Vi testet forgjengeren Harmony 1000 for to år siden, og på utsiden ser det ikke ut til å ha skjedd mye. Det eneste er at den har blitt svart i stedet for sølv og et par knapper har byttet plass. Altså har man fysiske knapper for å skifte kanal og volum, samt for å navigere i menyer. Alt annet gjøres fra den store pekeskjermen. På innsiden har de imidlertid satt inn en raskere prosessor og skrevet om programvaren fra grunnen av for å gi enda bedre ytelse.
Programmering
Alle innstillinger gjøres med Harmony-programvaren i datamaskinen. Etter å ha angitt hvilke apparater man har og hvordan de er koblet sammen, er det bare å begynne å programmere aktivitetene. De vanligste foreslås, og man kan også legge til sine egne. Støtten for apparater er imponerende, og de som manglet forrige gang, kan man nå bare velge fra listen. Har man gjort feil under programmeringen, hjelper fjernkontrollens intelligente hjelpesystem til og løser ofte enklere problemer. Har man derimot et vanskelig anlegg og gjort kompliserte feil, kan det være ganske vanskelig å i detalj redigere programmeringen. Heldigvis finnes det en dyktig supporttjeneste som snakker skandinavisk.
Brukervennlighet
Som for de fleste Harmonyer er alt oppbygd rundt aktiviteter, og det vil si makroen. Trykker man ”høre på CD” slås riktige apparater på eller av og korrekt inngang velges på enhetene. Den store pekeskjermen gjør det latterlig enkelt og tydelig. Symbolene er tilstrekkelig store for at mormor skal kunne tyde dem, og barnevakten trenger ingen instruksjoner. Derimot liker vi ikke at man må holde den med to hender, og man er nødt til å se på fjernkontrollen hele tiden. Litt bedre har det blitt siden forrige modell, siden man nå har forhøyninger ved siden av skjermen for å lettere treffe ikonene med fingrene, samt at de fysiske knappene nå er bakgrunnsbelyste.
Konklusjon
Vil man ha den absolutt tydeligste og enkleste fjernkontrollen, er Harmony 1100 vanskelig å slå. Symbolene på den store pekeskjermen er meget pedagogiske. Så lenge man har en datamaskin tilgjengelig er den dessuten veldig lett å programmere, også for mer kompliserte funksjoner. Derimot er det en bakdel at man ikke kan bruke den med én hånd eller kjenne knappene i mørket når man ser på film. Nyhetene er for få til at man trenger å oppgradere dersom man allerede har en Harmony 1000.
Også i denne testen:
Budsjett-kontroll med skjerm
Thomson Scenium ROC6507
Har du ikke råd til en ergonomisk og lettanvendelig fjernkontroll, men nøyer deg med en som ser imponerende ut? Da er Scenium det rette kjøpet.
Latterlig undermåler
Thomson ROC3205
Vi har sett mange dårlige fjernkontroller, men denne er feil på så mange ulike måter at det blir komisk.
Stilfull standard
Sony RM-VL610T
Med bekvemt grep og lekre fargevalg er dette en kvalitetsfjernkontroll uten unødvendige funksjoner til riktig pris.
Tilbake til datiden
Sony RM-VL1400T
Sony skuffer oss med en fjernkontroll som er vanskelig i bruk og har en skjerm som føles retro fra nittitallet.
Enkel dobbelkontroll
Philips SRT 5120
En fjernkontroll med uvanlig enkel innstilling som dessverre støtter for få apparater.
Hverdagens pekekontroll
Philips Prestigo SRT 9320
Philips’ fjernkontroll er akkurat det som trengs for en bekvem håndtering av en normal hjemmekino uten at det trenger å koste skjorta.
Den som har alt!
Logitech Harmony 900
En gjennomtenkt og fullspekket fjernkontroll som er lett i bruk. Dessuten er det den eneste fjernkontrollen i testen som kan styre apparater som står i skap.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser