Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Marshall London

London calling

En tøff musikkspiller med rock’ n’ roll holdning, innestengt i en snill og middelmådig mobil.

Skrevet av / 11.09.15 - 10:00
Marshall London
Jonas Ekelund

Marshall Headphones kjenner vi som produsenter av tøffe og bra trådløse høyttalere og hodetelefoner. Alt med samme holdning som de klassiske gitarforsterkerne. Det var derfor litt overraskende at de som neste produktgruppe har gitt seg på noe så radikalt annerledes som mobiltelefoner. Men selvfølgelig, det finnes jo lokal kompetanse. Mobilen er formgitt i Sverige mens teknikken kommer fra veteraner med bakgrunn hos Nokia.

 

Utseende og konstruksjon

Som ventet stikker den seg ut fra mengden. Fronten er i tøff svart metall og sidene dekkes av et grepvennlig materiale. Selv om baksiden er av plast er den mønstret slik at den skal se ut og føles som om det er lær som dekker høyttalerne. Den kan tas bort slik at man kommer til kortplasser og batteriet. Mobilen føles stabil, men lykkes ikke riktig å gi den luksuriøse følelsen som har fått oss til å like høyttalerne så mye.

marshall-london-smartphone-01

 

Skjerm

I tider når konkurrentene lanserer skjermer med 4K-oppløsning føles det litt merkelig at London nøyer seg med «bare» 720P-oppløsning. På den andre siden er skjermen ikke spesielt stor, så en punkttetthet på 312 ppi holder faktisk ganske langt til daglig bruk. Dessverre er ikke bildekvaliteten i klasse med konkurrenter i samme prisklasse. Betraktningsvinkelen er ikke spesielt bra og fargene føles litt utvannet.

Sushi-light-Marshall-London-460x426
Bilde tatt med god belysning.
Sushi-Dark-Marshall-London
Bilde tatt med svak belysning.

 

Kamera

Selv kameraene har lavere oppløsning enn mange konkurrenter, men det synes vi er et mindre problem. Det er jo ytterst sjelden man trenger mer oppløsning enn det, spesielt om man ser på bildene på en skjerm. Da er det verre at bildekvaliteten er under middels og at kamera-appen ikke byr på noen spesielle finesser. Det sies imidlertid å være en oppdatering på vei som vi håper ikke bare tilfører nye funksjoner, men forhåpentligvis også bedre bildebehandling.

 

Lyd

Heldigvis har Marshall lagt ned desto mer arbeid for å gjøre London til den beste mobilen for musikk. De fremadrettede stereohøyttalerne kan spille overraskende høyt og er helt i klasse med vår tidligere favoritt HTC One. Mer unikt er det at den faktisk har to hodetelefonutganger slik at man kan lytte sammen, men endre volumet hver for seg. Volumkontrollen er et skikkelig messinghjul og på innsiden sitter en separat dedikert lydkrets fra Cirrus Logic.

marshall_London_rgb_webb_7

Det finnes dessuten en spesiell knapp som direkte tar deg til Marshalls musikksentral der man har samlet musikkapper som Spotify og Soundcloud. Her finnes også lenker til andre Marshall-apper, volumkontrollene til hodetelefonene samt en fembånds equalizer slik at man kan tilpasse lyden til ulike musikksjangre. London er dessuten utstyrt med uvanlig bra mikrofoner. Og som en bonus får man med de uvanlig gode in-ear hodetelefonene Mode EQ.

marshall_London_rgb_webb_22

 

Bruk

Til tross for Marshalls ambisjon om å holde nede antall unødige apper, får man likevel med overraskende mange. Selvfølgelig innrettet på musikk. Blant annet DJ-appen Edjing, Fnac Jukebox og Loopstack, som lar deg mikse sammen flere lydspor. Men unntak av egne bakgrunner har man ellers holdt Android-grensesnittet ganske rent og enkelt. Det gjør at Marshall kan love hyppige oppdateringer, noe som føles trygt.

marshall_London_rgb_webb_14

 

Ytelse

Av en eller annen grunn har man stoppet inn en ganske middelmådig Snapdragon 410 prosessor, noe som er det samme som sitter i konkurrentenes modeller til halve prisen. Vi fikk moderat imponerende Geekbench poeng på 502 (single-core) og 1.531 (multi-core). Og i det mer virkelighetsbaserte Browsermark ble det 1.180. Det er på nivå med Huaweis betydelig billigere Honor-modeller. Derimot er batteritiden blant de bedre.

Antutu-Marshall-London

 

Konklusjon

Dette er ikke en mobil man kjøper for at den vinner ytelsestester, har fantastiske kamerafinesser eller tilbyr mye for pengene. Dette er et livsstilprodukt for de som henger på rockeklubber eller drømmer om å være gitarhelter. Den ser tøffere ut enn noen annen mobil og har unike funksjoner for å lytte på musikk, og en lydkvalitet som matcher. Men som mobiltelefon er den ærlig talt mer danseband enn heavy metal.

 

Home mener

Meget bra for musikk og lyd i alminnelighet. Stikker seg ut fra mengden og passer målgruppen. Overraskende dårlig og langsom maskinvare. Kameraet imponerer ikke. Man får betale for merket og livsstilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Scroll to Top