TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Beyerdynamic T70p

Ærlighet varer lengst

Ønsker du lyd i perfekt balanse, kombinert med oppløste overtoner og et stort og pustende lydbilde, kan det knapt gjøres bedre.

Av / 09.05.16 - 10:30
Beyerdynamic T70p

Lyd & Bilde mener

  • Med glimrende dynamikk i mellomtonen og ekstrem oppløsning i overtonene, er dette de mest korrekte og vellydende hodetelefonene vi har hørt denne klassen.
  • Med puter i stoff i stedet for skinnimitasjon lekker det mer lyd enn med de andre. Noen vil synes bassen er litt for slank, og hodetelefonene trives klart best med en ordentlig forsterker. Kan ikke legges sammen.

T70p er den portable versjonen av T70. Kanskje den beste vi har vært borti under 5.000 kroner, mente vi i desember 2011. Når man hører portabel tenker nok de fleste sammenleggbar. Men p-versjonen er like stor og tung som studioversjonen, noe som gjenspeiles i den gigantiske bærevesken som følger med. Eneste forskjell er den elektriske motstanden, som er 32 ohm i stedet for 250, slik at man kan drive dem med en mobiltelefon. Og at kabelen er 1,2 i stedet for 3 meter.

Det betyr at T70p har samme Tesla-element som T70, med kraftig neodymmagnet, og med en supertynn membran i flere lag.

Beyerdynamic T70p er en lukket hodetelefon som de øvrige kandidatene i testen. Forskjellen er at putene her er av stoff i stedet for kunstskinn. Dette for at den skal være mer behagelig å ha på seg i lang tid, ved at man ikke blir klam på ørene. Ulempen er at hodetelefonene lekker noe mer lyd ut og slipper mer støy inn. De er dermed ikke like praktiske å bruke på T-banen eller i andre støyende omgivelser, som sine tettere konkurrenter. Det er også naturlig at bassgjengivelsen blir noe slankere.

 

Lyden

Lyden av T70p er like nøytral som den er oppløst, med en superfokusert mellomtonegjengivelse. Et akustisk stykke, som K.D. Langs versjon av After the Gold Rush eller Newton Faulkners versjon av Teardrop, gjengis med full kontroll over instrumentene. Dynamikken er glimrende, instrumentene står ut fra en kullsvart bakgrunn, og luften brer seg rundt. I den grad man snakker om stereoperspektiv på hodetelefoner er det utmerket i størrelse og bredde med T70p.

Annonse

Pianotangenter danser lekende lett, samtidig som klangbunnen i hver tone ligger godt plantet i bunnen. Bassen er som gjettet ikke like fremtredende som med de mest bassrike. Både Sennheiser Momentum M2 og referansen B&W P7 har en fyldigere og saftigere bass. Men det er mer luft rundt basstonene med T70p, og de er like dype selv om de ikke er like hardtslående.

Til tross for sin mobilvennlige 32 ohms impedans mister hodetelefonene en del av glansen når de drives med undertegnedes iPhone 6s Plus. Spesielt i bassen, slik at elektronisk popmusikk låter småkjipt. Driv dem heller med en stasjonær hodetelefonforsterker som Fostex HPA4 eller – enda bedre – Pioneer U-05, og det blir vesentlig mer futt og fart, samtidig som et slør forsvinner fra overtonene.

 

Konklusjon

Lyden av Beyerdynamic T70p er i særklasse, med fantastisk dynamikk. Spesielt i mellomtoneområdet, som gjør at stemmer og instrumenter låter levende og realistiske.

Til tross for 32 ohms impedans låter T70p definitivt best med en skikkelig hodetelefonforsterker. Først da våkner bassgjengivelsen til live, slik at også elektronisk popmusikk underholder. Alt i alt er dette de beste vi har hørt til under 4.000 kroner, og de eneste i testen som slår referansen B&W P7. Dersom utstyret for øvrig er bra nok.

Også i denne testen:

Kef M500

Ikke luftig nok

De små, sammenleggbare hodetelefonene fra Kef låter sprudlende dynamisk. Men de åpner seg aldri helt.

Hodetelefonene er sammenleggbare og tar nesten ikke plass. Utseendet er lekkert, og lydmessig byr de på rytmer og ganske heftig bass.
Vi ønsker mer luft i toppen, som ville gitt et åpnere lydlandskap og mer pustende instrumenter. Hodebøylen har i overkant skarpe kanter.
Les hele testen

Sennheiser Momentum M2

Perfekt likevekt

Sennheisers bidrag har en fjellstø bass, kombinert med en balanse og oppløsning i lysere toner som bare dyre hodetelefoner kan.

Lydbildet er perfekt balansert, med en fyldig bass og flott dynamikk oppover i toneområdet. God passform og lav vekt trekker ytterligere opp inntrykket.
Litt uvant med kabelen på høyre side.
Les hele testen

Panasonic HD10

Detaljert og fyldig

Panasonic beviser at de også kan lage hodetelefoner til hi-fi-formål.

Et bra kvalitetsinntrykk og behagelig passform følges opp med en detaljert lyd med fyldig bass.
Det viktige mellomtoneområdet er litt tynt og tilbakeholdent, som gjør sangstemmer litt slanke.
Les hele testen

Onkyo H900M

Detaljert tungvekter

Onkyo H900E er testens tyngste hodetelefoner. Det gir god kvalitetsfølelse, og putene er da også tjukke og gode.

Onkyos hodetelefoner har masse detaljer i overtonene, og gjengir instrumenter og sangstemmer meget tydelig og distinkt. Tonegjengivelsen er meget balansert og korrekt.
Selv om de kan spille høyt fra mobiltelefon, kan de fort låte litt krast uten en ordentlig hodetelefonforsterker. Også da er de litt vel frempå i spillestilen. Hodetelefonene er tunge, og egner seg ikke til lange spaserturer.
Les hele testen

Pioneer SE-MHR5

Med en følsom hånd

Pioneer balanserer et detaljert lydbilde med deilig musikalitet.

Musikken gjengis med en dynamisk snert og rytme, kombinert med fyldige grunntoner og en behagelig klangbalanse. Låter aldri skarpt.
Det finnes andre modeller med enda mer luft i overtonene.
Les hele testen

Audio-Technica ATH-MSR7

Glassklar lyd for pengene

En mer oppløst og nøytral lyd til prisen skal godt gjøres.

Her får du et åpent og detaljert lydbilde med glassklar mellomtone og luftig diskant. Passformen er meget god, og støy utenfra undertrykkes fint.
Enkelte vil finne lyden vel analytisk, og ønsker en noe fetere bass.
Les hele testen

Denon AH-MM400

Luksus på ørene

Denon har testens mest eksklusive utseende, med øreklokker av ekte valnøttre. De låter også til dels fremragende.

Bærekomforten er topp, og utseendemessig er MM400 i toppklasse. De byr på oppløste toner og et luftig lydbilde.
Bassen er ikke helt utstrakt nok, og mellomtoneområdet kan virke en anelse slankt. Trenger en god hodetelefonforsterker for å få frem kvalitetene i overtonene.
Les hele testen

Torque t402v

For mye av alt

Torque viser at det faktisk er mulig å få for mye av det gode.

Her får du tilsynelatende mye fleksibilitet for pengene: To sett utskiftbare øreklokker, og justerbar bass i fire steg.
Hodetelefonene faller mellom to stoler. Øreklokkene løsner for enkelt fra rammen. Til tross for fire bassnivåer, er det alltid for mye. Lyden er ullen og farget.
Les hele testen

Jays u-JAYS

Balansert klang

u-JAYS er et par hodetelefoner som sitter behagelig, og som presenterer musikken på en balansert og fin måte.

Passformen er behagelig, og de kompakte målene gjør at man ser diskré ut der man vandrer gatelangs. Lydbildet er balansert og klart, her er det ingenting som maskerer eller stikker seg frem.
Lyden mangler litt oppløsning i forhold til de beste. Spesielt overtonene kunne vært mer finmasket.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord