TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Denne lover bedre DAB-dekning i bilen

Bruker din gamle takantenne for å få overlegen DAB-dekning.

Av / 22.08.17 - 11:42
Denne lover bedre DAB-dekning i bilen

Hvis du opplever dårlig DAB-dekning på veien, er det ikke sikkert det er signalet det er noe galt med – men antennen som mottar det.

Les: Test av fem DAB-adaptere til bilen

Det vanlige i mange bilstereoer med DAB (nå også kjent som DAB+) er å klistre antennen høyt oppe i vinduet, langs den høyre A-stolpen. Men selv om denne er koblet til jord er det ikke alltid den vil motta signalene optimalt.

Ved å bruke den eksisterende FM-antennen på taket, får du bedre DAB-dekning.
Ved å bruke den eksisterende FM-antennen på taket, får du bedre DAB-dekning. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Audiocom hevder å ha løsningen for bedre DAB-dekning, i form av en nyutviklet DAB-splitter som de har utviklet sammen med Switchon AS. Denne har en forsterker som skal monteres mellom den gamle takantennen, som tidligere ble brukt til å motta FM-radio, og den nye DAB-radioen i bilen. Løsningen skal kunne monteres i de fleste biler, og teknologien er spesielt tilpasset norske forhold, med fjell, skoger og bygninger som står i veien for optimal digitalradiodekning.

Annonse

Produktet heter på godt norsk ACX Antenne / aktiv splitter KIT, og vi loves optimale mottaksforhold, ikke bare for DAB, men også for FM-radio – så lenge det analoge og utdaterte nettet fremdeles er i drift enkelte steder i landet. En fin bonus er at man slipper det estetiske kompromisset med en antenne limt på innsiden av vindusruten. Man slipper da også problemet med at antennen krysser varmetråder, som gir dårligere mottaksforhold. For ikke å snakke om solfilter og varmereflekterende elementer, som også kan reflektere vekk deler av radiobølgene og stå i veien for DAB-mottaket.

Antenneløsningen koster 769 kroner, og du kan kjøpe det hos audiocom.no.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *