i spilleren og i stedet sende lyden digitalt videre som multikanals PCM-lyd. Sony virker ikke til å ha prioritert analog lyd, for lyden fra de analoge utgangene er ikke noe å skrive hjem om. Om du skal bruke BDP-S360 som CD-spiller, er det nok mer fornuftig å bruke de digitale lydutgangene.
Konklusjon
Sony BDP-S360 er en enkel og rimelig spiller som er ribbet for det meste av ekstrautstyr, men som gjør jobben den er satt til på en bra måte. BDP-S360 leverer svært glatte og behagelige Blu-ray- og DVD-bilder, og bruker ikke unødvendig lang tid på å laste inn filmene. Brukerkomforten står også til høy karakter. Om du bryr deg mer om bildekvalitet og brukervennlighet enn det å ha flest mulig finesser, er dette en spiller som kan anbefales om du finner den til rett pris.
Også i denne testen:
Philips BDP7300
Gjennomført Blu-ray-racer
Philips er en viktig Blu-ray-støttespiller, og følgelig kan vi forvente høy ytelse fra deres nye modeller. Vi blir sjelden skuffet.
Pioneer BDP-120
Tøff lettvekter
Pioneer har tidligere konsentrert seg om den litt tyngre delen av Blu-ray-markedet. BDP-120 er den første av en serie med rimeligere modeller fra den japanske produsenten.
Samsung BD-P3600
Kjapp lekkerbisken
Samsung er kjent for å vektlegge myk formgivning og rikelig med finesser, en trend de fortsetter med årets nye modeller.
Pioneer BDP-LX52
For den kresne
De siste Pioneer-plasmaskjermene har kanskje rullet av samlebåndet, men Pioneer har ingen planer om å gi seg med Blu-ray. BDP-LX52 er en av de mest spennende spillerne på markedet akkurat nå.
Panasonic DMP-BD80
Klasseforskjell
Panasonic er blant de flinkeste i klassen på Blu-ray, og hevder seg bestandig i tetsjiktet med sine spillere. Forventningene til den nye toppmodellen DMP-BD80 er derfor høye.
Harman/Kardon BDP 10
Ferskingen
Harman/Kardon er ingen hvem som helst innen hjemmekino, og er spesielt kjent for sine potente surroundreceivere. BDP 10 markerer den amerikanske produsentens første inntog på Blu-ray-markedet.
LG BD370
Skarp utfordrer
Koreanske LG ønsker å være en sentral Blu-ray-leverandør, og for å oppnå det hevder de seg med stadig forbedrede spillere. BD370 er deres nye toppmodell.