Her får man et skarptegnende zoomobjektiv, enkel betjening og HD-video. Lumix FX60 bruker Panasonics nye Venus Engine V bildeprosessor, og har, som alle kameraer i testen, bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning. Kameraet skiller seg ikke ut på noen områder. Man får 28 motivprogrammer å velge blant, og intelligent automatikk som velger passende motivprogram for deg.
Videoopptakene lagres i 720 HD-kvalitet, og kameraet har en egen komponentutgang som kan vise video på en flatskjerm, men mangler HDMI-utgang som Sony, Samsung og Canon er ustyrt med. Viderekomne fotografer som liker å ta kontroll over eksponering, får kun eksponeringskompensasjon som kan skape lysere eller mørkere bilder.
Betjening
Panasonic har ikke gjort noe med menygrafikken, som ser foreldet ut sammenlignet med spesielt menyene til Sony og Canon. Kameraet har heller ikke norsk menyspråk, men man kan velge svensk, dansk eller engelsk. På plussiden finner vi Q.Menu – hurtigmeny – hvor man har tilgang til de viktigste innstilingene med et tastetrykk. Kameraet virker solid og ligger godt i hånden, størrelsen til tross. Knappene er små og elendig merket, men stiller man kameraet på iAuto behøver man kun å sikte og skyte.
Bildekvalitet
Den optiske kvaliteten er langt bedre enn fra de fleste kompakter vi har testet. Linjefortegningen er marginal så snart man øker brennvidden fra brede 25 mm, og skarpheten er jevnt høy over hele zoomområdet, bare med små avvik. Det er også lite fargebrytning fra objektivet. Men kameraets fargebalanse er synlig varm med et behagelig, men ikke nødvendigvis skjemmende gulstikk når fargeinnstillingen standard er valgt. Fargestikket dempes når man velger natural i stedet, og det er innstillingen vi anbefaler.
Lumix-kameraet har kvittet seg med et typisk problem for tidligere generasjoner Panasonic-kompakter: bildestøy. Den er riktignok til stede på høy lysfølsomhet som for eksempel 1600 ISO, og marginalt synlig på 800 ISO. Autofokusen er kjapp nok for de fleste, men følgefokusen er ikke like presis som på Sony og Casio-kameraet. Videoopptak er helt i toppklasse for et kompaktkamera, men man kan ikke zoome under opptak.
Også i denne testen:
FujiFilm FinePix F70EXR
Dynamikkbomben
Glem at FujiFilms kamera har 10 x zoom. Den beste grunnen til å kjøpe dette kameraet handler om kvalitet, ikke kvantitet.
Pek og skyt
Canon IXUS 200 IS
Dette kameraet trenger bare én knapp, det meste kan man nemlig gjøre med pekeskjermen.
Sony Cybershot DSC WX1
Beste av to verdener
Når hastighet og bildekvalitet er like viktig, er dette kameraet man skal velge.
Nikon Coolpix S640
Kjapp kompakt
Nikon hevder at S640 er deres raskeste kompakt til dato. Da har de ikke regnet med oppstartstiden.
Olympus Mju 7010
Magisk og opplyst
Foruten et slankt ytre, har Olympus-kameraet noen unike funksjoner som ikke finnes på andre kameraer.
Casio Exilim EX-Z450
Mye bildeglede
Testens billigste kamera mangler ingenting vesentlig. Heller ikke hva bildekvalitet angår.
Samsung WB1000
Sylskarp
Samsungs WB1000 har den beste skjermen vi har sett på noen kompakt. Bildekvaliteten er ikke så verst den heller.
Nikon Coolpix S1000pj
Partykompakten
Ingen kameraer er like festlige som Nikon S1000pj. Med innebygget projektor er kameraet festens midtpunkt.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser