TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: 12 trådløse hodetelefoner med elektronisk støyreduksjon

Toppoppgjør blant støykillerne

Hvem er kongen av støyreduserende premium hodetelefoner? Det kommer nye utfordrere hver måned – men kan de erobre tronen?

Av / 31.01.20 - 19:57
12 trådløse hodetelefoner med elektronisk støyreduksjon

Å reise er å leve – men flyturen er dødens pølse! Ventetider og dårlig med benplass kan man ikke gjøre noe med, men med teknologiens hjelp kan du bli fri for i hvertfall en av de utmattende belastningene ved reisen: støyen!

Hodetelefoner med elektronisk støyreduksjon (ANC) er blitt den helt store hiten, og hodetelefonprodusentene har kvittert med å sende en overdådig mengde modeller på markedet. Som blir revet vekk. Og det er ikke de billigste modellene det er mest rift om.

ANC-hodetelefoner i premium-klassen er populære. De brukes ikke kun til reiser, men også på togturen og i kontorlandskap, hvor kollegenes evinnelige snakking gjør det vanskelig å konsentrere seg.

Vi har i denne testen samlet et dusin av de beste støyreduserende hodetelefonene vi har testet i senere tid, og stilt dem opp mot hverandre. Ingen av dem er dårlige – men hvem er til syvende og sist best?

Trådløse hodetelefoner med kabel

De første støyreduserende hodetelefonene var kablede, men i dag er samtlige trådløse med Bluetooth-forbindelse. Det er praktisk til daglig bruk.

Annonse

Da de fleste flyselskaper forbyr radiosendere i kabinen, er det viktig at hodetelefonene også kan brukes med kabel. En gammeldags analog kabel med 3,5 mm minijack (av noen feilaktig kalt Aux-kabel) gir adgang til underholdningssystemet på lange flyreiser. Men da de fleste mobiltelefoner i dag mangler hodetelefonutgang, tilbyr mange dessuten direkte digital forbindelse til mobilen via USB.

Støy og antistøy

Men hvordan kan det overhode la seg gjøre å fjerne fysisk støy fra omgivelsene med elektronisk hjelp? Svaret er motfase. ANC-hodetelefonene er utstyrt med mikrofoner i massevis som fanger opp lyden fra omgivelsene. Etter en porsjon digital signalbehandling spilles lyden av i hodetelefonene, men fasevendt 180 grader. Dermed utlignes helt den lyden som trenger inn utenfra – og resultatet er stillhet. I praksis er det umulig å lage en helt perfekt utligning av all støy, men jetmotorenes brøl blir redusert til en stille summing. Og har man først opplevd lettelsen ved å kunne lukke støyen ute på turen, er det ingen vei tilbake!

Stillheten pris

Men den befriende stillheten har sin pris. Støyreduksjonen påvirker uunngåelig musikksignalet som spilles samtidig. Det kan oppleves i form av dårligere dynamikk, ujevnheter i bassen eller en innelukket mellomtone. På noen ANC-hodetelefoner er forskjellen med og uten støyreduksjon drastisk, mens det på andre knapt nok merkes.

En annen hørbar bivirkning er en vakuum- eller kleskapseffekt som gir en nesten fysisk tomhetsfølelse i ørene. Det samme oppleves i et lyddødt rom, og er egentlig et bevis på at støyreduksjonen virker. Av den grunn kan det faktisk være en fordel med litt mindre effektiv støyreduksjon.

De fleste ANC-hodetelefoner tilbyr etter hvert flere grader av støyreduksjon, som gjør det mulig å velge det som passer best til behovet: det være seg en mild støyreduksjon til kontoret eller den mer brutale til å fjerne støyen fra flykabinen.

 

Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.

Gjennomprøvd oppskrift

Bang & Olufsens luksus-ANC har kommet til tredje generasjon. Forandringene er små – nesten for små.

Fantastisk byggekvalitet, god støydemping og behagelig lyd. Nå også med Google Assistant.
Kun én innstilling for støydemping – og den forringer lydkvaliteten. Koster mer enn alle andre.
Les hele testen

Beats by Dre Solo Pro Wireless

Beats overrasker

Hvem hadde trodd at produsenten som elsker feit bass kunne lage noe så nøytralt?

Klar og naturlig lyd, god komfort og glimrende trådløs forbindelse. Støyreduksjonen funker fint.
Typiske Beats-fans vil savne bass. Til tross for tykke puter vil små on-ear-klokker kunne klemme litt over tid.
Les hele testen

Beyerdynamic Lagoon ANC

Den mest vellydende støydempende

Beyerdynamic Lagoon ANC låter bedre på musikk enn andre støydempende hodetelefoner vi har testet.

Lydkvaliteten på musikk er eksemplarisk, hvor hvert instrument får puste i et stort og oppløst lydbilde. Lyden kan dessuten tilpasses brukerens ører.
Godt hørbart brus med støyreduksjonen aktivert. Berøringspanelet på høyre øreklokke kunne vært mer presist.
Les hele testen

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Renere lyd, men mer støy

Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sitt aller, aller … nest beste.

Komforten er helt i toppen, og trådløs rekkevidde er fantastisk. Lyden er mer lineær enn tidligere, og støydempingen gir ikke den vakuum-følelsen i hodet som med enkelte andre modeller.
Hodetelefonene har ikke god nok oppløsning i de lysere tonene, som gjør at det kan låte litt hardt og skarpt. Støydempingen er mindre effektiv enn tidligere.
Les hele testen

Bowers & Wilkins PX7

Hodetelefoner med luksusfølelse

Bowers & Wilkins tuller ikke med byggekvaliteten når de introduserer den nye trådløse toppmodellen PX7. Med støydemping.

Stor, tung bass og finmaskede overtoner, spesielt med Android-mobil og USB fra PC. Grei støydemping. Og skikkelig premiumfølelse.
Mørk klang, tynn mellomtone og grovkornet diskant med iPhone. Dårlig lyd på samtaler.
Les hele testen

DALI IO-6

Høyttalere til hodet

Dalis hodetelefondebut sikrer danskene en plass i toppklassen av luksus-støydempende.

Dynamisk og ren lyd som tåler sammenligning med gode tradisjonelle hodetelefoner. Støyreduksjonen fungerer upåklagelig, og byggekvaliteten er høy.
Forholdsvis tunge. Ingen app, og kun en støyreduksjonsinnstilling. Men hvorfor tilby masse justering til noe som er i perfekt balanse?
Les hele testen

Denon AH-GC30

Varm og stillferdig

Denon er klar med et nytt produkt i kampen om støytronen.

USB-DAC for direkte, tapsfri tilkobling. Byggekvaliteten matches kun av få.
Ikke fullt så effektiv støydemping som Sony og Bose. Lyden er noe mørk. Infernalsk audioguide.
Les hele testen

Jabra Elite 85h

Jabra utfordrer eliten

Jabra vil ha del i markedet for støyreduserende hodetelefoner i luksusklassen.

Sober design, effektiv støyredusering med fleksible innstillinger og glimrende lydkvalitet.
Like kostbar som sine mer kjente konkurrenter. SmartSound velger kun mellom eksisterende innstillinger.
Les hele testen

Kygo A11/800

Kygo utfordrer Bose og Sony

Det norske livsstilmerket Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarkedet for støyreduserende hodetelefoner.

Lekker kvalitet og god bærekomfort. Behagelig lydbilde.
Stemmeguiden er høy og kan ikke slås av. Prisen er i det høye sjiktet.
Les hele testen

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Trådløs luksuslyd

Vi får flere finesser med den tredje versjonen av Sennheisers glimrende trådløse hodetelefoner.

Byggekvaliteten er glimrende, og passformen likeså. Lyden er blant klassens kraftigste, med meget heftig bass. Også overtonene kommer godt frem.
Litt slank mellomtone gjør at vokaler ikke får helt stor nok brystklang. Samtalekvaliteten er middelmådig, og trådløs rekkevidde skuffende.
Les hele testen

Sennheiser PXC 550-II Wireless

God lyd i anonym innpakning

Sennheiser spiller på det trygge. En allerede velfungerende modell er oppdatert med variabel støyreduksjon og stemmestyring. Brukerflaten har til gjengjeld blitt noe rotete.

Lyden er blant markedets beste, og støyreduksjonen fungerer problemfritt. Behagelig passform, uten at de tar for mye plass i bagasjen.
De nye funksjonene virker litt lite gjennomtenkt. Kombinasjonen av mikroskopiske knapper og et virvar av håndsignaler gjør styringen vanskeligere enn nødvendig.
Les hele testen

Sony WH-1000XM3

Sony beholder ledelsen

Verdens beste støyreduserende hodetelefoner heter fortsatt Sony WH-1000XM3

Den beste støyreduseringen som finnes, pluss lyd i toppklasse og deilig komfort. Og så er den i tillegg blitt billigere.
Helt tette hodetelefoner kan føles litt innestengte etter en stund.
Les hele testen

2 hendelser på “12 trådløse hodetelefoner med elektronisk støyreduksjon”

  1. Jeg ser dere utroper både lagoon og io 6 til de mest vellydende for musikk. Hvem syns dere i lyd og bilde faktisk er best? Og hva syns dere skiller dem fra hverandre. Tenker kun på lyd. Regner med at grunnen til at begge er utropt til den beste er fordi dette ikke egentlig er en test hvor alle er gjennomgått samtidig men rett og slett en samling av reviews dere tidligere har skrevet

    1. Etter å eid lagoon noen mnd og testet io 6 er jeg for min del overbevist om at jeg har valgt rett. Io 6 er fin og balansert men de oppleves som om dac/ amp som er innbakt i headsettet ikke har nok kraft til å drive de skikkelig. Litt som et kablet headset som først låter bra når en hr en dac. Leste denne artikkelen i what hifi og det bekrefter opplevelsen min hvor de klager på mangel av dynamic drive og momentum. Dette handler ikke om at jeg savner mere bass eller treble ala v kurve. Men rett og slett at elementene er for tunge for forsterkeren i settet. Lagoon har mye mer drive enn io 6. https://www.whathifi.com/reviews/dali-io-4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord