Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gigantisk toppmobil med fingeravtrykkleser fra Huawei

Ascend Mate 7 er navnet på Huaweis nye 6-tommers gigantmobil, som kommer med fingeravtrykkleser på baksiden.

Skrevet av / 04.09.14 - 20:13
Gigantisk toppmobil med fingeravtrykkleser fra Huawei

Til en anslått norsk pris under 4.000 kroner for modellene i svart og sølv med 2 GB RAM og 16 GB innebygd lagring får man mye for pengene med Huaweis nyeste kjempemobil, phablet-mobilen Ascend Mate 7, som firmaets direktør, Richard Yu, presenterte i dag på et pressemøte i Berlin under årets IFA-messe.

Richard Yu fra Huawei præsenterer Ascend Mate 7.
Richard Yu fra Huawei presenterer Ascend Mate 7.

Den nye telefonen skal ta opp kampen med sterke konkurrenter som Samsungs splitter nye Galaxy Note 4 og Nokia Lumia 1520.

I den forbindelse har Huawei utstyrt den med en skjerm som er like stor som skjermen på sistnevnte Nokia Lumia 1520, nemlig 6 tommer, og den er av en helt ny type kalt IPS-NEO, som blant annet skal sikre bedre kontrast, svartere svart og mer korrekt fargegjengivelse uansett betraktningsvinkel.

Skjermoppløsningen er på 1920 x 1080 piksler, altså Full HD, og pikseltettheten er på flotte 368 PPI.

Huawei produserer sine egne prosessorer, og Ascend Mate 7 er utstyrt med en helt ny åttekjernet såkalt Kirin 925 prosessor, hvorav 4 prosessorer kjører på 1,8 GHz (de skal trekke de tyngre oppgavene), mens de fire andre jobber på 1,3 GHz. Minnet er som nevnt 2 GB RAM, med mindre man kjøper gullutgaven, som er utstyrt med hele 3 GB RAM og 32 GB innebygd lagringsplass. Begge utgavene støtter microSD-kort opp til 32 GB.

DSC01327

Kameraet er på 13 MP, mens frontkameraet er på flotte 5 MP.

Til å drive verket har Huawei innebygd et Li-Polymer batteri på 4100 mAh, hvilket skulle sikre mobilen en batteritid på inntil 2 dager.

Designen er kurvet, så den store telefonen ligger bedre i hånden, men likevel er Ascend Mate 7 kun 7,9 millimeter tynn på sitt tykkeste. For øvrig veier den 185 gram. Ikke dårlig tatt i betraktning at den er fremstillet i metall.

Enda en fingeravtrykkleser
Apple var først med TouchIDiPhone 5S, og i etterkant har vi sett fingeravtrykklesere i telefoner som HTC One Max og Samsung Galaxy S5. Og nå altså også i Huawei Ascend Mate 7.

Fingeravtrykkleseren er nemlig denne smartmobilens glansnummer, hvis man skal tro Huawei. Ikke bare kan den åpne telefonen (den kan huske avtrykket fra fem forskjellige fingre), den kan også brukes til å ta bilder eller til å sperre bestemt innhold for bestemte brukere.

Ligesom på HTC One Max sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden af Huawei Ascend Mate 7.
Liksom på HTC One Max sitter fingeravtrykkleseren på baksiden av Huawei Ascend Mate 7.

For øvrig gjorde Huawei mye ut av at den også virker selv om fingeren skulle være fuktig eller svett.

Fingeravtrykket lagres lokalt på telefonen i kryptert form.

Se alle de offisielle pressebildene av Huawei Ascend Mate 7 i galleriet under:

Dali Rubicon 8 CX78500_movie_image_02-1200 Alpha-7S-Sony_Life
<
>

Ascend P7 Sapphire Edition og Ascend G7
Det kinesiske mobilfirmaet hadde også to andre telefoner med på IFA.

Den ene er en ny utgave av Ascend P7, som ble lansert i mai og som vi har testet her. Den nye utgaven heter Sapphire Edition, og det er snakk om en luksusutgave med metallramme av farget gull – en legering bestående av ekte gull samt kobber – og en skjerm av safirglass.

Dessuten ble mellomklasse-modellen Ascend G7 lansert, som kommer med 5,5” IPS-skjerm med HD-oppløsning og en 1,2 GHz quad-core prosessor fra Qualcomm.

Huawei Ascend G7
Huawei Ascend G7

Ascend G7 kommer i de europeiske handlene til en pris på tett under 3.000 kroner.

Alle telefonene kommer med Android 4.4 KitKat, 4G LTE (Cat6 for Ascend Mate 7′s vedkommende) samt en ny versjon 3 av Huaweis egen EMUI-brukerflate. De vil være å finne i norske butikker i løpet av fjerde kvartal i år.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top