TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Beoplay A2

Stil og ytelse

En uvanlig pen og luksuriøs reisehøyttaler med en stor lyd som matcher.

Av / 01.08.15 - 06:00
Beoplay A2

Lyd & Bilde mener

  • Det flate formatet gjør den lett å pakke. Meget tiltalende lyd. Batteriet holder lenger enn man er vant til.
  • Prislappen er litt vel saftig for en bærbar høyttaler. Ikke noe trykk i bassen.

Bang & Olufsens tidligere modeller har vært litt vel store til å ha med seg. Beoplay A2 er på størrelse med en større innbundet bok, noe som gjør at den går direkte ned i lommen. Men den er på den andre siden også omtrent like tynn slik at den absolutt kan stappes ned i en reiseveske uten at man må tenke over om det er noe som da må bli værende igjen hjemme. Den tar imidlertid litt mer plass enn de reisehøyttalerne vi testet i sommernummeret.

 

Byggekvalitet

For en produsent med Bank & Olufsens rykte hadde man nok kunne vente seg at hele apparatet var bygd i premium materialer. Men overraskende nok er høyttalergitteret i plast. Den er imidlertid av god kvalitet, og vi går ut fra at det er en grunn til materialvalget. Man kan også ta bort sidene for å eksponere høyttalerelementene, trolig for at man i fremtiden skal kunne bytte dem ut med andre fargevalg.

Man kan nemlig allerede nå få høyttaleren i flere fargekombinasjoner. Vårt testeksemplar hadde grå sider med en kobberfarget ramme rundt, noe som ser meget sobert ut og ikke noe man trenger å skamme seg over å ha stående fremme. Men den kan også fås med grønne sider, eller svarte, enten med samme kobberramme eller helt i svart. Alle har en luksuriøs skinnrem til å bære den med, og man kan som ekstra tilbehør kjøpe lengre remmer eller i andre farger.

 

Annonse

Funksjoner

På den ene kortsiden sitter ladekontakten hvor man kobler til den medfølgende strømadapteren. Dessverre er det en spesial-lader og man kan ikke bruke en micro-USB lader for mobiltelefoner, noe som ellers er praktisk om man har glemt laderen hjemme. Det finnes også en USB-kontakt som man kan benytte for å lade mobilen om strømmen begynner å ta slutt. Med tanke på batteritiden på 24 timer tærer en lading ikke altfor mye på strømreserven.

Beoplay A2 group

På samme side sitter også en linjeinngang om man vil koble til musikkilder som ikke har trådløs tilkobling. Om de derimot har Bluetooth er sammenkobling med høyttaleren meget enkel. En langt trykk på knappen starter prosessen og så er det bare å velge Beoplay A2 fra menyen på mobilen, nettbrettet eller laptopen. Høyttaleren husker flere apparater om man vil veksle mellom dem uten å måtte gjenta prosessen.

 

Lydkvalitet

Beoplay A2 har høyttalerelement rettet til begge sider, noe som gir en meget stor og omsluttende lyd. Og det er virkelig i en klasse man kan forvente. Uanstrengt skulle man kunne si, da elementene aldri mates med mer enn de kan håndtere. Man kan faktisk skru kraftig opp for volumet uten at man risikerer forvrengning eller at det låter ille. Det solide kabinettet gir god støtte for elementene og er grunnlaget for uventede ressurser.

Beoplay A2 black slanted

Vi matet høyttaleren med en variert spilleliste. Jazzklassikerne til sommerdrinken hadde en utmerket nærværelse, nesten som om vokalisten sto gjemt seg bak bordet. Sommermelodiene på festen låt som forventet helt utmerket og rockerytmene til drinken likeså. Det eneste man kan sette fingeren på er at det ikke er noe skikkelig trykk i bassen. Vil man spille elektronisk musikk som slår i solar plexus må man se seg om etter en annen modell.

 

Konklusjon

For den som har et elegant hjem og ikke vil miste stilen selv om man bare er ute i hagen, er Beoplay A2 den perfekte portable høyttaleren. Det danske formspråket og den elegante skinnremmen syder av luksus. Dessuten har den utmerket batteritid og heldigvis en meget god lyd. Den spiller det meste uten vanskeligheter, men uten en dundrende bass. Dersom man ikke ser på det som et problem og har et sjenerøs budsjett skal man selvfølgelig slå til på denne perlen.

Beoplay A2 green upright

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Slanke dansker imponerer

Ekstrem kruttpakke fra Sørlandet

Her får du den beste lyden

Bærbar partyhøyttaler

Tre premium lydplanker som løfter filmopplevelsen

Milepæl for Buchardt

Tung high-end fra Dali i nettere format

Ny leder i budsjett-klassen

En åpenbaring

Sonos Arc Ultra tar lyden til nye høyder

Muskelbunt i skreddersøm

Lyden av dansk storhet

Lyd & Bilde