TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Bose SoundLink II Around-ear Wireless

Behagelig og diskré

Boses store, trådløse hodetelefoner er komfortable og lette å ha med å gjøre, på grensen til det kjedelige.

Av / 09.05.16 - 10:30
Bose SoundLink II Around-ear Wireless

Lyd & Bilde mener

  • Lekre å se på, lette å bruke og behagelige å høre på. Bærekomforten er på topp.
  • Litt kjedelig lyd, begrenset volum og forholdsvis dyre.

Innenfor hodetelefoner er Bose mest kjent for sine modeller med aktiv støyreduksjon, som regnes for å være blant de beste på markedet, og som vi flere ganger har testet, med godt resultat.

Bose lager imidlertid også «alminnelige» hodetelefoner. For eksempel det settet denne testen handler om. SoundLink II Around-ear Wireless tar den uoffisielle L&B-prisen for det mest presise produktnavnet: et sett trådløse hodetelefoner som omslutter ørene helt. I motsetning til SoundLink I, som er av on-ear-typen som hviler på selve øret. De store øreklokkene gjør hodetelefonene tyngre og mer plasskrevende i bagasjen. Til gjengjeld er around-ear-hodetelefoner behageligere å ha på i lengre tid, og de store, omsluttende øreputene demper støyen fra omgivelsene ganske godt.

I klassen av trådløse around-ear-hodetelefoner finner vi mange «DJ-hodetelefoner» med kjente kunstnernavn, rapp street-design og tung bass. Bose SoundLink II henvender seg tydeligvis til et betydelig mer modent publikum som ønsker diskré eleganse – og ikke er redde for å skryte av det.

Designmessig er SoundLink II sterkt inspirert av QuietComfort 25-hodetelefonene, men er uten ledning – og selvfølgelig uten støyredusering. Designen er enkel, ren og diskré – bortsett fra logoen i stor sølvskrift på hver øreklokke. Hodebøylen og øreklokkene er i nylon, og øreputene i mykt kunstskinn. Fire knapper på høyre øreklokke brukes til styring av spilling, mobilanrop, Bluetooth-tilkobling og av/på. Hodebøylen kan ikke klappes sammen, så de tar en del plass i bagasjen. De kan imidlertid dreies, slik at de blir på størrelse med en mellomstor toalettveske.

Lydisoleringen fra omgivelsene er virkelig god, men selvfølgelig ikke så god som med aktiv støyreduksjon. Til gjengjeld slipper man forringelsen av lyden, som alltid følger med støyreduksjonen.

Annonse
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nobelt lydbilde

Som trådløse merkevarehodetelefoner er SoundLink II hodetelefoner som vil bli brukt til å lytte til musikk på farten – i timevis og som bakgrunn. Og det er de egnet til. De har et behagelig og homogent lydbilde, som er lett å lytte til i lang tid, uten å bli trett.

Faktisk er det nesten for lett. Med all elektronikk, deriblant en patentert volumavhengig equalizer innebygget, ville det vært lett å gi bassen et ekstra gir. Den fristelsen har ikke Bose falt for. Man har heller valgt å bruke kreftene på en jevn frekvensgang. Noe som i seg selv er hederlig. Likevel virker det som om resultatet er blitt litt for pent og velfrisert. Bassen er dyp nok, men uten den makten vi har hørt på selv «noble» hodetelefoner som BeoPlay H2. Og i den andre enden av spekteret savner diskanten det siste lille med luft. Det mangler rett og slett smekk i ytterområdene. Også detaljoppløsningen kunne vært bedre når vi snakker om et sett hodetelefoner på den kostbare siden av 2.000 kroner.

Siden elektronikken er innebygget, bestemmer hodetelefonenes forsterker hvor høyt man kan spille. Med volumet på 80–100 % kan man akkurat oppnå et behagelig lyttenivå, men det er ikke et sett hodetelefoner til rock.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Bose SoundLink II Around-ear Wireless er nydelige å se på, og problemfrie å høre på. Bærekomforten er glimrende, og batteritiden fin. Du kan imidlertid finne bedre og mer detaljert lyd til samme pris andre steder. Hvis du på den andre siden er begeistret for Boses design, og gjerne vil signalisere god smak på pendlerturen, er det verdt å vurdere QuietComfort 25, som koster omtrent det samme, og gir deg frihet fra støy på reisen.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

Lyd & Bilde