Hvordan designer man et par trådløse hodetelefoner (som det etter hvert finnes milliarder av) som skiller seg nok ut fra mengden til å garantere omtale i landsdekkende medier? Ifølge Sennheiser tar man en hårbøyle, kler den med mykt skinn, og utstyrer den med et par velspillende propper. Noenlunde slik kan de nye Momentum In-Ear Wireless beskrives, selv om det er en grov forenkling. Mer konkret har man tatt de gamle Momentum In-Ear, gjort dem trådløse, og lagt all mekanikk inn i en bøyle som skal bæres rundt halsen. Det er slik sett ikke et nytt konsept, men likevel ikke noe vi ser så ofte, og da spesielt ikke i denne prisklassen. Spørsmålet er da om den høye prisen kan rettferdiggjøres?
Er det en hårbøyle?
Designen er litt utradisjonell, og vi opplevde flere som spurte hvordan Momentum Wireless skulle bæres. Skal den på hodet? Nei, bøylen skal bæres rundt halsen, da proppene på den måten blir så lette som mulig. De sitter noenlunde fast i ørene, selv om vi opplevde at de kunne gli ut hvis vi snudde for fort på hodet. Betjeningsknappene sitter på innersiden i venstre side, og har en passe størrelse. Umiddelbart er bøylen behagelig å ha på, og vi kan godt forstå Sennheisers resonnement, hvis man da ikke har en skjorte eller jakke med krage. Her er bøylen i veien, og kommer til å sitte merkelig skjevt. Et annet punkt som kan irritere, er at bøylen ikke er så lett å gjemme bort. Normale in-ear-hodetelefoner kan lett puttes i lommen, men her må du la dem henge rundt halsen. Det ser litt tullete ut på byen en fredagskveld. Batteritiden er på omkring 10 timer, noe som er fint for et par trådløse propper. Dessverre er det vanskelig å vite akkurat hvor mye batteri som er igjen, da det ikke gis stemmemeldinger, og fordi de små ikonene på telefonen er for små og upresise.
Glimrende lyd
Heldigvis kan man overse disse småtingene hvis man fokuserer på det som til syvende og sist er det viktigste – lydkvaliteten! Sennheiser leverer en varm og samtidig velbalansert lyd i et par uhyggelig små og lette propper. Her er det både plass til de høye og dype tonene, og bassen kan merkes, uten at det går utover verken mellomtone eller diskant – en ren fornøyelse. Er man typen som foretrekker å justere lyden med en equalizer, kan det gjøres via Sennheisers egen app, som imidlertid bare støtter lokal musikk eller Tidal. Et merkelig valg som gjør appen ganske ubrukelig. Heldigvis er den ikke nødvendig, da proppene allerede er fint justert, med en forholdsvis nøytral lydprofil som egner seg til alle typer musikk. Skulle vi anbefale et alternativ, som også nylig har vært innom testbenken, kunne det være Jaybird X3. De er litt rimeligere, og egner seg også til sport, noe Sennheiser ikke gjør.
Konklusjon
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless skiller seg ut fra mengden med sin halsbøyle, men klarer likevel å gjøre seg bemerket med annet enn designen. Men er de verdt pengene? Til det må svaret være ja. Lydkvaliteten er aldeles fremragende, og de små proppene sitter behagelig i øregangen. Bøylen ser kanskje merkelig ut, og kan ikke så lett puttes ned i lommen, men er likevel behagelig å ha på over lengre tid. Vi startet med bøyleskepsis, men endte opp med et stort smil.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser