Med RZ-S500W mener Panasonic virkelig alvor. For det første plasserer de seg i et prissegment med tøff konkurranse. For det andre er S500W smekkfull av teknolog. Ekstra store Bluetooth-antenner forbedrer stabilitet, og Panasonic mener de har noe av den beste samtalekvaliteten på markedet. Takket være mikrofoner med strålekarakteristikk. Disse skal klare å fange opp stemmen klart, selv om ørene er plassert bak munnen. Som er et dårlig utgangspunkt for god samtalelyd. Den samme teknologien går hånd i hånd med støykanselleringen, og Panasonic hevder overlegen undertrykking av støy takket være både analog og digital prosessering av støy som fanges opp.
I appen kan du velge ulike EQ-innstillinger eller lage dine egne. Her kan du også velge om du vil ha støykansellering og hvor mye med en trinnløs spak. Du kan alternativt velge Ambient-modus, som gjør det motsatte: nemlig slipper omgivelseslyd gjennom, så du hører når du blir pratet til. Du kan også finne bortkomne ørepropper med den samme appen.
Panasonic kan også kalle frem stemmeassistentene Alexa, Assistant og Siri, med et tastetrykk.
Lyden av Panasonic RZ-S500W
Endelig en trådløs ørepropp med nøytral lyd! Bass, mellomtone og diskant er usedvanlig godt balansert, som gjør at akustisk musikk låter riktig, og sangstemmer får stå frem som de skal, med minimalt med egenklang fra øreproppene. Overtonene er bare ikke helt så finmasket og luftige som jeg ønsker. Det kunne nok blitt bedre med aptX, samtidig har jeg hørt flere trådløse hodetelefoner med mer luft enn dette på min iPhone. Og iPhone støtter som kjent ikke aptX. Jeg tipper det derfor har mer å gjøre med lydprosesseringen i selve øreproppene.
Uansett, en kassegitar låter som nettopp det, i stedet for en Fender elgitar spilt «clean» gjennom en forsterker. Klaveret til Eric Lu har en god tonestruktur. Basstonene blir ikke for fremtredende, men det er tydelig at de er der. Samtidig klinger det bra oppover.
Men det er noe som går igjen. Det låter litt… flatt. Det er ikke nok dynamikk her. Verst blir det med støykansellering aktivert, musikken låter strammere og mer dynamisk med denne avslått. Men det er likevel litt for lite liv her.
Man merker det spesielt på popmusikk og annen musikk hvor rytmeseksjonen får mye oppmerksomhet. Da kan man med fordel dra opp bassen, og Panasonics «Bass boost»-funksjon er hendig. Men det blir ikke noe mer dynamisk av den grunn, selv om man får mer fylde. Og dette til tross for at Panasonic bruker store 8 mm høyttalerelementer i øreproppene.
Det blir bare flatere jo høyere man spiller, og selv om jeg altså liker godt at Panasonic har satset på naturlig og lineær lyd, så er det viktig at dette også følges opp med nok oppløsning og altså dynamikk. Det må trøkke litt. Det gjør det ikke her.
Når det kommer til samtalekvalitet er det ingenting å utsette på denne. Definitivt blant det bedre fra slike ørepropper. Bluetooth-tilkoblingen er også stabil og fin.
Konklusjon
Panasonic RZ-S500W har masse teknologi på innsiden, for å gi den beste støykanselleringen de kan, kombinert med den beste samtalelyden. Og en svært stabil Bluetooth-tilkobling, grunnet ekstra store antenner på innsiden.
Man har søkt en nøytral lyd, og det mener vi de har klart. Instrumenter og stemmer låter balansert, ingen frekvenser ødelegger for andre. Det mangler bare litt på oppløsning, men det er uproblematisk. Det blir likevel klart at øreproppene mangler dynamikk. Det blir litt blodfattig, uten fraspark noe sted. Heller ikke når man forsterker bassen. Det blir litt for svakt. Alt er helt greit, men vi blir aldri helt forelsket.
Også i denne testen:
Audio-Technica ATH-CK3TW
Rimelig og god fra Audio-Technica
Audio-Technica har endelig kommet med noen helt trådløse propper som sitter bra i ørene. Lyden vil også mange like.
Beats Powerbeats Pro
Fortsatt blant våre favoritter
Trådløs rekkevidde i toppklasse, helstøpt passform – og meget engasjerende lyd.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Vår nye favoritt
Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.
Jaybird Vista
Sportspropper med trøkk i bassen
Jaybird Vista er stabile, og med masse bassenergi! Men her er det også gjort noen rare valg.
Skullcandy Sesh Evo
Gjør det den skal
Skullcandys billigste helt trådløse ørepropper har rytmisk nok bass, og låter ganske bra. Når de stilles inn riktig.
Klipsch T5 True Wireless
Energisk fra hornhøyttalerkongen
Klipsch liker det best når musikken kastes i fleisen på lytteren. Det skjer også her, men vi må ta noen forbehold.
Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen
Luksus som endelig sitter
Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.
Jabra Elite Active 75t
Overlegne treningspropper
Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.
Creative Outlier Gold
God idé, slapt gjennomført
Creative Outlier Gold har noen smarte greier ved seg, men lyden kan ikke godkjennes.
Technics EAH-AZ70W
Prikken over den teknologiske i-en
Technics AZ70 har alt du kan ønske deg av teknologi i et par ørepropper, og dessuten glimrende lyd med flott oppløsning.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser