Vi pleier å svare Technics når noen spør om et alternativ til Naims fantastiske bordhøyttaler, Mu-so 2.
Det japanske alternativet har en bonus for de med en CD-samling: CD-spiller, og selv om den mangler HDMI-inngang, er Ottava SC-C70 meget godt utstyrt på andre fronter.
Den spiller sprekt også, faktisk er den så bra, at den vant vår gruppetest av bordanlegg. Altså kompakte anlegg med stereolyd, pakket i ett kabinett.
Men det virker ikke som Technics var fornøyd med å bare la Ottava-anlegget være som det er. If it ain’t broken, osv, holder ikke der i gården.
Siden vår test ble gjort, har stemmetyring, multirom og AirPlay 2 dukket opp, noe den eldre versjonen av SC-C70 manglet. Dét, og en del mer – som bedre høyttalerelementer, er på plass i den nye utgaven, som passende nok kalles SC-C70 MK2.
Den nye MK2-utgaven har fått AirPlay 2 og Chromecast med multiromstøtte, strømmetjenesten Deezer – i tillegg til Spotify og Tidal, og den har fått en bedre romkorreksjon og en ny app. Favorittknappene er blitt til ni, slik at man kan velge foretrukken lydkilde med en lett berøring på anleggets FAV-logo.
CD-spilleren er her fremdeles, og de andre funksjonene, som strømming over Bluetooth, Ethernet, eller Wifi-nettverket er beholdt. Det samme er DAB+ og FM-radio, nettradio er fremdeles innebygget og den har både optisk og analog inngang for eksterne lydkilder. Men ikke HDMI. Den kan likevel kobles til tv-en og fungere som lydplanke, men da tilkoblet via den optiske inngangen.
App-styring
Man kan pakke den opp og sette den igang med den medfølgende fjernkontrollen – eller pekeflaten på toppen, men det er først når man laster ned Technics Audio Center-appen, og kobler anlegget til nettverket hjemme, at moroa starter.
Da kan man styre avspilling av musikken fra nettradio, Spotify, Tidal, Deezer, høre på podcasts, velge musikk fra CD, radio, en USB-pinne, via Bluetooth og en av de to ekstra inngangene, eller en tilkoblet nettverksspiller. Som kan være en datamaskin som deler samme nettverk.
Flere enheter kan kobles sammen og spille i flere rom, via Chromecast i appen, men husk å legge dem til i nettverket med Google Home appen først. Hvis man har en høyttaler med Google Assistant tilkoblet nettverket, kan man også styre avspilling med stemmekommandoer.
Automatisk romkorreksjon
Men vent, det er mer. Technics-anlegget har som før, Space Tune, som er en enkel ferdigprogrammert algoritme som tilpasser lyden fra anlegget, etter hvor det er plassert.
I appen velger man Wall, Corner eller Free for frittstående, også så justeres bass, mellomtone og diskant i henhold til valgt plassering. Man kan også justere bass, mellomtone og diskant manuelt, men de fleste vil velge Auto-funksjonen.
Den fungerer sånn at man trykker på Measure newly i appen, så sender høyttalerne ut noen lyder som en mikrofon på anlegget registrerer, og så korrigeres lyden etter responsen fra målingene.
For enda mer nøyaktig måling, kan måle hvordan lydkarakteristikken fra der man sitter. Da bruker man mikrofonen på mobilen istedet, og så kalkulerer DSP-kretsen i anlegget de nødvendig korrigeringene.
Kraftfull og fyldig lyd
Jeg nevnte at Technics har oppgradert lyden i MK2-utgaven. Det har de gjort med å bytte ut høyttalerelementene med nye.
Basselementet og diskantene er nye, og Technics har også forsøkt å forbedre akustikken foran de to nye 2 cm store diskantene med en akustisk spredelinse foran. To nye 8 cm basselementer med stivere membraner og lettere svingspole, er valgt for å gi anlegget mer kraft og presisjon i bassen, og det virker.
Det hjelper naturligvis på bassresponsen, at anlegget også har en 12 cm subwoofer, men sin egen 40 w forsterker.
Anlegget bruker som før, Technics JENO Engine (Jitter Elimination and Noise Shaping Optimization), og LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), som demper støy i det digitale domenet, og korrigerer for impedansvariasjoner i høyttalerne.
All denne teknologien, samt de forbedrede høyttalerelementene og Space Tune, gjør Technics SC-C70 MK2 til et lite fyrverkeri av et anlegg. Det fyller ubesværet en stor stue med lyd, og det er både rekkevidde og kraft i bassen.
Solo-klavér som Keith Jarretts Køln-konsert, lyder mektig, fyldig og klart selv når man spiller høyt. Det er litt mer luft i overtoner enn på Naim Mu-so 2, og Technics-anlegget spiller litt høyere.
BB King og Tony Bennetts duett på Let The Good Times Roll, rocker skikkelig i rommet og det er mulig å spille øredøvende høyt uten at anlegget forvrenger i sjenerende grad. Det er slett ikke borte på raffinement og finesse, og lydbildet er luftig og rikt på detaljer, noe som passer klassisk musikk godt.
Konklusjon
Det finnes knapt bedre lyd å få fra et bordanlegg under 10.000 kr. Så om man er i markedet for noe kompakt og anvendelig som ikke tar mye plass, men kan brukes til alt fra konsertoverføringer på radio, spillelister på Spotify, og kan spille alle CD-ene man har, får man ikke et bedre kompakt-anlegg enn Technics SC-C70 MK2. Hvis vi skal sette fingeren på noe, er det at CD-luken svinger bakover, og dersom hyllen den står på er veldig grunn, kan det hende det blir knotete å få på plass en CD.
1 hendelser på “Technics SC-C70 MK2”
Legg igjen en kommentar
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser
Hei Lasse,
Takk for test! Du anmeldte også Pinell SuperSound 701, https://www.lydogbilde.no/test/hi-fi/pinell-supersound-701/ , som er betydelig billigere og mangler en del funksjoner (f.eks. Airplay) som Technics-en har.
Jeg bruker hovedsakelig nettradio, og bortsett fra en god fjernkontroll MED direktevalg for kanaler (som begge har), står lydkvaliteten på lavt til middels volum i fokus.
Har du hukommelse og anledning til å si noen ord om forskjellen i lydkvalitet mellom Technics SC-C70 MK2 og Pinell SuperSound 701?