TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: B&O BeoPlay H8

Stillevogn på første klasse

B&Os første støyreduserende hodetelefoner er ren luksus fra innerst til ytterst.

Av / 14.03.15 - 00:01
B&O BeoPlay H8

Lyd & Bilde mener

  • Har god støyreduksjon og lekker design, med en nøytral og varm lyd.
  • Støydempingen gir en litt lukket lyd, og prisen er fryktinngytende.

Moderne kreative bymennesker vil ha musikken på samme måte som kaffen sin: «to go» – mens de er på vei fra det ene gjøremålet til det andre. Dessverre er ikke omverdenen alltid den beste lydkulissen til musikklytting, men det kan elektronikken hjelpe med. H8 er B&O-konsernets første hodetelefoner med aktiv støyreduksjon. I tillegg er de trådløse: Musikk i nær CD-kvalitet kan overføres trådløst til hodetelefonene fra mobiler som støtter aptX-kodeken.

B&Os erklærte målgruppe for Play-produktene er urbane kreative mennesker med sans for kvalitet. De nevner imidlertid ikke eksplisitt ordet «luksushipster».

BogO_H8_GrayHazel_bg_white_Hero BogO_H8_ArgillaBrig_bg_white_Hero
<
>
Argilla Bright

 

B&O Play H8 fås i to farger, som har fått navnene «Argilla Bright» og «Gray Hazel», men kunne like lett kalles Caffe Latte og Nougat. Hodetelefonen er et studie i diskré luksus: Øreklokker og hodebøyle i børstet aluminium, okselær på hodebøylen og bløtt lammeskinn på øreklokkene. Man kan være enig eller uenig i B&Os design, priser og teknologi. Men dette ser i høyeste grad gjennomført og lekkert ut!

Da vi nylig testet de rimeligere B&O Play H2, fikk den mekaniske stabiliteten bemerkninger med på veien. Det er det ingen grunn til her. Aluminiumopphenget til H8 er urokkelig stabilt, og hodetelefonen generelt føles som den er beregnet til å vare i 30 år. Sannsynligheten taler for at man vil skifte på grunn av nye trådløse standarder eller skiftende moter, lenge før hodetelefonen blir utslitt.

Annonse

 

BogO_H8-14JS-08

 

Knappeløs betjening

Det innebygde batteriet lades ved hjelp av en microUSB-kabel, og hvis man vil spare på strømmen eller bruke H8 om bord i et fly, kan man koble til den medfølgende minijack-kabelen. Betjeningen skjer med fingerbevegelser på høyre øreklokke. Det er ingen synlige knapper, i stedet er hele overflaten berøringsfølsom.

B&O har i følge dem selv løst de to største problemene med trådløse, støydempende hodetelefoner, nemlig batteritid og vekt. Om nettopp dette er de største utfordringene ved teknologien er et annet spørsmål, men med en vekt på 255 gram føles hodetelefonen ikke tung, og med en batteritid på minst 14 timer ved bruk av både Bluetooth og ANC på samme tid, skulle det være batteritid til en hel reisedag.

 

BogO_H8-14JS-09

 

Lydkvalitet

Med en pris på nesten 4.200 kroner er H8 en av de dyreste støydempende hodetelefoner på markedet. Og de befinner seg generelt sett i den tunge ende av hodetelefonmarkedet. Det gjør det naturlig å stille høye krav.

Lydmessig har H8 en forholdsvis nøytral lyd som heller mot det varme. Bassen er solid. Ikke overveldende som i et par klubb-hodetelefoner (den er tross alt myntet på et pent og veletablert publikum). Men det er nok fundament til at det rocker.

H8 har også meget effektiv støydemping. Når den slås på, får man den samme trykkende fornemmelsen i ørene som man får når man kommer inn i et lyddødt rom. Følelsen av at det er noe som mangler – nemlig lyden fra omgivelsene.

Med digital signalbehandling kan man redusere støy i en grad som kan minne om magi. Men magien har også en bakside, i form av tap på originalsignalet. Støydempingen på H8 låter meget bra, og den utfører sin oppgave til perfeksjon ved å gi ro i støyende omgivelser, hvor musikklytting ville vært umulig. Men en del av åpenheten, spesielt i mellomtonen, går tapt når støydempingen skrus på. På Judas Priests’ «Pestilence & Plague», forsvinner nesten koret med støydempingen på. Lydbildet blir generelt sett mindre, og virker noe innelukket. Impulsgjengivelsen i bassen lider også under behandlingen. Begge deler er hørt bedre på for eksempel Bose QC20, som til gjengjeld ikke har samme tyngde i bassen eller bærekomfort.

 

BogO_H8-14JS-05

 

Konklusjon

B&O Play H8 er en lekker hodetelefon med den ypperste teknologi som B&O kan diske opp med. Resultatet er blitt en ekte premium hodetelefon som det er en fornøyelse å sette på hodet – og å bli sett med. Det er også en meget dyr hodetelefon som man kan tillate seg å stille høye krav til. Til hi-fi lytting bør man slå den meget effektive støydempingen av, og leve med at en stor del av prisen går til andre formål. Reiser du ofte med fly vil du til gjengjeld elske den roen som H8 kan levere. Og sammenlignet med prisen på flybilletter er H8 et ganske rimelig tilbehør.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord