En slank ramme blir enda viktigere når skjermstørrelsen øker. Tross sine formidable 52 tommer, ser denne tv-en mer ut som en 47-tommer takket være den syltynne innrammingen. Dette kompromisset gir imidlertid ofte dårligere betingelser for lydgjengivelsen. Brukergrensesnittet er intuitivt og fjernkontrollen brukervennlig og lettbetjent. Denne modellen mangler alt det nettbaserte fiksfakseriet som 8000-serien har, og er dessuten utstyrt med vanlig CCFL-baklys (lysstaver).
Bildekvalitet
Philips har fortsatt med sin oppstartsmeny der man velger det man tror er det ”beste” bildet, men som vanlig blir det litt overdrevet etter endt runde i innstillingsassistenten. Fargene blir i meste laget, og overdreven kontrast og skarphet skaper irriterende dobbeltkonturer.
Fargene, kontrasten og de dynamiske innstillingene må derfor reduseres en god del, men etter det blir bildet veldig ”rent og pent”, og Philips-skjermen gir skikkelig bra svartnivå og viser god lyskontroll til vanlig LCD å være. Enkelte funksjoner i bildebehandlingen kan slås av og på etter hva slags type innhold man ser på. Natural Motion-bildeutjevningen er et godt eksempel – det fungerer enormt bra i kombinasjon med sport og tv-programmer, særlig på en stor skjerm som dette, men på film velger vi å slå av funksjonen for å ivareta den ekte filmfølelsen.
Lydkvalitet
Tv-en har 2 x 10 W disponibelt for å drive høyttalerne, og lydnivået er ganske bra. Lyden blir likevel litt indirekte, noe som utvilsomt stammer fra de ”skjulte” høyttalerne pga. den smale frontrammen. Et lite snev av bass og gode mellomtoneegenskaper får frem dialogen med god kraft. Svakhetene blir klarere når filmmusikken spilles av på tv-ens høyttalere, og receiver er eneste reelle alternativ til å matche en ellers bra filmskjerm.
Konklusjon
Philips har mye bra på bildebehandlingssiden, men må slutte å overdrive dens kapasitet. De virkelig gode bildene kommer når man slår av eller i hvert fall stiller inn det aller meste på minimum i bildemenyen. Hadde de tatt lærdom av dette, og gjort som for eksempel Sony, ville kunder kunne pakke opp knallbilder rett fra esken. For med riktige innstillinger er det få som tukter de gode bildene fra Philips. Selv uten LED-teknologi er lysstryken, svartnivået og kontrasten mer enn nok til å gi de virkelig gode filmopplevelsene og gnistrende sportssendinger.
Også i denne testen:
Sharp LC-52LE705S
Beste LED-kjøpet?
Sharp-skjermen er utstyrt med ekte LED-baklys som gir den stålkontroll på baklyset, og dermed et formidabelt kontrastomfang!
Toshiba REGZA 46SV685
Fet tv – fett bilde!
I likhet med Sharp har denne skjermen fra Toshiba ekte bak-LED-lys, og dermed et tykt kabinett. Men når de bildemessige prestasjonene er på topp, ser vi lett bort fra de forhistoriske formene!
LG 47LH4000
Champagnebilder til bruspris
Denne storskjermen kan du kjøpe for under 10 000 kroner. Med 100 Hz-teknologi og gode bildeprestasjoner er LG 47LH4000 en skikkelig god allrounder for pengene!
Grundig Fine Arts 40 LED
Nyskapende design
Grundig er også på markedet med sin LED-tv, men har valgt å gå sine egne veier når det gjelder design. Resultatet er overraskende smakfullt!
Philips 40PFL8664
Lekker LED-modell
Philips har hittil sverget til skjermer med ekte LED-baklys, men nå tilbyr de også modeller med side-LED til gunstige priser. 40-tommeren i 8664-serien er et godt eksempel.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser