TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Panasonic Viera TX-55CX700/CXC725

Multitalentet

Selv etter ytterligere sammenligninger fortsetter Panasonic 55CX700-serie å imponere testpanelet.

Av / 09.10.15 - 05:00
Panasonic Viera TX-55CX700/CXC725

Lyd & Bilde mener

  • Bra svartnivå, jevn lysfordeling på skjermen og naturtro fargegjengivelse preger Panasonic-skjermen, som dessuten er blitt raskere og mer brukervennlig enn tidligere generasjoner.
  • Smart-plattformen fra Firefox fungerer bra – bare vær obs på at utviklingen av nye apper til dette systemet typisk vil kunne ta noe lengre tid enn andre plattformer.

Vi som kjenner Panasonic fra plasma-dagene har alltid forbundet det japanske merket med en viss standard innen byggekvalitet. Plasmaskjermene måtte være tunge og solide for å fungere riktig, og litt av denne soliditeten preger fortsatt LCD-skjermene fra den kanten. Selv om de er blitt betydelig slankere, favoriserer de fortsatt metall foran plast.

Panasonic 55CX700 har en smakfull minimalistisk design med mørk grå ramme. Den har ingen sokkel du kan vende på, bare to enkle metallføtter på hver sin ytterkant. Disse krever dermed at TV-benken din er like bred som TV-en. Ellers er veggmontering med VESA-standard brakett selvsagt også mulig.

 

Brukervennlighet og finesser

Det nye menysystemet virker mye raskere og mer intuitivt å bruke enn Panasonics gamle app-meny: Et trykk på Apps-knappen bringer opp sirkelformede hurtigvalg-ikoner på skjermen, som alle representerer snarveier til ulike typer innhold. Du kan selv tilpasse menylinjen etter hva du helst liker å se. Vi liker fremgangsmåten: Menyene prøver ikke være mer fancy enn nødvendig, og tar oss raskt dit vi vil.
I de mer tekniske innstillingsmenyene ser ting ganske likt ut som før. Likeledes er fjernkontrollen ganske lik, med store og tydelige knapper. I tillegg til den tradisjonelle fjernkontrollen har CX700 en ekstra kontroll med pekeflate (touchpad) som forenkler navigeringen i noen tilfeller.

Utvalget av applikasjoner er ikke direkte grensesprengende. Det viktigste er at man med Netflix og støtte for videokodeket HEVC nå har mulighet til å vise filmer og serier i ekte 4K-kvalitet. Panasonic CX700 er også forberedt for det kommende Ultra-HD Blu-ray formatet med kompatible HDMI-innganger.

Annonse

 

Bildekvalitet

Panasonic-modellen har tidligere scoret bra i enkelt-test, og legger lista for de andre utfordrerne i denne testen. Den lista skulle vise seg å bli tøff, og 55CX700 står seg bra mot de tøffe konkurrentene. For det første har skjermen veldig god lysfordeling. Testeksemplaret vårt hadde ingen synlige problemer med såkalt clouding, hvor mørke bilder preges av lyse flekker og andre ujevnheter. Panasonic leverer tvert imot meget jevn og fin kontrast over hele skjermen.

Svartnivå er forbilledlig bra – ikke helt like kullsvart som en OLED eller plasma, men tett på! I tillegg kan den kvittere med knallsterk – skikkelig Blenda-hvit – lysstyrke om det behøves. Dermed legges alt til rette for at man kan nyte film og TV-serier på kveldstid, eller se sport på dagtid med mye lys i rommet. I praksis er det kun Samsung i denne testen, som kan hamle opp med Panasonic på kontrast.

Panasonic-TX-CX700-65-inch-Left

55CX700 har en veldig nøytral fargepalett der alle nyanser kommer godt frem. De har heller ikke falt for fristelsen til å overdrive bildeskarpheten: Her er ingen tendenser til å øke konturskarpheten eller fremheve detaljer i altfor stor grad. Dette resulterer i et bilde som er behagelig og avslappende å se på.

For å ha glede av bildekvaliteten må du innfinne deg nokså vinkelrett foran TV-en. Du behøver ikke flytte deg lenger enn et par meter ut fra senterposisjon, før fargene blir betydelig blassere og svartnivået blir mer gråaktig. Men dette er et typisk LCD-fenomen som Panasonic er langt fra alene om.

 

Lydkvalitet

I tillegg til flott bildekvalitet er TV-en utstyrt med et klart godkjent lydsystem. Undermonterte høyttalere samt en ekstra bass på baksiden sørger for klar og fyldig tale, men sprenger ikke akkurat lydmuren. Vi anbefaler som vanlig en separat lydplanke eller surroundanlegg dersom du vil ha lydkvalitet som matcher bildet.

Konklusjon

Panasonic 55CX700 beholder posisjonen som et meget bra kjøp i sin klasse. La gå at noen konkurrenter har pekefjernkontroll, et mer fancy menysystem og flere smart-tjenester i arsenalet. Her er det velkjente Panasonic-verdier som bildekvalitet og enkel brukervennlighet som står i fokus. Den siste tiden har prisen også gått betraktelig ned, hvilket gjør 55CX700 (eller CXC725 som den også kalles i noen butikker) til et velfortjent ”Beste kjøp”!

Også i denne testen:

Samsung UE55JS8505

Fargesprakende!

Samsungs 8-serie har lenge vært populær for sin kombinasjon av design, god brukervennlighet og høy ytelse. Årets modell JS8505 har dessuten riktig lekker bildekvalitet!

Samsung leverer et sylskarpt bilde fullt av detaljer, kontrast og fargenyanser. Brukervennligheten er dessuten godt ivaretatt med masse datakraft og godt utvalg av smart-tjenester.
Svartnivået setter ingen rekorder, og betraktningsvinkelen er begrenset.
Les hele testen

LG 55UF860V

Svak kontrast

Nykommeren fra LG ser tilsynelatende meget prisgunstig ut med sine høye spesifikasjoner, men 55UF860V bommer litt på kontrasten.

LG-skjermen har meget god skarphet og bredere innsynsvinkel enn konkurrentene. Komfortabel betjening med pekefjernkontroll trekker også opp.
LG scorer bare middels på kontrast og svartnivå på grunn av et baklys som lyser opp for store bildepartier av gangen.
Les hele testen

Sony Bravia KD-55X8505C

Paranoid Android

Sonys utfordrer i mellomklassen leverer solid ytelse på bildefronten, men hemmes av et litt uferdig brukergrensesnitt.

Den slanke og elegante Sony-skjermen har utmerket bildebehandling og presterer å få selv lavoppløst innhold til å se riktig bra ut. Her får du et bilde med massevis av detaljer og naturtro farger. Rekordlav forsinkelse er et argument for spillfanatikerne.
Det nye Android-brukergrensesnittet er ment å løfte smart-TV til nye høyder, men oppleves foreløpig ganske labert når det kommer til brukervennlighet og utvalg av interessante tjenester.
Les hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

20 år med Ambilight: Her er Philips’ beste TV hittil

High-end TV til gunstig pris

Potent premium-skjerm fra TCL

Stor, ja – men er den noe bra, da?

Storeslem fra Sony

Hvilken Frame-TV er den beste?

Prisgunstig TV-underholdning

Philips’ råeste TV hittil?

Now That’s Entertainment!

Gjør den gamle TV-en smartere

Gigantisk Samsung-TV

Fortsatt blant de aller beste TV-ene

Lyd & Bilde
[]