TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Powerbeats 4

De nye Powerbeats er rett og slett enormt gode

Den nye 2020-modellen av Apples trådløse Powerbeats, er perfekt for trening og kresne ører.

Av / 28.04.20 - 11:16
Powerbeats 4

Lyd & Bilde mener

  • Dynamisk og fet lyd med varm klang og masse detaljer. Meget god passform, enorm rekkevidde og gunstig pris.
  • Ikke helt trådløse.

Trådløse ørepropper fullstendig uten ledninger, er enormt populære. To små ørepropper er alt man trenger for å høre musikk når man enten er på vei til jobb, bare slapper av, eller trener.

De koster mer enn kablede ørepropper, og batteritiden er relativt begrenset. Til fire-fem timer, og hvis de ikke sitter skikkelig i ørene, risikerer man at de faller ut. Det er sjelden et problem når man sitter stille på bussen eller slapper av i sofaen, men det siste du vil når du løper gjennom parken, er å miste en av øreproppene.

Da er kanskje kablede, trådløse ørepropper, et bedre valg.

Som den fjerde generasjonen av Apples Powerbeats. Det er i bunn og grunn en kablet, trådløs utgave av Powerbeats Pro, hvor man får den samme lyden for en tusenlapp mindre.

Powerbeats i fjerde generasjon har alt innebygget i et minimalt hus med ørepropper i den ene enden, og en kabel som forbinder høyre og venstre sammen.

Annonse
Powerbeats 4 1
Mindre og mer miljøvennlig emballasje.

Det har flere fordeler. Kabelen holder ørepluggene på kroppen, batteritiden er langt lengre – opptil 15 timer, og man behøver ikke å ha med etuiet for å lage. De lades med en vanlig USB til Lightning-kabel, og bare fem minutter lading, gir én times spilletid.

Alt dette uten at vekten økes vesentlig. Powerbeats veier bare fire gram mer enn Powerbeats Pro.

Powerbeats 4 2
Ekstra silikonplugger i tre størrelser.

Passform og brukervennlighet

Powerbeats 4 3

Ørepluggene leveres med ekstra silikonplugger i tre størrelser, og det følger med både ladekabel og en liten tekstilpose til å rulle ørepluggene inni når de ikke brukes. Tilpasningen til øret gjøres på samme måte som med Pro-utgaven. Når man har funnet sin størrelse blant silikonpluggene, trykker man ørepluggene lett inn mot øregangen, samtidig som man vrir dem litt bakover. Etterpå klemmer man bøylen inntil ytterøret, og da sitter de antakelig som et skudd.

De gjorde det hvertfall på meg.

Powerbeats 4 4
Alle knappene er på ørepluggene.

Ingen knapper på ledningen

Den nye utgaven av Powerbeats har fått alle knappene på øreproppene. Det er ingen kontakter eller brytere på ledningen her, slik det var på forrige generasjon. Strømbryteren er på den venstre ørepluggen, mens volum, styring av musikken og samtaler, gjøres på den høyre ørepluggen. Der sitter også mikrofonene – og Lightning-kontakten, som erstatter mikro-USB-kontakten på forgjengeren.
For iPhone-eiere er paringen med ørepluggene såre enkel. Powerbeats er nemlig utstyrt med Apples H1-chip. Før dem inntil telefonen, så kobles de sammen på et par sekunder.

Powerbeats 4 5

Rekkevidden pleier å være oppsiktsvekkende bra på Beats trådløse propper og hodetelefoner, og disse kan du nesten løpe fra mobilen med, før musikken stopper. Utendørs rekker de lett 50 meter.

Det finnes en Beats-app for Android-brukere, som brukes hvis man behøver å oppdatere ørepluggene.

Lydkvalitet

Hvis man er vant til lyden fra øreproppene som fulgte med telefonen, eller bruker et par av Apples AirPods, er lyden fra Powerbeats en åpenbaring. De er lyder glassklart og åpent sammenlignet med de vanlige AirPods-ene, og det er rikelig med bass uten at den er påtrengende.

Klaverklangen og kontrabassen på Bye Bye Blackbird, med Keith Jarrett, lød forbløffende fokusert og fyldig. Lydbildet er større og varmere enn på et par RHA M750 Wireless, og trommesoloen på samme sporet, lyder nesten eksplosivt dynamisk på Powerbeats-ene.

Drakes Toosie Slide er spilt inn med en i overkant sjenerøs bass, den både høres og kjennes, noe som ikke er så veldig vanlig for et par ørepropper i denne prisklassen. Det er ikke mye å utsette på lyden lengre opp i frekvens heller. Diskanten kan lyde litt grovkornet når ørepluggene er helt nye. Det blir litt mykere etterhvert.

Powerbeats 4 6
Powerbeats 4 mot Powerbeats 3, ingen tvil om hvem som lyder best.

Gitarene og koringen på The Shins New Slang, kommer godt frem i lydbildet. Det er antydning til litt utydelige sibilanter på enkelte opptak, og dette er ett av dem. Den varme klangen til mezzosopranen Cecilia Bartoli, klinger ikke like varmt og organisk som på mine referansepropper fra Ultimate Ears, men jeg fryktet at det skulle lyde mye verre. Bryn Terfels glødende baryton kommer også godt fra det.

Da jeg sammenlignet med den forrige utgaven av Powerbeats, la jeg merke til to ting. Lyden i den nye 2020-modellen er mye bedre, de virker også mer solid bygget, og ledningen på de nye plager ikke lytteren like mye med mikrofoni.


Konklusjon

På samme måte som de helt trådløse Powerbeats Pro er de beste ørepluggene til trening og rekreasjon – for de som ikke trenger støydemping, er Powerbeats det beste alternativet hvis man foretrekker kabel. Man får den samme prisbelønte lyden, sikkerheten en kabel kan gi aktive brukere, og sparer penger samtidig. Det er tre oppfylte ønsker på én gang.

Karakter
Powerbeats 4
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

3 hendelser på “Powerbeats 4”

  1. Arne Kvinge

    Trudde disse hadde aktiv lyddemping. Søkte etter dette på prisguiden da eg handla. Har ikkje funne ut av det sidan eg kjøpte dei i 2020. Jobber i støysoner av og til og trengte den funksjonen.

  2. Et av de beste kjøpene jeg har gjort noen sinne i alle kategorier. Nå har jeg kjøpt til hele familie og til noen venner som gave. Alle er veldig fornøyde. Eneste jeg kan nevne er at du må passe på de ekstra pluggene du får i pakken godt.

  3. tore nerland

    Hej

    Ettersom norge er ett kalt land så burde Powerbeats også tests i minusgrader ved trening. det er noen form av sikkerhets system som stenger av batteriet i -10 eller kaldere ,og anvender man en buff på hodet som ligger over örepluggene forsvinner mye av lyden da proppene havner i feil vinkel hele tiden. de funger fint i soffan /Tore

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord