TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
BLACK WEEK - 70% RABATT PÅ LB+

TEST: OnePlus 8T vs. Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Folkemobilenes kampdag: OnePlus 8T mot Samsung Galaxy S20 FE

De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.

Av / 08.11.20 - 13:00
OnePlus 8T vs. Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Det kan raskt bli en dyr fornøyelsen å kjøpe en mobil med spesifikasjoner fra øverste hylle. Derfor har både OnePlus og Samsung nylig sendt mobiler på markedet som er basert på deres absolutte toppmodeller – dvs. OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20 – men hvor man har kuttet ned på spesifikasjonene for å få prisen ned.

OnePlus 8T er kinesernes folkelige flaggskip, og den har vi testet i en konfigurasjon med 256 GB innebygd lager og 12 GB RAM. Modellen koster 7799 kroner, noe som bare er 690 kroner billigere enn vårt testeksemplar av Samsung Galaxy S20 FE, koreanernes folkemobil, som koster 8490 kroner og kommer med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lager, som imidlertid kan utvides ved hjelp av eksternt minnekort.

Vi har også testet begge mobiler, og mens du kan gå i dybden med hver enkelt test nedenfor, får du her en oppsummering og sammenligning av de viktigste testresultatene.

Utseende og konstruksjon

OnePlus 8T kommer med en ramme skåret i aluminium, mens baksiden er fremstilt av blankt 3D Gorilla Glass. Kameramodulen virker umiddelbart stor, men den stikker likevel så lite ut fra kroppen at mobilen ikke vipper når den ligger på et bord.

Samsung Galaxy S20 FE kommer derimot med en bakside av plast, som til gjengjeld er matt slik at man slipper fettfingre. Også denne mobilen har en markant kameramodul, men likevel kan Samsung-mobilen mer eller mindre ligger på en overflate uten å vippe.

Annonse

Til syvende og sist er det imidlertid OnePlus som har gjort mest ut av både design og byggekvalitet.

Skjerm og lyd

De to mobilene har nærmest identiske skjermer på henholdsvis 6,55″ og 6,5″, FHD+-oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. OnePlus 8T har imidlertid den klart mest lysstyrke skjermen, og vinner derfor også denne kategorien med et hårstrå.

OnePlus 8T vs. Samsung Galaxy S20 Fan Edition 1
OnePlus 8T kommer med en ramme skåret i aluminium, mens baksiden er fremstilt av blankt 3D Gorilla Glass. Samsung Galaxy S20 FE kommer derimot med bakside av plast, som til gjengjeld er matt, så man slipper fettfingre. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Til gjengjeld er det Samsung Galaxy S20 FE man må ha fatt i hvis kameraet er en prioritet. Koreanernes mobil har et godt frontkamera på 32 Mp, og det primære kameraet har både optisk bildestabilisering og 3x optisk zoom – noe som OnePlus 8T helt må klare seg uten.

Selv om begge mobilene tar gode bilder i mange situasjoner, betyr den optiske zoomen og gode selfies at Samsung i denne kategorien stikker av med en klar seier.

Ytelse og funksjoner

Det samme gjelder i den kanskje viktigste kategorien, hvor vi har sett på mange av mobilenes helt grunnleggende egenskaper.

OnePlus 8T har nemlig verken trådløs lading eller IP68-sertifisering, noe som betyr at den på papiret ikke er vann- eller støvtett. Til gjengjeld kommer den med en lader på hele 65 watt, som kan lade mobilen fra 0 til 69 % på et kvarter.

Samsung Galaxy S20 FE er både støv- og vanntett, og støtter trådløs lading. Den kan lades med opptil 25 watt, så eneste kritikkpunkt er at det bare følger med en 15 watt lader i esken.

Det er dog til å leve med, da Galaxy S20 FE leverer bedre batteritid, selv om de to mobilene kommer med samme størrelse på batteriet. De har også samme Snapdragon 865 5G-prosessor, men selv om OnePlus 8T har dobbelt så mye RAM som Samsung Galaxy S20 FE, er det faktisk sistnevnte som på de fleste punktene klarer seg best i våre Benchmark-tester.

Med andre ord er det også i denne kategorien at Samsung Galaxy S20 FE stikker av med seieren.

Konklusjon

OnePlus 8T er litt lekrere å se på enn Samsung Galaxy S20 FE (med mindre man liker den matte baksiden på koreanernes mobil), og hvis man tenner veldig på hurtigladingen, er det den kinesiske mobilen man bør kaste sparepengene etter hvis man vil ha en slanket faggskipmobil til en rimelig pris.

Men ellers nøler vi ikke med å kåre Samsung Galaxy S20 FE som vinner av duellen, og gi den vår spesielle anbefaling. Kameraet er OnePlus’ akilleshæl, for det er i alle tilfeller bedre å ha adgang til 3x optisk zoom og et skikkelig selfie-kamera, enn å måtte unnvære det.

Når OnePlus 8T dessuten ikke har verken IP68-sertifisering eller trådløs lading, er det ikke vanskelig å utpeke en vinner, når de to mobilene nærmest står likt når det gjelder andre kriterier, som skjerm og rå ytelse. Spesielt når OnePlus 8T ikke umiddelbart får noe spesielt ut av sine ekstra 6 GB RAM, og Samsung Galaxy S20 FE til gjengjeld byr på ekstra fleksibilitet i form av støtte for eksternt minnekort.

Samsung Galaxy S20 FE

Samsungs folkemobil

Samsung Galaxy S20 FE er tett på å være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.

Virkelig flott skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens, god byggekvalitet og matt bakside, godt allroundkamera, høy ytelse og generelt ekstremt mye mobil for pengene.
Skjermoppløsningen er ikke så høy som på de andre modellene i Galaxy S20-serien. Kommer kun med 15 watt lader i esken, selv om 25 watt lading støttes.
Les hele testen

OnePlus 8T

Flaggskip på slankekur

OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.

Lynrask lading og lang batteritid til tross for lyssterk skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Blant de raskeste mobilene i prisklassen, og kameraet tar gode bilder i bredformat samt i mørke eller når man kommer helt tett på motivet.
Mangler trådløs lading og IP-sertifisering. Elendig frontkamera, og det primære kameraet mangler optisk zoom. For mange Google-apper forringer OxygenOS.
Les hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke