TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Harman Soundsticks II

Fra klarhet til klarhet

De opprinnelige Soundsticks ble en stor suksess, både utseendemessig og lydmessig. Oppfølgeren er, ikke overraskende, enda bedre.

Av / 07.08.07 - 18:18
Harman Soundsticks II

Ingen blir uberørt av utseendet til Soundsticks. Sjelden har så mange stoppet opp og pekt forbauset på et par høyttalere, og hatt lyst til å gå bort og klemme på dem. Selv subwooferen, som minner om et designakvarium, er noe man heller vil han stående fremme enn å gjemme under skrivebordet. Høyttalerne står på en gummiring som man kan bikke på for å justere vinkelen. Derimot kan de selvsagt ikke monteres på vegg.

En stor ulempe med den forrige utgaven, var USB-tilkoblingen. Det har man nå korrigert, med en vanlig tilkobling til lydutgangen på lydkortet. Derimot må man fortsatt slite med en stygg transformator på gulvet, som slett ikke passer inn med designen. Begge høyttalerne kobles til forsterkeren som er innebygd i subwooferen. Det er fortsatt ingen fjernkontroll til høyttalerne. Derimot sitter det nå en volumkontroll bestående av to touchknapper på den høyre høyttaleren. Det ser pent ut, men det hadde vært mer praktisk med et likedant volumhjul som for basslyden, siden det er tydeligere.

Lydkvaliteten
Soundsticks låter like bra som sine forgjengere. Man får altså en fantastisk klar og veldefinert lyd med en sprek diskant og fyldig mellomregister. Det kommer særlig til sin rett med jazz, hvor sangerens frasering virkelig kommer frem. Man har også klart å få mer rom i lyden, selv om man fortsatt har litt problemer med lydbildet. Skal man være pirkete, så er ikke bassressursene tilstrekkelige, noe man kan merke i mektige actionscener når man ser DVD-film. De riktig audiofile kan dessuten synes at miksingen er litt i lyseste laget, men for de aller fleste er dette en fantastisk pakke av vellyd.

Annonse
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slanke dansker imponerer

Ekstrem kruttpakke fra Sørlandet

Her får du den beste lyden

Bærbar partyhøyttaler

Tre premium lydplanker som løfter filmopplevelsen

Milepæl for Buchardt

Tung high-end fra Dali i nettere format

Ny leder i budsjett-klassen

En åpenbaring

Sonos Arc Ultra tar lyden til nye høyder

Muskelbunt i skreddersøm

Lyden av dansk storhet

Lyd & Bilde