TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung HT-WS1R

Et slankere alternativ

Samsungs tv-er er kjent for to ting – bra bilde og dårlig lyd. Oppgraderingen kommer i form av denne lydplanken med trådløs subwoofer.

Av / 20.11.09 - 23:00
Samsung HT-WS1R

Lyd & Bilde mener

  • Låter bedre enn LED-tv-ene Trådløs subwoofer
  • Låter slankt Ikke justerbar sub

Samsung HT-­WS1R er en av de slankeste lydplankene på markedet. Den tar seg lekkert ut enten den er montert på vegg eller plassert på tv-bordet, og er estetisk tilpasset Samsungs LED-tv-er. Disse tv-ene har glimrende bilde, men deres elendige lydkvalitet gjør denne lydplanken en naturlig følgesvenn. Tv-ene har alle en optisk digitalutgang, som gjør at du kan koble Blu-ray-spilleren til tv-en med HDMI-kabel, mens lyden tappes via optisk kabel fra tv-en og inn i lydplanken. Subwooferen kan plasseres hvor som helst i rommet – lydoverføringen til denne skjer nemlig trådløst, så det eneste du må passe på er at den får strøm fra et sted.

Produktet i bruk
Samsung-planken er lett å koble opp. Plugg den optiske digitalkabelen i, sett strøm på planke og subwoofer, og vi er i gang. De to produktene linkes opp mot hverandre automatisk.

Vi legger merke til noe støy fra plankens elektronikk, en elektrisk summing som kan sammenliknes med den fra en lampedimmer. Om lydnivået skrus opp såpass at det blir litt filmopplevelser ut av det hele, hører man ikke dette. Subwooferen har en vifte som kan støye litt, men bare når den blir såpass belastet at lyden fra film- eller musikksporet uansett vil overgå dette.

Mellomtone- og overtoneområdet kommer klart frem, slik at dialoger på film kommer godt frem. Lydbildet er større enn fra Sharp-planken, det føles mer omringende og elementene i lydbildet separeres enda bedre, selv om heller ikke Samsung klarer å erstatte et surroundanlegg.

Samsungs akilleshæl ligger i subwooferen – eller rettere sagt styringen av denne. Det er nemlig ingen funksjon for å justere subwooferens lydnivå opp og ned, og den er dessverre altfor høylydt og buldrende. I begynnelsen kan det låte litt tøft, spesielt på actionfilmer. Men i lengden blir det for mye marsipan, og bassregisteret er ikke integrert med resten av lydbildet.

Annonse

Dette kommer enda tydeligere frem når man spiller musikk, noe man ikke bør gjøre. Man hører knapt forskjell på en kontrabass og en elbass. Nei, subwooferen skulle absolutt vært dempet.

Konklusjon
Med Samsung HT-WS1R får du mye bedre lyd enn fra produsentens egne LED-tv-er. Ikke minst fordi den har separat subwoofer og dermed låter fyldigere. Den kan også spille vesentlig høyere.

Sammenliknet med referansene låter Samsung-planken slankt i mellomtoneområdet, slik at dialogene blir litt tynne. Det kommer også litt ulyd fra elektronikken. Men verst er det at lydnivået til subwooferen ikke kan justeres. Den er nemlig altfor høyt justert, slik at den overdominerer. Det kan være tøft på film innimellom, men lite egnet til musikk. Vi forstår ikke hvorfor brukeren selv ikke kan velge nivået på subwooferen.

Også i denne testen:

B&W Panorama

Når bare det beste er godt nok

For den som ikke vil fylle stua med høyttalere, men likevel er villig til å betale dyrt for de beste opplevelsene, har B&W laget den ultimate lydplanken.

Super lyd! Oser kvalitet
Veldig dyr Ikke subwoofer
Les hele testen

Arvani ErgoSound

Den store overraskelsen

Når det kommer til å tyne det aller meste ut av et begrenset budsjett, er det vanskelig å tro at det kan gjøres bedre enn dette.

Glimrende lydkvalitet Trådløs subwoofer
Ingenting til prisen
Les hele testen

Sharp HT-SB300

Billig oppgradering

Sharp har levert testens billigste lydplanke. En enkel planke som selv uten bruk av subwoofer leverer nokså fyldig lyd.

Billig oppgradering Skapelig lyd Brukervennlig
Ikke subwoofer
Les hele testen

Denon DHT-FS5

Stor lyd uten subwoofer

Denon satser med DHT-FS5 på en lydplanke uten subwoofer, men som likevel klarer å levere et stort lydbilde.

Stor og holografisk lyd Klare dialoger
Mangler subwoofer
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse