Dette er som alt annet på markedet i dette segmentet også en touch-kontrollert enhet. Skjermen er på tre tommer, altså på samme størrelse som telefonmodellene. Denne skjermen er ikke kapasitiv, noe vi gjerne skulle sett at den var. Du ender med litt mye trykking og til sammenlikning med den nevnte iPoden er manøvreringen noe treg. Til gjengjeld er den svært oversiktlig, og bruken er såpass enkel at du trenger svært lite innføring før du bruker den. Den har en del funksjoner som RSS-leser samt muligheter for kontakter og kalender. Vi skal imidlertid hoppe glatt over disse funksjonene og konsentrere oss om det som betyr noe: musikk og video.
Mediehåndtering
Vi begynner med video. Dette støttes i de fleste vanlige formatene som WMV, MPEG4, Xvid og DivX. For å gjøre dette forståelig for spilleren, virker det som om det er nødvendig å kjøre dem gjennom konvertering i programvaren først. Det virker ikke som den liker alt hvis du bare dumper filene rett fra datamaskinen og ned i spilleren. Når det først er kommet over blir det derimot svært så bra. Video blir klart og fint. Det er derimot lyden på filmene som overrasker i positiv retning.
Dette bringer oss direkte over i musikkavspilling. På dette området er Creative-spilleren en glede å bruke. Selskapet bruker en del lydforbedring som i motsetning til mange andre løsninger vi har testet, faktisk forbedrer lyden. Du ender opp med bedre dybde og større bredde i lydbildet. Dette er mange hakk bedre enn telefonene i testen. Spilleren leveres sammen med Creatives EP-630 øreplugger. Også disse holder et rimelig høyt nivå i forhold til prisen. Vi bruker imidlertid våre egne som holder enda høyere kvalitet. Dette utnytter spilleren fullt ut.
Konklusjon
Creative Zen X-Fi2 er noe så sjeldent som en mediespiller uten telefonfunksjon. Dette er slett ikke noen dum idé, i og med at selskapet har kunnet konsentrere seg om lyden uten å tenke på at den også skal være en god telefon. Du får meget god lyd for pengene, og det er billig for en såpass avansert enhet. Den gjør det den skal gjøre, og den gjør det godt. Dette er en spiller vi gjerne anbefaler på det varmeste. Den har også nettopp kommet i en 64GB versjon, men denne har vi ikke prisen på ennå.
Også i denne testen:
Sony Walkman A845
Syltynn kvalitet
Selv om Sony Ericsson pumper ut telefoner med avanserte musikkfunksjoner, fortsetter moderselskapet med sine Walkman musikkspillere. Denne modellen er kun 7 mm tykk, og det er virkelig ikke mye.
HTC Desire
Pur nytelse
Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.
Nokia X6
Ikke alt for imponerende
Dette skal være Nokias flaggskip innenfor underholdningssegmentet. Derfor stiller vi også ganske store krav. Dette blir i liten grad oppfylt av denne modellen. Det er grunn til å kunne forvente mer fra våre finske naboer.
HTC HD Mini
En bitteliten kraftkar
Her er det touch som gjelder. Selv om den har fått navnet mini, er den ikke så veldig liten. Den kjører faktisk Windows, noe som ikke er så veldig vanlig om dagen. Telefoner som kjører Windows Mobile blir stadig færre.
Sony Ericsson Hazel
Sony Ericsson Hazel
Dette er en av telefonene som merkelig nok ikke er en touch-mobil. Dette forhindrer ikke at den er et lite kraftsenter med SEs miljøinnretting som et interessant tillegg. Dette er en telefon i GreenHart serien.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser